Strafke
header-stripes

Wildplakzuilen maken plaats voor digitaal alternatief

zaterdag 25 januari 2020

De 22 wildplakzuilen in Sint-Truiden gaan tegen de vlakte. De palen zijn een doorn in het oog van almaar meer mensen en daarom besliste het stadsbestuur om ze te verwijderen. Binnenkort komt er een duurzaam en digitaal alternatief. Als de omstandigheden het toelaten, verschijnt er op de plaats van elke zuil ook een nieuwe boom.

Lees meer →

Wat is er van .....de boomlange Ibrahima Sidibé?

zaterdag 25 januari 2020

De nu 39- jarige Senegalese linksvoetige spits kwam begin 2008, na een ommetje in de Oostenrijkse competitie naar STVV, via de Hongaarse eersteklasser Debrecen VSZ. Velen twijfelden in de tweede seizoenshelft 2007/2008 aan zijn capaciteiten want scoren deed hij niet in 13 wedstrijden. Toenmalig trainer Dennis Van Wijk zette Sidibé zelfs even in het elftal als linkerflankverdediger. Het seizoen nadien, STVV was gedegradeerd en speelde in tweede klasse, toonde Ibrahima dat hij het scoren niet verleerd was en lukte 21 doelpunten.

Lees meer →

Street One opent op Grote Markt 27

vrijdag 24 januari 2020

De Grote Markt heeft er sinds vandaag een super shop-adresje bij! Sandra en haar team verwelkomen jullie graag in Street One Bilzen & Sint-Truiden. Je kan zeker eens langs gaan in de gloednieuwe winkel en de prachtige collectie ontdekken! Bovendien kan je de Shop & The City-kaart inscannen en zo sparen voor een leuk geschenkje.

Lees meer →

150 actieve senioren starten sporteljaar

vrijdag 24 januari 2020

Het Truiense sporteljaar ging van start. Meer dan 150 actieve senioren bliezen verzamelen in sportcomplex Sint-Pieter om kennis te maken met het nieuwe sportaanbod dat helemaal op hun maat werd afgestemd.

Lees meer →

Matsubara en Turay nog niet aan spelen toe

vrijdag 24 januari 2020

De nieuwe linksachter Ko Matsubara arriveerde woensdag en is nog niet speelgerechtigd. Buya Turay reisde af naar Zweden om zijn werkvergunning in orde te brengen maar is ook nog niet helemaal fit.

Lees meer →

Wachten op opklaringen bij frisse temperaturen

vrijdag 24 januari 2020

Vandaag blijft het in Limburg overal droog. Vanochtend is het op de meeste plaatsen nog steeds grijs met lage wolken. Daardoor bleef de temperatuur vannacht ook net boven het vriespunt schommelen. Het blijft afwachten waar en wanneer de zon erdoor komt, want geen enkel weermodel kan dit onder de gegeven omstandigheden perfect berekenen.

Lees meer →

Droneport breidt verder uit!

vrijdag 24 januari 2020

De derde fase van de betonvloer van Droneport werd in Sint-Truiden gegoten. "Bedankt aan onze klant en hoofdaannemer van het project MTS, alsook polierder DM-Industrievloeren voor het vertrouwen," aldus Holcim Belgium.

Lees meer →

Wat met STVV nu de BeNeLiga dichterbij komt?

vrijdag 24 januari 2020

Na een tweede onderzoek, besteld door 11 profclubs uit België en Nederland, is gebleken dat een BeNeLiga meer geld in het laatje zou brengen voor álle profclubs in België en Nederland. De G5 van België en de G6 van Nederland zijn enthousiast en het idee zal nu op een meer diepgaande manier onderzocht worden. Dat melden enkele Belgische en Nederlandse media.

Lees meer →

Dames Handbal Sint-Truiden hernemen competitie

vrijdag 24 januari 2020

De dames van handbalclub Sint-Truiden hernemen zaterdagavond de competitie in eerste nationale en gaan opnieuw voluit voor de landstitel. Hieronder de volledige sportkalender voor het weekend:

Lees meer →

Mwoe nog e daske plaseire en ien binnen drein?

vrijdag 24 januari 2020

'T is allemoal gin hoarsnijes op ne kletskop, joenk zen in deize tèd. Vruger jeugdkafeis, dancings en discotheike be den hoep in Sintruin. Na bekan niks mee. Alien een barak op het monnebruurplein. Allewijl moet oos joenkhèd al no Hasselt of Boemerskonte om e daske te plaseire. Ze hubbe van oos spellemente van vruger winkels, kaberdoesjkes, burous, appartemente en zelfs parenclubs gemok... Wa ’n sirrek.

Lees meer →

Het kan vriezen tot -7°

donderdag 23 januari 2020

Het wordt een ijskoude nacht. Tot minus 7°. Waar mist opduikt, bestaat de kans dat die zal aanvriezen. Ook is het oppassen voor CO-vergiftiging. Een gewaarschuwd mens is er twee waard.

Lees meer →

Bestuur maakt kennis met nieuwe CEO Punch

donderdag 23 januari 2020

Burgemeester Veerle Heeren en schepen voor economie Jo Francois ontmoetten vandaag de nieuwe CEO van Punch: Jorge Solis.

Lees meer →

Lichtjes in het Park: 3500 kledingstukken

donderdag 23 januari 2020

‘Lichtjes in het Park’, het evenement dat eind vorig jaar van het park een warmere plek maakte, was weer een succes. Honderden Truienaren kwamen langs met zakken afgeladen vol sjaals, mutsen, jassen en andere winterse kinderkledij. Die worden nu verdeeld over organisaties die de kledingstukken zullen bezorgen aan ouders voor wie het financieel niet zo voor de dag gaat.

Lees meer →

Vlaggen en spandoeken voor carnaval

donderdag 23 januari 2020

"Het zotste seizoen van het jaar komt eraan! Om helemaal in de carnavalsstemming te komen, hebben we onze stad deze week versierd met 200 vlaggen en spandoeken. Laat de carnavalsactiviteiten nu maar beginnen!," zo lezen we op de facebook pagina van het stadsbestuur.

Lees meer →

Nog geen extra Japanse toeristen in onze stad

donderdag 23 januari 2020

De intentie van de Japanse bazen van STVV en het stadsbestuur om meer Japanse toeristen naar Sint-Truiden te lokken, heeft nog geen vruchten afgeworpen. Misschien dat het nakende bloesemseizoen soelaas brengt.

Lees meer →

Werken in Het Vinne stopgezet

donderdag 23 januari 2020

De saneringswerken in het natuurdomein Het Vinne zullen serieuze vertraging oplopen. Want ze zijn stopgezet omdat de bodem van het meer nog te nat is.

Lees meer →

Heeren en Mas riskeren hun leven voor carnaval

woensdag 22 januari 2020

Een burgemeester en een schepen voor carnaval die zelf de ladder opkruipen om het nieuwe carnavalseizoen in Sint-Truiden te afficheren. Je ziet het niet elke dag.

Lees meer →

Baskettruitjes voor Senegal

woensdag 22 januari 2020

Mooie geste van Femina Habac. De basketbalclub schonk maar een 'vracht' truitjes, goed voor acht ploegen aan Senegal.

Lees meer →

Dyzo biedt hulp aan zelfstandigen in moeilijkheden

woensdag 22 januari 2020

Medewerkers van Dyzo adviseren en begeleiden actieve ondernemers die met situaties en vragen zitten waarvoor ze zelf geen uitweg of antwoord vinden. Maar ook personen die failliet gingen of nog moeilijkheden ondervinden van een vroegere zelfstandige activiteit kunnen bij Dyzo terecht.

Lees meer →

Catch a dream... en hou hem vast

woensdag 22 januari 2020

We kennen Wiric als een warme organisatie, die mensen met een verstandelijke beperking vanuit hun eigen talenten laat schitteren. Dit jaar blaast de organisatie 40 kaarsjes uit en dat vieren ze met een voorstelling in cultuurcentrum de Bogaard.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek