Strafke
header-stripes

Den Truineer - Vier grote werkgevers gaan in debat.

donderdag 23 november 2017

We brachten exclusief voor Den Truineer-magazine vier grote werkgevers samen in een debat. Bekijk hier wat de verwachtingen zijn van Karin Vandevelde van Callexcell, Cor van Otterloo van Punch Powertrain, Herman Pinxten van Tenneco Sint-Truiden en Dokter Raf Lippens van het Regionale Ziekenhuis Sint-Trudo. Lees het volledige debat in 'Den Truineer'-magazine, vanaf 2 december in uw brievenbus.

Lees meer →

Black Friday bij Grammen Lux, drie stuntpromoties!

donderdag 23 november 2017

Ook in Sint-Truiden is de hype gearriveerd. Grammen Lux springt mee op de trend en heeft liefst drie toppromoties naar aanleiding van Black Friday.

Lees meer →

Haal je strooizout gratis afwoensdag 22 november 2017

Om de bevolking te helpen met het sneeuw- en ijzelvrij houden van het voetpad, stelt het stadsbestuur gratis 10 kg strooizout per Truiens gezin ter beschikking.

Lees meer →

Bouw 'Serrenhof' start binnenkort

woensdag 22 november 2017

Aan de Viaductstraat in Sint-Truiden bouwt Orelia binnenkort Serrenhof, een woonzorgcampus die de huidige Truiense woonzorgcentra La Madrugada en Laurentius zal vervangen. Er kunnen meer dan honderd bewoners terecht.
Lees meer →

PRIMEUR: 'Den Truineer' begin december in de bus

woensdag 22 november 2017

Tien jaar nadat Truineer.be het daglicht zag op het internet leest u begin december een eerste gedrukte versie. Met Raf Vanmechelen als redacteur en Stef Wijnants als gastredacteur ontstaat er een uitgave die doorspekt wordt met echte lokale verhalen. De rode draad is wonen, werken en leven in Sint-Truiden. Het nieuwe magazine Den Truineer valt begin december bij u in de bus.

Lees meer →

JEC Theater speelt ‘Dwerg en de zeven Witjes’

woensdag 22 november 2017

Dit weekend is JEC Theater al toe aan hun zesde voorstelling en dit onder leiding van niemand minder dan Stef Poelmans. De theatergroep vertolkt dit seizoen een parodie op Sneeuwwitje en de zeven dwergen, namelijk ‘Dwerg en de zeven Witjes’. “Het beloofd een heel grappig spektakel te worden… inclusief een boze stiefmoeder”, aldus oprichter Steve Michiels.

Lees meer →

Eerste sollicitatiedag Callexcell is succes

woensdag 22 november 2017

Op de Groenmarkt in Sint-Truiden zakten dinsdag zo'n zestig sollicitanten af naar de NACC-bar (Not Another Contact Center, red) Callexcell. Met een café hoopt het bedrijf 120 mensen te vinden.

Lees meer →

Heerlijk ontbijt in Atheneum

woensdag 22 november 2017

Oudervereniging Ouders & Vrienden zette de schouders onder een leuke organisatie. De vereniging van het Atheneum in Sint-Truiden organiseerde een energierijk en heerlijk ontbijt op school.

Lees meer →

Vijf extra ANPR-camera's in gebruik

dinsdag 21 november 2017

Op het grondgebied van de politiezone Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom zijn er dinsdag vijf extra camera’s met nummerplaatherkenning in gebruik genomen. Die staan in Sint-Truiden en Gingelom. In totaal zijn er nu negen.

Lees meer →

Yoeri Mellaerts zaterdag live aan Zoutkist

dinsdag 21 november 2017

Yoeri Mellaerts, de Truiense deelnemer in ‘The Voice van Vlaanderen’, treedt op zaterdag 25 november op aan de Zoutkist.

Lees meer →

Laatste groet, Joseph Diels

dinsdag 21 november 2017

De heer Joseph Diels is op 79-jarige leeftijd overleden. De uitvaartliturgie vindt donderdag, om 10.30 uur plaats, in de Salvator Mundikerk van Melveren. Gelegenheid tot een laatste groet is er woensdag, van 18.30 tot 19 uur, in het funerarium Eraerts in de Kazelstraat.

Lees meer →

Laatste groet, Roger Maes

dinsdag 21 november 2017

Het afscheid van Roger Maes (1933), oud-speler van STVV en vriend van iedereen, vindt vrijdag plaats. Gelegenheid tot groeten is er donderdag, van 18.30 tot 19 uur, bij funerarium Vanmechelen op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden.

Lees meer →

Theater in Asielcentrum Sint-Truiden

maandag 20 november 2017

Vandaag, maandag 20 november, organiseert de dienst Integratie van de stad Sint-Truiden een bijzonder toneelstuk in het asielcentrum (Montenakenweg 145). De opvoering gaat over hoe kinderen zich in de meest uiteenlopende omstandigheden ergens thuis leren voelen.

Lees meer →

Met tien gratis naar Coco!

maandag 20 november 2017

Cinema Cameo en Truineer.be pakken uit met een erg leuke actie. Wie deelneemt mag op zondag 26 november, om 14 uur, met maar liefst tien mensen naar de première van Coco, de nieuwste film van Disney en Pixar

Lees meer →

Wat is het mooiste dialectwoord?

maandag 20 november 2017

Truineer.be gaat op zoek naar het mooiste dialectwoord. Je kan jouw favoriete woord in het 'plat Sinttruins' insturen tot vrijdag 24 november.

Lees meer →

Hoera voor voorleespapa’s

maandag 20 november 2017

De organisatie Iedereen Leest zet tijdens de Voorleesweek van 18 tot 26 november de voorleespapa’s in de kijker. "Want ook zij zijn belangrijk voor de leesopvoeding van de kinderen."

Lees meer →

Voetbalicoon Roger Maes overleden

maandag 20 november 2017

Roger Maes, oud-speler van STVV, is zondag op 84-jarige leeftijd overleden. Maes wist zich tijdens het seizoen 65-66 onder trainer Raymond Goethals tot het heldendom te verheffen. Dat schrijft HBVL.

Lees meer →

Gesneuveld sikhs WO I krijgen gedenkteken

zondag 19 november 2017

De Eerste Wereldoorlog heeft duizenden slachtoffers gemaakt. Ook vele sikhs en andere soldaten van het Brits-Indische Expeditieleger hebben toen het leven gelaten. Om hun moed en zelfopoffering op een passende manier te eren, wordt er aan deze helden een speciaal gedenkteken opgedragen.  

Lees meer →

Week van de containerparkwachter

zondag 19 november 2017

Van 20 tot 24 november is het opnieuw ‘Week van de containerparkwachter en afvalophaler’. Bedank je containerparkwachter, chauffeur en afvalophaler.

Lees meer →

Tiende Stripbeurs in Veilinghuis

zondag 19 november 2017

Op zondag 19 november viert de Stripbeurs in Sint-Truiden het 10-jarig jubileum. Het kan niet anders dan dat we hier een heuse feesteditie van maken, naast een aanbod van 200 lopende meter aan stands, zullen er een groot aantal nationale en internationale tekenaars aanwezig zijn."

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek