Strafke
header-stripes

Ook toneel in Bevingen, Zepperen en Aalst

vrijdag 10 januari 2020

De voorbije dagen kon u reeds lezen dat Theatergroep Pol Stas, het Nieuw Sint-Truidens toneel en Wiric kortelings op de planken staan maar de komende dagen en weken zorgen ook de Bevingse toneelgroep, de Zepperse toneelvrienden en de Aalsterse bontmakers voor een komische toneelvoorstelling. De Bevingse toneelgroep geeft vanavond de aftrap. Alle info vindt u onderaan.

Lees meer →

Kinderen in dialect opvoeden: alleen voordelen

vrijdag 10 januari 2020

“Wie de kans heeft, wil ik oproepen om de kinderen volkomen in het dialect op te voeden” Dat zegt Rik Vosters, Professor taalkunde VUB.

Lees meer →

Nog iemand last van die rubbergeur?

vrijdag 10 januari 2020

Er komen diverse klachten binnen omtrent geurhinder in Sint-Truiden. Mensen klagen over rubbergeur. Een idee waar dit vandaan komt....

Lees meer →

De Snaat: minse no m'n AT

donderdag 9 januari 2020

Belangrijke minse, niet om wat ze zijn, wel om wie ze zijn. Die liggen mij nauw aan het hart. In de zesde monumentenstad van Vlaanderen, zijn zij monumenten met een gelaat: Richard en Jerom, Tjèn en Etienne, Lon en Swa, Denise en Marie-Jeanne. Wat meer van dit soort mensen. En het leven zou plezanter zijn. Wee ze zen, en wè ze der aatzien.... www.truineer.be.

Lees meer →

Tribune Noord gesloten, Vluchtweg naar Oost

donderdag 9 januari 2020

STVV vraagt met deze foto en volgende tekst om de supporters er op attent te maken dat Tribune Noord de eerstvolgende thuismatch tegen KVK Kortrijk zal gesloten blijven. Een gevolg van de sancties die werden opgelegd na de stopgezette match tegen Racing Genk. Tribune Oost biedt een uitweg.

Lees meer →

Kent iemand deze gasten?

donderdag 9 januari 2020

Carrefour Market Borgloon post op haar facebookpagina foto's van drie gasten die diefstal plegen en vervolgens het pand verlaten zonder te betalen. Het gaat om een reeks van twintig foto's die opgenomen zijn door de camera's in de zaak.

Lees meer →

De eerste sneeuw..... niet voor morgen

donderdag 9 januari 2020

10 graden, 11 graden, 12 graden.... het zijn temperaturen die je in maart verwacht. Zeker nog tot 20 januari zal er geen verandering in komen. Pas na 20 januari zou het koeler worden en af en toe kunnen vriezen. Al is vriezen een groot woord. En sneeuwpret, neen, die zit er zeker ook nog niet aan te komen. Op dat vlak zijn we aangewezen op herinneringen.

Lees meer →

Aardige buit tijdens controle o.m. op Saffraanberg

donderdag 9 januari 2020

We meldden gisteren al dat er een grootscheepse politiecontrole plaatsvond op Saffraanberg. Dit was een gecoördineerde actie van de politiezone, de federale politie, ViaBel en de douane. De resultaten mogen er zijn.

Lees meer →

VIDEO: Repaircafé lanceert plantenhotel en eigen lied

donderdag 9 januari 2020

Vanaf 15 januari verhuist het Repaircafé van het Technicum naar de school Momentum op de Grevensmolenweg op Nieuw Sint-Truiden. De school koppelt daar ook een nieuw initiatief aan vast: een plantenhotel. Naar aanleiding van de verhuis heeft Marco Lenaerts een 'Repairlied' geschreven. Hij brengt het samen met de kinderen van Momentum. Bekijk hieronder het filmpje.

Lees meer →

Onze gouverneur zegt waarop het staat

donderdag 9 januari 2020

Mooie (bijna) laatste woorden van Herman Reynders als gouverneur. Recht uit het hart heeft hij het op TVL over de provincie, de Limburgers, de sterktes, de zwaktes en de uitdagingen waarvoor wij in onze provincie staan. En hij kijkt rihting de gemeentebesturen. Dit willen we u niet onthouden. Bekijk alles via onderstaande link.

Lees meer →

Malaise bij STVV... toch volgens de radio

donderdag 9 januari 2020

Veel supporters van STVV zullen vanochtend waarschijnlijk hun oren niet hebben geloofd. "Boli naar Midden-Oosten, alweer een speler weg, malaise bij STVV", hoorden we op het ochtendnieuws van de radio. Of hoe sommigen toch een loopje nemen met de realiteit.

Lees meer →

Boerenjaar op Vier: ook onze boeren in picture

donderdag 9 januari 2020

Na Boer Zoekt Vrouw pakt de zender Vier sedert dinsdag uit met een nieuwe boerensaga, met name Boerenjaar. Daarin komen ook twee families uit onze streek aan bod: Paul & Daan Schreurs uit Kozen (foto, fruitteelt), en de familie Louwet uit Gusccoven (akkerbouw en veeteelt, en uitbating zorgboerderij). Elke week op Vier.

Lees meer →

‘De Kotmadam’ bij ‘De buurtpolitie’ !

woensdag 8 januari 2020

Niet letterlijk natuurlijk want de kotmadam heeft voor zover we weten niets verkeerd gedaan. Enkele acteurs uit beide series slaan de handen in elkaar voor de sexy theatercomedy ‘Van de kant in de gracht’. Walter Van De Velde (Lili en Marleen, Hallo België, Samson) schreef deze toneelhit.

Lees meer →

De wondere wereld van... Al Rayan en het WK 2022

woensdag 8 januari 2020

Zonder commentaar. Bekijk gewoon de filmpjes via onderstaande linken

Lees meer →

Dit wordt de nieuwe thuishaven van Yohan Boli

woensdag 8 januari 2020

4,5 jaar geleden kwam hij gratis over van CS Verviers, nu verhuist hij voor flink wat oliedollars naar Al-Rayyan. Niet zomaar een club, zo blijkt, een club ook die in het verleden heel wat grote namen aantrok. Momenteel staat er een nieuw stadion in de steigers, eentje waar ook matchen zullen gespeeld worden in het kader van het WK 2022 in Qatar.

Lees meer →

Luc Haijen overleden

woensdag 8 januari 2020

We vernemen net het overlijden van Luc Haijen. Luc was jarenlang slager-beenhouwer in de Stapelstraat, de hoek met de Gootstraat. Team Truineer wenst zijn gezin, zijn familie en zijn vrienden veel sterkte toe.

Lees meer →

Zware brand in Stationsstraat Borgloon

woensdag 8 januari 2020

In Borgloon is vanmiddag rond 14 uur een zware brand uitgebroken in de woonwinkel Driedeco in de Stationsstraat. De oorzaak is nog niet gekend. De mensen binnen konden zich tijdig in vrijheid brengen.

Lees meer →

Grootscheepse alcoholcontrole Saffraanberg

woensdag 8 januari 2020

In de vooravond voerde en voert de politiezone een grootscheepse alcholcontrole op Saffraanberg, richting Engelmanshoven. Er is geen ontsnappen aan. Wie riskeert te draaien is sowieso de klos. Want tegenover Aluminium Peeters staat een combi die de bewegingen opvolgt.

Lees meer →

Volleybalster Britt Herbots wil naar Tokio

woensdag 8 januari 2020

Van woensdag 8 januari t/m zondag 12 januari 2020 is er het laatste Europese olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de OS van Tokio 2020. Britt Herbots, geboren in Sint-Truiden en spelend voor het Italiaanse UYBA, wil met de Yellow Tigers naar de Olympische spelen maar makkelijk zal dat niet gaan want in het Nederlandse Apeldoorn kan alleen de winnaar van de finale een ticket bemachtigen.

Lees meer →

VOKA-topvrouw over haar drijfveer en de uitdagingen

woensdag 8 januari 2020

De eerste vrouwelijke voorzitter van VOKA... Die titel mag Karin Van De Velde, CEO van Callexcell, op haar palmares bijschrijven. Op TVL vertelt ze wat haar drijfveren zijn. En ze vertelt ook dat "ze hier fier is op haar voorzitterschap'

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek