Strafke
header-stripes

Sacré Coeur viert 1x11 en zal weer 'stunten'

woensdag 11 september 2019

De Sacré Coeur is een carnavalvereniging en vriendengroep die het komende seizoen een belangrijk jubileum viert: 1 x 11. Dat zal niet ongemerkt voorbijgaan, beloven ze. Zopas vond een startvergadering plaats waar redelijk wat plannen uit de doeken werden gedaan. Onder leiding van voorzitter Dimitri Flossy, een echt 'carnavaldier' belooft het weer één groot feest te worden.

Lees meer →

21 september: World Cleanup Day

woensdag 11 september 2019

Zwerfvuil is een hardnekkig probleem. Daarom is er op zaterdag 21 september de World Cleanup Day. Jij doet toch ook mee?

Lees meer →

Ken jij een sportkampioen in Sint-Truiden?

woensdag 11 september 2019

Ken jij een sportkampioen in Sint-Truiden? De stad huldigt hem of haar op de Nacht van de Truiense Sporter! Voor vrijdag 4 oktober kunnen kandidaturen worden ingestuurd.

Lees meer →

15 september: Dag van de Landbouw

woensdag 11 september 2019

Zondag 15 september is het Dag van de Landbouw en houden een aantal bedrijven in de regio een opendeur. In Sint-Truiden kan je terecht bij tuinbouwbedrijf Trippel Tree, één van de meest innovatieve fruitbedrijven in België. De drie bedrijfsleiders begeleiden samen het fruit van op het veld tot in de binnen- en buitenlandse handel, met Scandinavië als beste klant.

Lees meer →

Pauselijke onderscheiding voor Guido Hansen

woensdag 11 september 2019

Tijdens de jaarlijkse plechtige eucharistieviering aan de Kluis van Vrijhern op 15 augustus werd een bijzondere onderscheiding gegeven aan Guido Hansen. Door E.H. Coninckx werd hem de pauselijke oorkonde en medaille “Pro Ecclesia et Pontifice” overhandigd.

Lees meer →

Zaterdag auditiedag voor poptalent

woensdag 11 september 2019

Zaterdag aanstaande, 14 september, vindt in de Gaza een auditiedag voor poptalent plaats. Deze dag wordt georganiseerd door de Popacademie en de Academie Haspengouw Podium.

Lees meer →

18 jaar geleden......

woensdag 11 september 2019

18 jaar geleden. Alsof de tijd stilstond. Deze beelden blijven in ons geheugen gegrift en behoeven geen commentaar.

Lees meer →

Ticketverkoop Trudo en Amelia loopt als een trein

woensdag 11 september 2019

Nog 10 keer slapen en dan vinden de Trudofeesten plaats. De tickets voor Trudo en Amélia, het massaspektakel op de Grote Markt, vliegen dan ook de deur uit. De kaarten voor de tribuneplaatsen voor de voorstelling van zaterdag 21 september zijn ondertussen zelfs helemaal uitverkocht. Voor de voorstelling van zaterdag 21 september zijn er enkel nog gratis staanplaatsen. Voor zondag zijn er wel nog tickets.

Lees meer →

Bart Janssens is vierde Truienaar bij KV Mechelen

woensdag 11 september 2019

Bart Janssens is de nieuwe assistent-trainer in de sportieve staf van Wouter Vrancken. Hij wordt, na videoanalist Jan Boden, Rob Schoofs en T1 Wouter Vrancken, de vierde Truienaar bij de maneblussers. Er lopen in Mechelen meer Truienaars rond dan op STVV.

Lees meer →

De rotonde gemist en een poging tot inbraak

dinsdag 10 september 2019

We kregen van de politie de volgende feiten binnen waarvoor er een interventie nodig was.

Lees meer →

Tickets bekermatch tegen OH Leuven

dinsdag 10 september 2019

Op woensdag 25 september om 20.30 uur spelen de Kanaries hun eerste bekerwedstrijd van de Croky Cup thuis tegen OH Leuven, een match die voor Truineer.be een speciale betekenis heeft. De ticketverkoop start online en in de STVV-fanshop op woensdag 11 september 2019. Elke abonneehouder zal per mail een vouchercode ontvangen waarmee er 1 ticket aan halve prijs kan aangekocht worden. De online verkoop sluit op de wedstrijddag om 14.00 uur. Tickets zijn in de STVV-fanshop nog te verkrijgen (met kortingscode) tot woensdagavond 18.00 uur. Aan de lokketten die anderhalf uur voor de wedstrijd openen, kunnen er geen vouchercodes meer ingewisseld worden. Zowel in de Oost- als in de Noordtribune komt een ticket voor een volwassene op 10 EUR, een kind jonger dan 12 jaar betaalt 5 EUR. Abonnementhouders krijgen 50% korting.

Lees meer →

Fietsen voor extra-muros activiteiten

dinsdag 10 september 2019

Om het nieuwe schooljaar goed te beginnen, had de ouderraad van Hasp-O Stadsrand in Sint-Truiden een verrassing in petto. De ouderraad schonk twintig nieuwe fietsen aan de school.

Lees meer →

Afbraak schuilkelders gestart

dinsdag 10 september 2019

De stad Sint-Truiden gaat haar pas ontdekte schuilkelders uit de Tweede Wereldoorlog afbreken. “Niet historisch relevant genoeg en ze vertragen de werken aan de rioleringen”, klinkt het bij de stad.

Lees meer →

Freddy Davis viert verjaardag met gratis taart

dinsdag 10 september 2019

Freddy Davis heeft redenen om te feesten: hij wordt op 23 september 60, hij is dit jaar 45 jaar bezig met muziek, zit 10 jaar bij D & V Publishing Group (cd-uitgeverij), staat meer dan 6 maanden in de hitlijsten. Op 23 september is hij te gast in ’t Catarakske, daar trakteert hij iedereen op taart.

Lees meer →

Politie onderzoekt melding van man die meisjes benadert

dinsdag 10 september 2019

De politie onderzoekt een melding van een man die aan het park in Sint-Truiden meisjes zou benaderen.

Lees meer →

Dag van de Landbouw in Haspengouw

dinsdag 10 september 2019

Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Met veel boerentrots zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen hun bedrijf open voor het publiek. Voor de eerste keer doen dit jaar ook voedingsverwerkende bedrijven mee en kan je het traject van voedsel letterlijk volgen.

Lees meer →

Tijdrit voor mountainbikers in Bernissem

dinsdag 10 september 2019

Twee jaar geleden werd in Bernissem (Sint-Truiden) een nieuw mountainbikeparcours aangelegd. Op de laatste zaterdag van september vindt daar een wedstrijd plaats, een chronorit over 4,5 km.

Lees meer →

Car Free Week bij gemeente Gingelom

dinsdag 10 september 2019

Van 16 tot 22 september wordt in heel Vlaanderen de Week van de Mobiliteit georganiseerd. De Week van de Mobiliteit is hét festival van de duurzame mobiliteit. Tal van acties en initiatieven doen ons stilstaan bij ons verplaatsingsgedrag en laten proeven van de alternatieven. Want wie de overstap maakt ontdekt zelf de voordelen van het stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen.

Lees meer →

Sint-Truidense schatten uit de abdij tentoongesteld

dinsdag 10 september 2019

Deze tentoonstelling wil de aandacht trekken op voorwerpen uit de abdij afkomstig maar die momenteel elders bewaarde worden. De oorzaak van deze “uittocht” ligt bij de komst van de Fransen op het einde van de 18de eeuw.

Lees meer →

Lancering 'Roadmap Veerkrachtige Veehouderij

dinsdag 10 september 2019

De vleesveesector staat voor grote uitdagingen. Er is nood aan een duurzaam toekomstplan. Hierover hebben de betrokkenen uit de sector nagedacht en hun bevindingen neergeschreven in een roadmap.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek