Strafke
header-stripes

Nieuw contract voor Kenny Steppe

vrijdag 19 juli 2019

Kenny Steppe won de strijd met Lucas Pirard en ontpopte zich tot een van de sterkhouders bij STVV. De 30-jarige doelman lag nog een jaar onder contract.

Lees meer →

Met helemaal niks in orde

vrijdag 19 juli 2019

Geen verzekering, niet gekeurd, nummerplaat geseind, geen rijbewijs, valse papieren en verboden wapens. Kan je als chauffeur meer op je kerfstok hebben?

Lees meer →

100 kinderen houden bonte namiddag in woonzorgcentrum

vrijdag 19 juli 2019

Zo’n 100 kinderen hielden vrijdag 19 juli een bonte namiddag op het domein van Triamant. De bewoners van het woonzorgcentrum beleefden er hun tweede jeugd. De activiteit is de apotheose van de eerste 15 dagen van ‘Jeugd, Sport en Spel’, de Truiense vakantiewerking.

Lees meer →

Jacky Mathijssen stapt in het huwelijksbootje met zijn Petra

vrijdag 19 juli 2019

Jacky Mathijssen (55) is vrijdag, de dag voor zijn 56ste verjaardag, getrouwd met Petra Herbots uit Sint-Truiden. De plechtigheid vond plaats in het stadhuis van Sint-Truiden.

Lees meer →

VIDEO - Op deze locaties is het dit weekend te doen!

vrijdag 19 juli 2019

Wat is er nu dit weekend te doen en waar gaat het allemaal door? Shop & The City - Sint-Truiden legt het je graag uit in dit ludieke filmpje.

Lees meer →

Jong STVV in diepe rouw

vrijdag 19 juli 2019

“Met diepe droefenis nemen wij afscheid van één van onze vrijwilligers, Josephine Delvaux. Josephine, we mogen terecht zeggen dat je mee het hart vormde van Jong STVV”, lezen we op de Facebookpagina van Jong STVV.

Lees meer →

Buit van 3 dieven: worstjes, BH’s, slipjes & cosmetica

vrijdag 19 juli 2019

“Snel winstbejag”, oordeelde de rechter in Hasselt en drie dieven krijgen 7 maanden cel en 800 euro boete. Ze waren er wel niet om hun prijs in ontvangst te nemen.

Lees meer →

Kunstveiling voor renovatie lokaal

vrijdag 19 juli 2019

Dit weekend veilt de Koninklijke Kunstkring van Sint-Truiden werken van eigen makelij met het doel fondsen te verzamelen om de renovatie van de Zoutkist verder te realiseren.

Lees meer →

Word ambassadeur van de Trudofeesten

vrijdag 19 juli 2019

Ja zal er in het najaar niet langs kunnen kijken. De zevenjaarlijkse Trudofeesten anno 2019 krijgen dan hun beslag met een hele resem activiteiten en als hoogtepunt het spektaken op de Grote Markt.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 19 juli 2019

Vrijdag en zondag blijft het droog en warm met zonnige perioden. Ook op zaterdag is het warm, maar dan kan er mogelijk ook eens een plensbui passeren.

Lees meer →

Christoffel zegent al 60 jaar voertuigen in Groot-Gelmen

vrijdag 19 juli 2019

Voor gans het dekenaat Sint-Truiden werd in 1959, met goedkeuring van Mgr. Van Zuylen, bisschop van Luik want Bisdom Limburg bestond nog niet, de Broederschap van Sint-Christoffel opgericht met als zetel de parochie Groot-Gelmen.

Lees meer →

Meer dan 2000 toeschouwers beschermd tegen regen of zon

vrijdag 19 juli 2019

De derde editie van ‘Haspengouw Ziiingt’ op de Grote Markt in Sint-Truiden belooft opnieuw een bruisende avond te worden. Om ervoor te zorgen dat bezoekers die minder goed te been zijn zich ook welkom kunnen voelen, trof de organisatie voorbereidingen om de festivalzone zo toegankelijk en comfortabel mogelijk te maken.

Lees meer →

Wie vindt de schat in museum DE MINDERE?

donderdag 18 juli 2019

In museum DE MINDERE kunnen kinderen nog altijd naar een schatkist zoeken. Het is een heel spannende zoektocht. En ze kunnen iets moois winnen....

Lees meer →

Uitbreiding captatieverbod omwille van de droogte

donderdag 18 juli 2019

De gouverneur van de provincie Limburg breidt het capatatieverbod verder uit! In overleg met de partners betrokken bij het Limburgs droogte-overleg vaardigt de gouverneur met ingang van 19/7/2019 een captatieverbod uit op de onbevaarbare waterlopen in Limburg. Er is slechts een uitzondering voorzien voor enkele locaties waar captatie nog wel mag.

Lees meer →

Iedere zondag uniek bezoek kasteel Nieuwenhoven

donderdag 18 juli 2019

Iedere zondag om 11.00 uur kan je gratis deelnemen aan een historische rondleiding op een bijzondere locatie: die van het kasteel van Nieuwenhoven.

Lees meer →

Peppermill 1 jaar open in Nieuwerkerken

donderdag 18 juli 2019

Het Amerikaans getinte Peppermill van zaakvoerders Gerry en Yves heeft wat te vieren: 1 jaar open in Nieuwerkerken. "We zijn echt heel trots en fier. Voorheen kennen de mensen ons van in Zoutleeuw waar we al zaten sinds 2011, 1 jaar geleden zijn we naar Nieuwerkerken verhuisd. Er is hier een ruime gratis parking, veel meer faciliteiten en mogelijkheden", aldus de zaakvoerders. Naast het restaurant is er ook een gameroom voor de kids, terras, bar en feestzaal.

Lees meer →

20 en 21 juli: verkeers- en veiligheidsregeling

donderdag 18 juli 2019

Op 20 juli '19 vindt Haspengouw Ziiingt plaats op de Grote Markt van Sint-Truiden en PIT Festival in de Academiezaal en op de parking van Blanco, het voormalige Nieuwscafé (Ridderstraat). Op 21 juli 2019 vindt het Truiens Feestterras plaats op de Grote Markt van Sint-Truiden. Naar aanleiding van deze evenementen gelden een aantal specifieke verkeers- en veiligheidsmaatregelen.

Lees meer →

Haspengouw ziiingt extra toegankelijk

donderdag 18 juli 2019

De derde editie van ‘Haspengouw Ziiingt’ belooft opnieuw een bruisende avond te worden boordevol gezelligheid, muziek en spektakel. Iedereen is welkom om van dit familie-evenement te komen genieten, ook bezoekers die minder goed te been zijn natuurlijk. Sint-Truiden treft allerlei voorbereidingen om de festivalzone zo toegankelijk en comfortabel mogelijk te maken.

Lees meer →

124 km/h in zone 50 op Naamsesteenweg

donderdag 18 juli 2019

Tijdens een verkeersactie in de nacht van zaterdag op zondag maakte de politie een hoop pv's op. Opvallend is dat er heel veel snelheidsovertredingen werden vastgesteld. Zeker op de Naamsesteenweg. Eentje reed daar zelfs 124 in de zone 50.

Lees meer →

Jelle Cleymans met Bandido's op Haspengouw Ziiingt

donderdag 18 juli 2019

Jelle Cleymans komt terug naar Haspengouw Ziiingt -nu zaterdag- en neemt geweldige gasten mee naar de Grote Markt van Sint-Truiden! Ambiance verzekerd!

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek