Strafke
header-stripes

Was er een plan voor Vestiville in Sint-Truiden?

vrijdag 28 juni 2019

Was het misschien het plan om Vestiville, het nieuwe driedaagse festival in Lommel dat vandaag werd afgelast en daardoor volledig uit de hand liep, oorspronkelijk in Sint-Truiden te laten doorgaan? De zetel van organisatie Vestival was alleszins een tijdlang gevestigd in Velm.

Lees meer →

Muziek Buscemi in nieuwe Netflixfilm

vrijdag 28 juni 2019

Dirk Swartenbroekx, alias Buscemi, staat met zijn muziek op de soundtrack van de nieuwe Netflixfilm 'Always Be My Maybe' die onze zomer zou moeten inpalmen. Dat meldt hijzelf op zijn website buscemi.be.

Lees meer →

De Smet ruilt Gent voor STVV

vrijdag 28 juni 2019

Linksback Thibault De Smet (21), einde contract bij AA Gent, komt naar STVV. Hij tekent op Stayen een contract voor drie jaar.

Lees meer →

Bijdrage van STEBO in lokaal woonbeleid een succes

vrijdag 28 juni 2019

255 bezoekers op de adviesdagen, 67 woonkwaliteitscontroles en 194 energiescans. Stebo, de instantie die Sint-Truiden bijstaat in haar lokaal woonbeleid, kijkt terug op een productief werkingsjaar. De intergemeentelijke samenwerking met Nieuwerkerken wordt daarom ook de komende vijf jaar voortgezet.

Lees meer →

STVV vertrekt op oefenstage

vrijdag 28 juni 2019

Morgen zaterdag 28 juni vertrekken de Kanaries op zomerstage naar Horst (NL). Marc Brys, zijn technische staf en de A-spelers werken daar in alle rust verder aan de voorbereiding van het komende voetbalseizoen. Er staan ook twee oefenwedstrijden op het programma.

Lees meer →

Winkels zondag open

vrijdag 28 juni 2019

Deze zondag kunnen shoppers de eerste kortingen rapen bij de Truiense handelaars. De winkels zijn open van 14u-18u.

Lees meer →

Hier het programma van De Bòddelkèèr (Incorrect)

vrijdag 28 juni 2019

't Is van da. Oos Bòddelkèèr gie wir op toernei.... Jij wil er toch ook bij zijn. Wel, om de editie 2019 niet te missen, geven we hierbij een overzicht van het volledige programma.

Lees meer →

Morgen grote stoepverkoop in Spoorwegstraat

vrijdag 28 juni 2019

Morgen, zaterdag, viert het Buurtcomité Buitensporig feest in de Spoorwegstraat met onder meer een stoepverkoop (10 en 15 uur). Er zullen meer dan 50 standen zijn.

Lees meer →

Stad wil Festraetsstudio verder promoten

vrijdag 28 juni 2019

Het stadsbestuur heeft de intentie om de Festraetsstudio beter te ontsluiten en te promoten. Bedoeling is beter te doen dan de 4000 bezoekers die het 'monument' momenteel jaarlijks bezoeken. Een halve eeuw geleden was het trouwens nog de op één na meest bezochte attractie van onze provincie.

Lees meer →

Jonathan Benteke test bij STVV

donderdag 27 juni 2019

STVV oefent op dit moment bij Spouwen-Mopertingen (2de amateur). In de basis staat een zekere Jonathan Benteke, broer van Christian. De aanvaller test.

Lees meer →

Heel Sint-Truiden gratis naar de cinema

donderdag 27 juni 2019

Reisagent en cinema-uitbater Trudo Carlier wordt maandag 47 jaar en wil dat, speciaal in het Trudojaar, met gans Sint-Truiden vieren. “Ik trakteer iedereen op een gratis cinemabezoek. Van Toy Story 4 tot Men in Black International”, zegt filmfreak en cinemauitbater Trudo Carlier

Lees meer →

Gemeentebestuur wil wateroverlast aanpakken

donderdag 27 juni 2019

De uitzonderlijke regenval van Pinkstermaandag heeft veel inwoners getroffen. “Als burgemeester nam ik het initiatief om samen met verschillende schepenen, de Watering, de brandweer, Fluvius en onze stadsdiensten om de wateroverlast in al zijn dimensies te bespreken”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

Lees meer →

Sociaal Wonen presenteerde jaarcijfers.

donderdag 27 juni 2019

Nieuw Sint-Truiden cvba zet de volgende jaren verder in op de renovatie van haar eigen patrimonium en op bijkomende nieuwbouw-projecten. Dat blijkt uit het jaarverslag 2018. De sociale huisvestingsmaatschappij Nieuw Sint-Truiden cvba wil naast de realisatie van nieuwe sociale woningen ook verder blijft inzetten op de renovatie en verbetering van haar bestaand patrimonium. De cijfers werden voorgesteld door directeur Georges Feucht en de leden van het directiecomité, Martine Swinnen en Jos Wintmolders.

Lees meer →

Schmidt naar STVV

donderdag 27 juni 2019

STVV en de Japanse club Vegalta Sendai hebben een akkoord bereikt over de transfer van de ervaren doelman Daniel Schmidt (27).

Lees meer →

Truienaar Yves Caspar schrijft voor 'Thuis'

donderdag 27 juni 2019

Het zijn weer spannende tijden voor de kijkers van de één-serie “Thuis”. Morgen wordt de laatste aflevering van dit seizoen uitgezonden. Zo’n seizoensfinale eindigt traditioneel met heel wat onbeantwoorde vragen, waar de kijker pas in september een antwoord op krijgt.

Lees meer →

Nederlandse TV-spelshow in kasteel van Ordingen

donderdag 27 juni 2019

Het kasteel van Ordingen in Sint-Truiden is deze week het decor voor opnames van een nieuwe spelshow, die dit najaar te zien zal zijn op de Nederlandse commerciële zender RTL4. De eigenaar van het kasteel is intussen na 21 jaar klaar met de renovatie. In het najaar opent er een hotel en gastronomisch restaurant.

Lees meer →

30 maanden cel voor misbruik van adoptiedochter

donderdag 27 juni 2019

Een 70-jarige man uit Gingelom, die nu aan de kust woont, is woensdag in Hasselt veroordeeld tot 30 maanden cel voor het jarenlange misbruik van zijn adoptiedochter. De dader is ook voor vijf jaar zijn rechten kwijt voor de feiten van aanranding gepleegd tussen 1993 en 2002.

Lees meer →

Vangrootloon wil gans Vlaanderen aan de vlaai

donderdag 27 juni 2019

Limburgse vlaai begint een hype te worden in Vlaanderen. Steeds meer Vlamingen ontdekken de lekkernij uit de bronsgroene provincie, appreciëren wat Limburgers met bloem, eieren, melk, en fruit produceren.

Lees meer →

Brandweer voorkomt net op tijd brand in Prins Albertlaan

donderdag 27 juni 2019

Vanochtend is er een rookontwikkeling ontstaan op de hoek van de Spoorwegstraat en Prins Albertlaan. De oorzaak is vermoedelijk een sigaret. Er is sprake van één gewonde.

Lees meer →

STVV wint met 1-3 van Thes Sport

woensdag 26 juni 2019

STVV won makkelijk met 1-3 van Thes Sport. Beloften Balongo en Nitcheu (foto) stonden net als in Herk weer aan het kanon.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek