Strafke
header-stripes

Zwembadpersoneel verliest job niet!

woensdag 2 oktober 2019

Op de gemeenteraad vroeg de oppositie of het stadspersoneel dat in het huidige zwembad werkt in het nieuwe zwembad aan de slag zal kunnen blijven onder een gunstig statuut en met behoud van loon.

Lees meer →

Brugge en Big Si stunten in Bernabeu

dinsdag 1 oktober 2019

Waar iedereen een kleine afstraffing verwachtte, verrastte Club Brugge vriend en vijand in Bernabeu. Pas in de slotminuten moesten ze een gelijkspel toestaan. Met dank aan een sterke collectieve prestatie, een opportunistische Dennis en een uitstekende Big Si.

Lees meer →

Maandag: STVV-Genk voor beloften

dinsdag 1 oktober 2019

De beloften van STVV ontvangen maandag Racing Genk. Aftrap op Stayen, 19.30 uur.

Lees meer →

Stem spoedgevallendienst naar winst

dinsdag 1 oktober 2019

De spoedgevallendienst van het Trudoziekenhuis is genomineerd voor 'Team of the year'. Nu komt het erop aan te winnen. Daarmee kan u helpen door te stemmen.

Lees meer →

Strijd tegen drugs wordt opgevoerd

dinsdag 1 oktober 2019

In Sint-Truiden wordt de strijd tegen drugs in oktober opgevoerd. Zowel binnen de schoolmuren als in de vrijetijdsbesteding van jongeren neemt het stadsbestuur deze maand allerlei initiatieven om druggebruik te ontraden en te sanctioneren.

Lees meer →

500 bakken bier te winnen op Haspengouwmarkt

dinsdag 1 oktober 2019

Naar aanleiding van het Weekend van de Klant én een speciale thema-editie van de Haspengouw Markt, worden de marktbezoekers dit weekend verwend met een speciale actie. Zo zullen er zaterdag maar liefst 500 bakken bier verloot worden dankzij de Beroepsvereniging van Marktkramers Sint-Truiden en Shop & The City .

Lees meer →

Huawei lanceert Smartbus in Belgie

dinsdag 1 oktober 2019

Vrijdag lanceert Huawai i.s.m. Insight, Forum Europe en LEF Marketing & Events haar Smartbus-project voor België in Sint-Truiden. Bedoeling is om jonge pubers te sensibiliseren rond de gevaren en het veilig gebruik van internet.

Lees meer →

Tenneco belooft informatie, intussen prikacties

dinsdag 1 oktober 2019

De directie heeft de werknemers van Tenneco binnen de 15 dagen de juiste informatie beloofd. Intussen worden er elke dag prikacties gevoerd. Vanochtend brak een spontane staking uit. Beneden lezen jullie de inhoud van de brief van de vakbonden aan de leden.

Lees meer →

Levensloop steunen kan op diverse manieren

maandag 30 september 2019

Zaterdag en zondag is het Levensloop. Afspraak in het Technicum en het Stadsparkt. Steunen kan je op verschillende manieren.

Lees meer →

Trudo's Zondag Gasten op zondag 6 oktober

maandag 30 september 2019

Trudo’s Zondag Gasten op zondag 6 oktober: een veelzijdige talkshow rond muziek en woordkunst! Deze keer ontmoet gastheer Guido Wevers niemand minder dan Bob Permentier, Gilles Ledure en Hind Eljadid.

Lees meer →

Project Cabrio voor dak- en thuislozen verlengd

maandag 30 september 2019

Dankzij Cabrio, een interdisciplinair en outreachend hulpverleningsprogramma, is de stad Sint-Truiden er op twee jaar in geslaagd om voor 16 dak- en thuislozen een stabiel begeleidingstraject naar betere huisvesting en maatschappelijke zorg op te zetten. Er wordt daarom opnieuw 70.000 euro voor het project vrijgemaakt. De gemeenteraad zette hiervoor het licht op groen.

Lees meer →

Het WK mag voor Nina beginnen

maandag 30 september 2019

Vrijdag begint in het Duitse Stuttgart het wereldkampioenschap artistieke gymnastiek. Nina Derwael is één van de topfavorieten om zichzelf op te volgen als wereldkampioen aan de brug met ongelijke leggers. Maar eerst wil zij ook de Belgische meisjes aan de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio helpen.

Lees meer →

Rudi Festraerts schreef nog twee liedjes

maandag 30 september 2019

Schrijven, mensen plezieren, zingen, vertellen.... het was Rudi Festraerts' zijn lange leven. Recent schreef hij nog twee liedjes. Een eerste naar aanleiding van het feest van de Heilige Trudo. Een tweede naar aanleiding van carnaval. Dat moet laatste lied moet nog gelanceerd worden.

Lees meer →

Actieplan waterbeleid Herk en Mombeek ondertekend

maandag 30 september 2019

Op maandag 30 september tekenden maar liefst 26 partners een ambitieus actieplan tot samenwerking inzake integraal waterbeleid in het stroomgebied van Herk en Mombeek. Enerzijds willen de partners de valleisystemen verder uitbouwen als klimaatbuffers tegen verdroging, overstromingen en erosie. Anderzijds streven ze naar een goede ecologische toestand.

Lees meer →

Sint-Truiden voert controle van zwerfvuil op

maandag 30 september 2019

Tijdens de Week van de Handhaving scherpt Sint-Truiden zijn antizwerfvuilbeleid aan. Hoewel de controles op sluikstorten worden opgedreven, wil het stadsbestuur vooral een positieve dynamiek in gang zetten. Op het containerpark duikt er daarom een sensibiliseringsactie op. Die moet bezoekers het nut bijbrengen van afval sorteren en recycleren.

Lees meer →

Geen mosselen, wel opendeurdag bij de brandweer

maandag 30 september 2019

Traditioneel was er dit weekend de opendeurdagen bij de brandweer. Wegens de derby tussen STVV en KRC Genk was het organiseren van de barbecue op zaterdag niet aan de orde wegens de aanwezigheid van de manschappen op Stayen om daar de "branden" te blussen.

Lees meer →

De Bende van Jos bracht fakkel naar Sint-Truiden

maandag 30 september 2019

Elk jaar brengt de Bende van Jos de fakkel van Levensloop van de vorige locatie naar Sint-Truiden. Dit weeklens das er Levensloop in Tessenderlo, dus hadden de bendeleden er een fikse wandeling voor over.

Lees meer →

Oud-leerlingen KCST vezamelen in Hasp-O Centrum

maandag 30 september 2019

Oud-leerlingen van de vroegere middelbare scholen Aangenomen College en Heilig Graf kwamen na ruim een kwarteeuw weer samen voor een reünie. Een bezoek aan Hasp-O centrum, waar de voormalige schoolgebouwen nu deel van uitmaken, zorgde ervoor dat veel herinneringen weer naar boven kwamen.

Lees meer →

Simon Mignolet in de tribune voor papa Stefaan

zondag 29 september 2019

De omgekeerde wereld in Sint-Truiden vanavond. Simon Mignolet kwam langs voor het optreden van zijn vader Stefaan. Hij kwam kijken naar 'Mijn schoonzoon is een hollander'. Normaliter is het andersom en zit papa Stefaan samen met Bernadette in de tribune voor zoon Simon. Met de transfer naar Brugge zullen we Simon nog wat meer in Sint-Truiden zien. De voorstelling in de Roxy loopt nog tot 6 oktober.

Lees meer →

Genkies maakten ook amok na de match

zondag 29 september 2019

Wie dacht dat de herrie met Genk-supporters zich beperkte tot het stadion, heeft het verkeerd. In de Fabriekstraat kwam het zelfs tot een confrontatie met STVV-supporters. De politie heeft niks meegedeeld. Maar er zouden minsten acht mensen zijn aangehouden.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek