Strafke
header-stripes

Haspengouwse Zaalvoetbalcompetitie start binnenkort

zaterdag 6 juli 2019

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup, een zaalvoetbalbond met meer dan 600 clubs verspreid over heel Vlaanderen, start nu ook met een competitie in Haspengouw. Alle wedstrijden worden gespeeld in Sint-Truiden en ook in enkele nabijgelegen sporthallen.

Lees meer →

Anderstalige cursisten CVO Cursa op pad door Sint-Truiden

zaterdag 6 juli 2019

De cursisten Nederlands Tweede Taal van CVO Cursa-Zuid, vestiging Sint-Truiden, gingen onlangs op stadswandeling door het historische hart van Sint-Truiden.

Lees meer →

Jarne Baele uit Zepperen verlaat Love Island

zaterdag 6 juli 2019

“Ik moet zo iemand écht niet langs me hebben”, zei Jarne Baele (24) uit Zepperen vrijdagavond in Love island. Met “zo iemand” bedoelde hij natuurlijk Lotte, de 22-jarige Nederlandse met wie hij een koppel vormde tot er een haar in de boter kwam.

Lees meer →

Hondje gevonden in de Beekstraat

vrijdag 5 juli 2019

Ilona Menjoie meldde ons deze avond: "Hallo wij hebben een hond gevonden in de Beekstraat in Sint-Truiden. Kunnen jullie delen? Wij bellen alvast de politie."

Lees meer →

Winkeluitbaters geven opgelichte vrouw haar geld terug

vrijdag 5 juli 2019

Een Truiense vrouw is onlangs het slachtoffer geworden van oplichting. Afgelopen zaterdag maakten twee dievegges haar bankkaart afhandig en gingen er uitgebreid mee shoppen in het centrum van Sint-Truiden. Twee alerte winkeluitbaters, Daisy Blavier en Rodrique Tournel van Ciao Bambino, kwamen de oplichters op het spoor en gaven de dame haar geld terug.

Lees meer →

Dispuut over het Oud Atheneum

vrijdag 5 juli 2019

De verenigingen die momenteel gehuisvest zijn in het Oud Atheneum wordt ongeduldig en ongerust over hun toekomst. Bij het stadsbestuur klinkt het dat alles in orde komt.

Lees meer →

Aast STVV op nieuwe Japanse spits?

vrijdag 5 juli 2019

STVV zit momenteel in vergevorderde onderhandelingen met Kashima Antlers over een transfer van Yuma Suzuki, aqls we HBVL mogen geloven.

Lees meer →

Wikkelpersmachine uitgebrand op landbouwperceel

vrijdag 5 juli 2019

Donderdag omstreeks 18.30 uur heeft in Heers een verhitte wikkelpers vuur gevat tijdens het afrijden van graan. Naast het volledig uitgebrande landbouwvoertuig ontvlamden ook een 12-tal strobalen op het veld.

Lees meer →

Opbrengst succeseditie “De Kip, het Ei en het Feest” bekend

vrijdag 5 juli 2019

Vandaag maakten schepenen Hilde Vautmans en Pascy Monette (Open Vld) de opbrengst bekend van de 19de editie van hun jaarlijkse eetfestijn “De Kip, het Ei en het Feest”, dat plaatsvond op 1 mei. Progeriapatiëntjes Michiel, Amber en Mats en de Truiense kinderkankerpatiëntjes Myrthe, Driesje en Zary mogen elk 2000 euro in ontvangst nemen.

Lees meer →

Kinderen op ontdekkingstocht door Truiense fruitvallei

vrijdag 5 juli 2019

Op woensdag 10 juli en 7 augustus gaan kinderen op ontdekkingstocht door de fruitvallei van Sint-Truiden. Wie deze zomer ook graag wil deelnemen aan dit superleuke uitstapje, kan zich inschrijven via www.visitsinttruiden.be. Het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer →

Vietnamese fans roeren zich bij STVV

vrijdag 5 juli 2019

Vanochtend berichten we dat STVV een sterspeler uit Vietnam binnenhaalde. De reacties van Vietnamese fans zijn ondertussen opvallend: de social media ontploft haast met reacties uit Vietnam. Fans genereren is bij deze gelukt. Benieuwd of dat ook zichtbaar gaat worden in het stadion...

Lees meer →

Te heet? Dan is “ne krem” de oplossing

vrijdag 5 juli 2019

Het is warm, voor sommige mensen veel te warm. En wat helpt wonderwel tegen die hitte? Ene crème-glace. Dat moeten ze ook in Villa Rosa gedacht hebben.

Lees meer →

Sluikstort in holle weg in Bevingen

vrijdag 5 juli 2019

“Kortgeleden postte mijn echtgenoot foto’s van een sluikstort omgeving Bevingen. Vandaag mogen we weer eens een melding mogen maken van sluikstorten in onze mooie buurt.”

Lees meer →

Duizend redenen om zaterdag naar de stad te komen

vrijdag 5 juli 2019

De Haspengouw Markt is de leukste markt van Limburg en ver daarbuiten. Een succes dan vele steden ons benijden.

Lees meer →

PRIMEUR - STVV haalt Vietnamese stervoetballer

vrijdag 5 juli 2019

Als we de nieuwssites mogen geloven en mogen afgaan op wat we ondertussen allemaal vinden: STVV is erin geslaagd om de allereerste Vietnamese voetballer ooit naar Europa te halen, niet de minste. Het gaat om Nguyen Cong Phuong, speler van het nationale team en nummer 10 van Hoang Anh Gia Lai (HAGL) FC. Hij telt 2,2 miljoen (!) volgers op Facebook. De speler werd zo pas voorgesteld in een druk bijgewoonde persconferentie.

Lees meer →

Truienaars openen eerste Burger King van het Hageland

donderdag 4 juli 2019

Op de Leuvensesteenweg in Diest heeft de eerste Burger King van het Hageland de deuren geopend. Het is de derde Burger King in Vlaams-Brabant, na de twee vestigingen langs de snelweg in Heverlee. En de uitbaters zijn twee Truienaren, Bobby en Shirley die in de Trudostad ook de brasserie Coffe & Deli’s uitbaten.

Lees meer →

Stadspersoneel stoomt zich klaar voor Monumentenrun

donderdag 4 juli 2019

De werknemers van de stad Sint-Truiden kunnen vanaf de maand juli deelnemen aan een gevarieerd sportaanbod. Zo stomen ze zich tot eind augustus samen klaar voor de Monumentenrun van 7 september.

Lees meer →

Gouverneur verbiedt oppompen van water in vijf Limburgse gemeenten

donderdag 4 juli 2019

Gouverneur Herman Reynders heeft een oppompverbod van water ingesteld op een aantal onbevaarbare waterlopen in Noord- en Zuid-Limburg. In bepaalde gebieden staat het waterpeil te laag. Het gaat vooral over de gemeenten Sint-Truiden, Gingelom en Heers.

Lees meer →

120 opvallende borden sieren straatbeeld

donderdag 4 juli 2019

In Sint-Truiden staan er sinds kort her en der opvallende signalisatieborden. Hiermee wil de stad chauffeurs aanmanen tot voorzichtigheid voor kinderen die dezer dagen buiten vertoeven.

Lees meer →

Lachen is gezond!

donderdag 4 juli 2019

De bewoners van ’t Meiland kregen gisteren hoog bezoek: de grapjassen van De Boddelkéér kwamen ze een namiddag “entertainen” zoals dat heet.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek