Truineer Nieuws melden?

U14 Truiense hockeyploeg Yellow Eagles kampioen!

Maandagmorgen stond de topper tussen Stix Hasselt en Yellow Eagles Sint-Truiden op het menu. Sint-Truiden stond voor de wedstrijd 1ste met 1 punt meer dan Hasselt. Een cruciale wedstrijd voor beide ploegen dus.

© Fotograaf: Truineer

Hasselt is het beste aan de wedstrijd gestart: de 1ste 10min drukte Hasselt de Truienaars terug op eigen helft. Diep in de 1ste helft kwam met een mooie uitgespeelde counter Sint -Truiden op 0-1 voorsprong. Gevolgd door een paar kansen aan beide kanten ging het gelijk op, op 0-1 zijn we de rust ingegaan.

De start van de 2de helft begon moeizamer voor beide ploegen, de zenuwen voelden we langs de zijlijn.
Na 10 minuten in de 2de helft kwam Sint-Truiden 0-2 voor na een pc. Na het 2de doelpunt heeft Hasselt alles op alles gezet en met als beloning de 1-2. Door dat doelpunt begon Sint-Truiden te twijfelen en wat slordiger spelen, met gevolg volgde ook 2-2. De kopjes gingen even naar beneden bij de Yellow Eagles.
Met de steun van de talrijke supporters langs de zijlijn hebben ze stand kunnen houden. In de laatste minuut kwam de verlossing: een counter van de Yellow Eagles werd afgewerkt in de korte hoek. Euforie volgde bij de jonge spelers van Sint-Truiden na het verlossende eindsignaal, vlak na die 2-3.

Met nog 1 wedstrijd te gaan staan de Yellow Eagles vier punten voor op de Hasseltse jongens van Stix en zijn de verdiend kampioen met 7 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 verloren wedstrijd. Komende zaterdag spelen ze hun laatste wedstrijd tegen Leuven om het kampioenschap voor de winterstop af te ronden. Dikke proficiat, Yellow Eagles U14 boys!