Strafke
header-stripes

Bouw Sportpark Haspengouw vordert met rasse schreden

donderdag 26 december 2019

Waar kijken jullie naar uit in 2020. Wij alleszins naar het Sportpark Haspengouw, ook al kan het zijn dat we nog even moeten wachten tot begin 2021 voor het echt helemaal klaar is. Een juweeltje wordt dat, een topper op een toplokatie. Met voor ieder wat wils. Hier beneden komen jullie er alles over te weten.

Lees meer →

Winter? Lente ja!

donderdag 26 december 2019

Waar zijn die winters van vroeger naartoe? We zijn eind december en 't is lente begod. Ook de natuur is van slag. Bloemen ontluiken, planten vertonen nieuwe blaadjes, bomen staanin de knop. Nog even, en de Japanse kerselaars op de vesten en op het kerkhof staan in volle bloei.

Lees meer →

Bim Bam.... Bambam is op zoek naar een warm nestje

donderdag 26 december 2019

Fijne feesten... deze stevige jongen moet wel de feesten doorbrengen in het dierenasiel. Bambam is de naam, een Engelse bulldog van juli 2011, werd in beslag genomen na een geval van dierenverwaarlozing en is nu op zoek naar een warm nestje.

Lees meer →

Let's Party... Vandaag vanaf 17 uur Après Ski

donderdag 26 december 2019

Vandaag is het Après Ski. Afspraak vanaf 17 uur op de Grote Markt. Zoals elk jaar komt er veel volk op af. En dat houdt natuurlijk specifieke veiligheidsmaatregelen in. Lees hieronder een mededeling van de politie. Alvast één goede raad. Laat flessen of flesjes, en vuurwerk thuis.

Lees meer →

Matchday: "Durkin heeft het juiste DNA"

donderdag 26 december 2019

'An American in Sintruin'. Dat is Durkin. Profvoetballer van beroep. Van Hampton-Virginia via DC United op Stayen beland en daar momenteel volop aan het bevestigen. Marc Brys zei dat ie er zou geraken, Nicky Hayen dropte hem gewoon in de basis en zie......

Lees meer →

Hulp nodig aan de Costa del Sol? Bel Pia

woensdag 25 december 2019

Wie nu of in de toekomst eigenaar wordt van een tweede verblijf aan de Spaanse Costa del Sol, moet één naam goed onthouden: de Truiense Pia Reekmans oftewel S.O.S.PIA.

Lees meer →

Hasp-O Centrum/Gildestraat kreeg vergunningen binnen

woensdag 25 december 2019

De bouw van een nieuwe school is geen sinecure. Hasp-O Centrum wil verhuizen naar de site achter het station. Maar het verkrijgen van de nodige vergunningen is een titanenwerk op zich.

Lees meer →

Pré Après-Ski in 't cosmocafé

woensdag 25 december 2019

Geen Frank Mellemans op de Après-Ski morgen. Hij zal er wel zijn op het Pré Après-Ski feestje in 't cosmocafé. "Ik draai vaak in de Moose Bar en blijf het fijn vinden om in mijn thuisstad de sfeer erin te krijgen", aldus Frank Mellemans, tevens huisdj van Stayen. Zak dus voor je bezoek aan de Après-Ski af naar 't cosmocafé. Frank belooft in vorm te zullen zijn en draait van 16 uur tot 19 uur.

Lees meer →

Babykaart voor kansarme baby’s

woensdag 25 december 2019

In Sint-Truiden is de babykaart een succes. Kinderen uit kansarme gezinnen worden daar vanaf de geboorte al opgevolgd en de stad werkt daarvoor samen met de kraamafdeling en plaatselijke apothekers. Met de babykaart krijgen de gezinnen de juiste poedermelk, verzorgingsproducten en luiers.

Lees meer →

Amici Cantemus zingt al 50 jaar ... maar stopt ermee

woensdag 25 december 2019

Op de zondag voor kerstmis gaf het Sint-Truidense koor Amici Cantemus een prachtig kerstconcert in de kerk van Nieuw-Sint-Truiden, bijgestaan door een heus kamerorkest. Amici Cantemus bestaat ook precies 50 jaar, en precies in het jaar dat ze normaal gezien “Koninklijk” moeten worden, houden ze op te bestaan. Koorzang is blijkbaar niet meer sexy genoeg om jongeren richting klassieke muziek te lokken, en zo werd het hoogtepunt van het koor ook hun “zwanenzang”. Het koor zong een jubileum-kerstconcert i.s.m. 'het Arenbergkoor' uit Leuven. Op het programma 'de Kerstsuite' van Robert Casteels, muzikaal begeleid door het 'Ensemble Papageno' en gedirigeerd doorLou Van Cleynenbreugel. Ingrid Vanrutten presenteerde het geheel. Het concert kwam tot stand met de medewerking van Okra St-Truiden en na het concert is iedereen hartelijk welkom op de gratis afscheidsreceptie in de aanpalende zaal 'de Kajaan'. Truineer is ervan overtuigd dat heel wat koorleden verder zullen "zingen" in andere koren, want om helemaal niet meer te zingen … daar was de kwaliteit van Amici Cantemus te groot voor!

Lees meer →

Mensen met minder kansen aan de kersttafel

woensdag 25 december 2019

Ver van de schijnwerpers en zonder veel tralala, organiseren een aantal vrijwilligers onder impuls van de seniorenbeweging OKRA een kerstfeest voor mensen met minder kansen. Dit jaar al voor de 15de keer op rij.

Lees meer →

Ambiance-parade in Zoutleeuw

woensdag 25 december 2019

Na een succesvolle eerste editie wordt er -op algemene vraag- opnieuw een Ambiance- parade georganiseerd in Zoutleeuw, ditmaal met kleppers als FeSteyn, Xandee, Sam Gooris, De Romeo's en Christoff.

Lees meer →

Lift maakt het minder mobiele klanten makkelijker

woensdag 25 december 2019

De lift in de nieuwe Aldi aan de Kattenstraat is in gebruik genomen, iets later dan gepland, maar beter laat dan nooit.

Lees meer →

Jarige theatergroep Pol Stas speelt “Familie”

woensdag 25 december 2019

Theatergroep Pol Stas speelt 'Familie' als tweede productie in het jubileumjaar 90 jaar Pol Stas.

Lees meer →

Bloemen voor de kerkgangers

woensdag 25 december 2019

Na de middernachtmis in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Sint-Truiden deelden de leden van de Ahmadiyya Moslimgemeenschap bloemen uit aan de kerkgangers.

Lees meer →

De Sint-Truidense politie meldt ...

dinsdag 24 december 2019

Uit de dagelijkse berichtgeving van maandag 23 en dinsdag 24 december 2019

Lees meer →

Het wordt alsmaar gekker en schandaliger

dinsdag 24 december 2019

Dit is Gingelom, een veldweg in Niel. Lading verloren op het midden van de weg? Zeker niet. Sluikstort? Jawel. En wat voor één. Gevaarlijk asbest.

Lees meer →

Wolke Janssens langer bij STVV

dinsdag 24 december 2019

Wolke Janssens ziet zijn omscholing tot verdediger en zijn prestaties beloond met een verlenging van zijn contract.

Lees meer →

Bereikbaarheid politie in feestperiode

dinsdag 24 december 2019

Tijdens de feestdagen kan u bij ons in het Politiehuis, Sluisberg 1 te Sint-Truiden terecht op:

Lees meer →

Recreatiezwembad Sint-Pieter in de kerstvakantie

dinsdag 24 december 2019

In de kerstvakantie is het zwembad gesloten van maandag 23 december tot en met donderdag 26 december en van maandag 30 december tot en met donderdag 2 januari.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek