Strafke
header-stripes

Heeren en Mas riskeren hun leven voor carnaval

woensdag 22 januari 2020

Een burgemeester en een schepen voor carnaval die zelf de ladder opkruipen om het nieuwe carnavalseizoen in Sint-Truiden te afficheren. Je ziet het niet elke dag.

Lees meer →

Baskettruitjes voor Senegal

woensdag 22 januari 2020

Mooie geste van Femina Habac. De basketbalclub schonk maar een 'vracht' truitjes, goed voor acht ploegen aan Senegal.

Lees meer →

Dyzo biedt hulp aan zelfstandigen in moeilijkheden

woensdag 22 januari 2020

Medewerkers van Dyzo adviseren en begeleiden actieve ondernemers die met situaties en vragen zitten waarvoor ze zelf geen uitweg of antwoord vinden. Maar ook personen die failliet gingen of nog moeilijkheden ondervinden van een vroegere zelfstandige activiteit kunnen bij Dyzo terecht.

Lees meer →

Catch a dream... en hou hem vast

woensdag 22 januari 2020

We kennen Wiric als een warme organisatie, die mensen met een verstandelijke beperking vanuit hun eigen talenten laat schitteren. Dit jaar blaast de organisatie 40 kaarsjes uit en dat vieren ze met een voorstelling in cultuurcentrum de Bogaard.

Lees meer →

Laatste Trudo's Zondagsgasten

woensdag 22 januari 2020

De reeks praatshows Trudo’s Zondag Gasten is alweer aan zijn laatste editie toe. Thema is landbouw en landschap.

Lees meer →

Heb jij onze lekkere honing al geproefd?

woensdag 22 januari 2020

Heb jij onze lekkere Truiense honing nog niet geproefd? Je kan hem onder andere kopen in de streekproductenwinkel bij Toerisme, Grote Markt voor 4,50 euro.

Lees meer →

Kater is terecht

woensdag 22 januari 2020

De kater van Lieve Nijs is terug. Eigenares en troeteldier zijn er superblij mee. Met dank aan iedereen die hielp zoeken of mee uitkeek naar de verloren poes.

Lees meer →

Plopsaqua communiceert: op schema

woensdag 22 januari 2020

Vanuit Plopsaqua bereikte ons het bericht dat de werken in Landen-Hannuit nog altijd helemaal op schema zitten. De eerste fase is intussen afgerond. In het najaar gaat het waterparadijs dus open.

Lees meer →

7de nacht van de Jarretel komt eraan

woensdag 22 januari 2020

"Het is weer tijd voor een top feestje, aldus Evi Mousseau, lid van de carnavalsgroep de Jarretel. "Let wel op er is een nieuwe locatie, maar zelfde goede sfeer en ambiance en natuurlijk alle jarretellen die klaar staan om er ook voor jullie een geweldige 7e Nacht van de jarretel van te maken!

Lees meer →

Stad zoekt figuranten voor promofilmpje!

woensdag 22 januari 2020

Heb jij zin om te figureren in een filmpje van de stad? Het stadsbestuur is nog op zoek naar mensen die: - op zaterdag 25 januari tussen 9u15 en 11u15 kunnen figureren als bezoeker van de Haspengouw Markt; - op woensdag 29 januari tussen 14u15 en 15u30 kunnen figureren als bezoeker van domein 't Speelhof. Wil je graag meedoen? Stuur dan een chatbericht of stuur een mailtje naar info@sint-truiden.be. Dan bezorgen we je de nodige praktische info!

Lees meer →

Maar liefst vijf inbraken in auto's

woensdag 22 januari 2020

Afgelopen weekend vonden er op 5 locaties in de Politiezone diefstallen uit voertuigen plaats. Wie iets verdacht gemerkt heeft, kan dat nog altijd doorgeven via 011-70 19 11. Hierbij nog enkele tips.

Lees meer →

Verlengingen in De Roxy

woensdag 22 januari 2020

Sinds 16 januari speelt ‘Van de kant in de gracht’ in het Limburgse amusementstheater. Een sexy comedy van Walter Van De Velde met Manoe Frateur uit ‘De Buurtpolitie’, Christel Vanschoonwinkel bekend van ‘Spoed’ en ‘De Kotmadam’ en Gunter Reniers die rollen speelde in o.a. ‘Wittekerke’en ‘Hallo België’

Lees meer →

Kerkhof Ordingen in het groen

woensdag 22 januari 2020

De oude begraafplaats van Ordingen heeft de jongste maanden een serieuze metamorfose ondergaan. Het kerkhof veranderde letterlijk van grijs in groen.

Lees meer →

Bart Janssens geen T2 meer bij KV Mechelen

dinsdag 21 januari 2020

Deze middag kondigde KV Mechelen aan dat Frederic Vanderbiest, voorheen assistent-trainer bij KV Mechelen en T1 bij RWDM, opnieuw achter de Kazerne aan de slag gaat. In onderling overleg werd het contract van Bart Janssens, die sedert september 2019 assistent was van hoofdtrainer Wouter Vrancken, opgezegd. Bart was voorheen trainer van ASV Geel en de beloften van STVV.

Lees meer →

Yvette, Celine en Amelie in 'Familie' bij Pol Stas

dinsdag 21 januari 2020

Bij toneelgroep Pol Stas gaat vanaf donderdag met 'Familie' de tweede productie in hun jubileumjaar in première. 'Familie' is een beklijvend familiedrama dat nazindert tot het laatste woord. Een unicum in de geschiedenis van de befaamde toneelgroep is dat Yvette Pletsers samen met haar dochters Celine en Amelie op de planken staat in de Bogaard. Avondvoorstellingen zijn er op donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 januari om 20u15. Namiddagvoorstelling is er op zondag 26 januari om 15 uur. Info voor tickets bij Uitbalie CC de Bogaard 011/70 17 00. Kaart per voorstelling 12 euro (studenten 6 euro).

Lees meer →

All4Dogs snelt Spanje ter hulp

dinsdag 21 januari 2020

Voor de tweede keer in een jaar snelt All4Dogs Spanje ter hulp. Door het noodweer daar zitten opvangcentra voor honden andermaal in de problemen. Gisteren vertrok een team met hulpgoederen richting het Zuiden.

Lees meer →

Truiense Kathy Lafosse getuigt over storm 'Gloria'

maandag 20 januari 2020

Kathy Lafosse, die in de buurt van Valencia woont, getuigt op facebook over de storm 'Gloria' met 8,44 meter hoge golven (een record!) op de stranden van Valencia en Alicante. "Rukwinden, regen en sneeuw in het binnenland. Plots is het hier 20 graden minder dan vorige week. Er zit niets anders op dan in huis te blijven". Hieronder ziet een filmpje met de overstromingen op het strand Cabanyal van Valencia:

Lees meer →

Maarten Vandevoordt met succes geopereerd

maandag 20 januari 2020

Maarten liet zojuist op zijn facebook pagina weten dat de operatie in het AZ Monica in Antwerpen aan de linkerelleboog gelukt is! "De operatie is goed verlopen. Bedankt allemaal voor de steun en de lieve berichten die ik kreeg de afgelopen dagen. Ik kom sterker terug", aldus de Genkse goalie.

Lees meer →

Vuur op Diestersteenweg

maandag 20 januari 2020

De Diestersteenweg is tussen het rond punt in Melveren en het Sint-Trudoziekenhuis afgesloten wegens een hevige brand. Die is uitgebroken in de boerderij tegenover de voormalige Garage Beelen.

Lees meer →

Albert Lismont overleden

maandag 20 januari 2020

In Borgloon is Albert Lismont overleden. Albert werd 74 en sukkelde al even met de gezondheid. Team Truineer wenst de familie zijn innige deelneming en veel sterkte toe. Albert Lismont kennen we in Sint-Truiden vooral van STVV. Hij was de eerste ombudsman in het Belgische voetbal. Zijn zonen kennen we onder meer van restaurant Ambrozijn, destijds in Borgloon.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek