Strafke
header-stripes

Truiense carnavalliedjes op spotify

dinsdag 7 januari 2020

Spotify... de beste liedjes van 50 jaar carnaval in Sint-Truiden kan je er nu vinden. Carnaval in Sint-Truiden in de lift. Als de muziek de maatstaf is, zeker wel. Met dank aan de vele artiesten.....

Lees meer →

STVV wint met 0-1 van Schalke

dinsdag 7 januari 2020

Winnen van Schalke is natuurlijk mooi, zeker als daar in het verre Spanje ook nog 's zo'n 1000 supporters komen kijken. En goal van Suzuku in de 28ste minuut deed het. Maar eerlijk mensen, het was een oefenmatch en niet meer dan dat. Toch betekende winnen voor veel Kanaries een boost. En laat dat nu net datgene zijn wat telt in de kopkes van een voetballer.

Lees meer →

Tim Wellens in 2020 naar Giro en Tour

dinsdag 7 januari 2020

Tim Wellens, die u op de foto ziet tijdens de fotoshoot van gisteren samen met zijn nieuwe ploegmaat Philippe Gilbert, rijdt in 2020 opnieuw de Ronde van Frankrijk. Voor het eerst zal de Truienaar de Tour combineren met een tweede grote ronde, namelijk de Ronde van Italië. Wellens start het seizoen op 19 februari in de Ronde van Algarve.

Lees meer →

VN deelt foto van 'onze' weerman Ruben Weytjens

dinsdag 7 januari 2020

De VN heeft de iconische foto 'noorderlicht' van Ruben Weytjens, een liefhebber van winters, noorderlicht en Lapland, opgepikt en gedeeld. Ruben Weytjens zelf, momenteel trouwens in Lapland, is er bijzonder fier op. "Wat een eer", zegt ie

Lees meer →

'Foefoe' in de Kajaan

dinsdag 7 januari 2020

In regie van Bea Duchateau en met als auteur Peter Kremel brengt het Nieuw Sint-Truidens toneel in februari de komedie 'Foefoe'. Net als vorig jaar kan er genoten worden van het toneelstuk aan tafeltjes met een drankje. Hieronder vindt u de nodige info.

Lees meer →

Croes Bvba ook naar bedrijvencentrum Brustem

dinsdag 7 januari 2020

De redactie vernam uit goede bron dat Croes Bvba uit Geetbets, gespecialiseerd in onder meer grond- en afbraakwerken en recyclage, een aantal van zijn activiteiten gaat onderbrengen in het bedrijvencentrum te Brustem aan hangar 27. Hierover zou een akkoord bereikt zijn met het stadsbestuur.

Lees meer →

Ritsen mag en moet, ook aan Stayen dus

dinsdag 7 januari 2020

Niet toevallig legde Wegen en Verkeer nog 's uit hoe je wel en niet moet ritsen, in een nieuwe campagne. Die uitleg komt trouwens goed van pas voor de chauffeurs die vaak de 'beruchte' brug aan Stayen passeren. Tussen haakjes, ritsen mag en moet, en je moet het toelaten.

Lees meer →

Truineer wenst staf STVV heel veel succes

dinsdag 7 januari 2020

Eerste foto van de complete staf bij STVV, bij elkaar, en aangeleverd door de club. In Pinatar willen Kostic, Muskat, Trani, Hayen en De Braekeleer de basis leggen voor een goed 2020. Team Truineer wenst hen en STVV alle succes toe.

Lees meer →

150 km/u op Luikersteenweg

dinsdag 7 januari 2020

Een nieuw jaar, en alweer een resem nieuwe pv's. De politie heeft het blijkbaar druk. En ook al is het soms druk op de Luikersteenweg. Kijken is blijkbaar niet meer in, vliegen des te meer.

Lees meer →

Kerstmis voorbij, op naar carnaval

maandag 6 januari 2020

Kerstmis voorbij, op naar carnaval, nog altijd het grootste event in onze stad. Een evenement met een internationale, nationale en lokale geschiedenis, een evenement dat ook doorheen die hele geschiedenis is geëvolueerd en zich heeft verplaatst van de straat en het café naar de straat en de (parochie)zaal. Zegen of Zonde, graag uw mening, als het kan ook met foto's als deze.

Lees meer →

Bekende Drie Koningen Schurhoven voor goede doel

maandag 6 januari 2020

Daar heb je ze weer. De Drie Koningen die elk jaar 'Schurreve' onveilig maken voor het goede doel. Ook dit jaar haalden ze 270 euro op voor pater Fons en zijn goed doel.

Lees meer →

Loot de boere mar dosse

maandag 6 januari 2020

Waar je dezer dagen wandelt langsheen Spaanse wegen, zeker in Pinatar, kom je de mensen van onze Spionkop tegen. Zoals dit exemplaar. Je ziet het deze wereldreiziger en bekende Truineer hardop denken... laat de boere mar dosse. Hij geniet net zoals de afgelopen jaren van 'het oefenkamp' van STVV.

Lees meer →

Familie Degroot-Pacolet denken aan Fighters Against Cancer

maandag 6 januari 2020

Gisteren werd er een cheque van 2300 € overhandigd aan Fighters Against Cancer door de familie Degroot & Pacolet dankzij de inkomsten van hun kerstshow die gedurende de maand december plaats vond. Dit mooie bedrag zal naar een goed doel gaan dat zich bezig houdt met kinderkanker.

Lees meer →

Eerste gouden medaille ooit voor Limburg dankzij Nina?

maandag 6 januari 2020

Analist Stef Wijnants gaf vanmorgen op Radio2 aan dat Limburg en uiteraard ook Sint-Truiden zich tijdens de Olympische spelen in Tokio mag opmaken voor een eerste gouden medaille ooit. Uiteraard is Nina Derwael onze grote hoop.

Lees meer →

Mooi weertje in Pinatar

maandag 6 januari 2020

Vandaag schijnt het zonnetje, zowel bij ons als in Spanje, en klimt het kwik in San Pedro Del Pinatar op tot 18 graden. De kanaries zullen echter zoals gisteren weer afzien, de supporters kunnen genieten van hun idolen en genieten van de prachtige omgeving, tijdens een wandelingetje, of op een terrasje.

Lees meer →

Genoteerd: geen straffe transfers bij STVV

maandag 6 januari 2020

Het ziet er niet naar uit dat STVV in deze mercato zwaar zal toeslaan. Niks is uitgesloten, maar aangezien het toch een seizoen van noch vlees noch vis is, wordt de energie vooral gestoken in de voorbereiding op volgend seizoen.

Lees meer →

Geslaagde nieuwjaarsborrel en vuurwerk

maandag 6 januari 2020

Het was een gezellige boel daar, gisterenavond op de Grote Markt. Tussen een hapje en een drankje, geserveerd door schepenen en feestcomité, een babbeltje slaan en genieten van muziek en geluidsarm vuurwerk, slaagt aan, zeker als het zoals zondag goed en zacht weer was.

Lees meer →

Kanaries trainen onder zalig zonnetje

zondag 5 januari 2020

Zalig weertje daar in het Zuiden, in San Pedrol Del Pinatar, waar STVV op winterstage is. Ook geen vuiltje aan de lucht. Staf en spelers hebben het erg naar hun zin.

Lees meer →

Dag 1 Pinatar: Kenny Steppe hervat

zondag 5 januari 2020

Goed nieuws daar in het verre Spanje aan de Mar Minor. STVV trainde twee keer en Kenny Steppe trainde mee. Na meer dan drie maanden lijkt het einde van de tunnel in zicht.

Lees meer →

Provinciale voetbaluitslagen

zondag 5 januari 2020

Zepperen-Brustem behaalde zondagmiddag in eerste provinciale een verdienstelijk gelijkspel tegen Torpedo Hasselt (1-1) maar blijft in de rangschikking op een netelige positie met een 14de plaats. In derde provinciale C ging Sporting Aalst (12de) nipt de boot in bij Membruggen (2-1). Aanvoerder Tom Brugmans kreeg vlak voor de rust een makkelijke tweede gele kaart aangesmeerd. Velm VV, 4-1 winst tegen Herk Sport B, én Jong STVV, forfaitzege bij Inter Hasselt, handhaven zich op de respectievelijke vierde en tweede plaats in vierde provinciale C. Bij de dames verloor Jong STVV van Louwel B (1-2) en blijft zo op de achtste plaats in eerste provinciale.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek