Strafke
header-stripes

Bestuur Zepperen-Brustem vernieuwd en herschikt

zondag 29 december 2019

Er waait een nieuwe wind door eerste provincialer VV Zepperen-Brustem. Nieuwe mensen maken de dienst uit. Andere functies zijn herschikt. David Bamps (foto) is de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur.

Lees meer →

Casper De Norre biedt excuses aan.

zondag 29 december 2019

De foto waarop Casper De Norre een sticker toont met daarop 'anti Sint-Truiden' zorgt voor beroering in Genk en in Sint-Truiden en zelfs in gans de voetbalwereld. Hij reageert nu zelf op zijn facebookpagina.

Lees meer →

Muscat en Trani zullen STVV leiden

zondag 29 december 2019

Kevin Muscat, een legende in Australië, en ex-profvoetballer Luciano Trani, ook uit Australië, zijn onderweg naar Stayen om er STVV te leiden. Dat betekent meteen dat Nicky Hayen ook in de staf blijft. Want Muscat moet nog zijn Pro License afronden. Dat meldt de Herald Sun.

Lees meer →

Prinsen Pronknacht in Sporthal Jodenstraat

zondag 29 december 2019

De Orde van de Commeduur organiseert op 18 januari haar traditionele Prinsen Pronknacht. Dit jaar vindt die plaats in de Sporthal Jodenstraat met alweer een pleiade aan artiesten.

Lees meer →

11-jarige Sacré Coeur verwelkomt twee nieuwe leden

zondag 29 december 2019

De carnavalvereniging Sacré Coeur, elf jaar geleden heel spontaan ontstaan na een 'fantastische' kroegentocht van schepenen, middenstanders en ex-leden van de Raad van Elf, groeit en bloeit. Intussen sloten twee nieuwe leden aan. Niet van de minsten trouwens. Jonas Schroyen en Kristof Duchateau.

Lees meer →

STVV oefent tegen Schalke

zondag 29 december 2019

STVV oefent tijdens de winterstage in Pinatar tegen het Duitse Schalke 04, de ploeg van ex-kanarie Benito Raman. Op die plek wordt ook nog een tweede oefenmatch gespeeld, maar daarvoor staat de tegenstander nog niet vast.

Lees meer →

Uniek Kuifje-album gevonden op Sunday Markt

zaterdag 28 december 2019

Je slag slaan op de Sunday Markt. Het kan nog altijd. Zo kwam ons aan het oor dat een attente bezoeker een album van Kuifje op de kop kon slaan. Met name de eerste druk van Kuifje in Chinees Tibet, een album dat trouwens fel werd gecontesteerd.

Lees meer →

Trendbreuk: STVV pakt uit met winstcijfers

zaterdag 28 december 2019

Terwijl veel Belgische clubs te kampen hebben met torenhoge schulden, zijn die bij STVV door transfers en publiciteit voor het grootste stuk weggewerkt. Nu pakt STVV zelfs uit met winst.

Lees meer →

Maarten krijgt signaal dat kan tellen

zaterdag 28 december 2019

Maarten Vandevoordt kan voluit zijn kans blijven gaan. Zijn bazen gaan NIET op zoek naar een nieuwe keeper. Dat heeft het bestuur van Racing Genk beslist.

Lees meer →

90-jarig 'monument' Firmin Aerts in de bloemen

vrijdag 27 december 2019

De Stad Sint-Truiden, de fruitsector en de Keizerlijke Commanderie brachten hulde aan Firmin Aerts. Hij gaf in september, één maand na zijn negentigste verjaardag, te kennen zijn publieke functies binnen de Commanderie, waarvan hij de stichter is, neer te leggen.

Lees meer →

Magnifiek gebaar van onze Roxy-vrienden

vrijdag 27 december 2019

Onze vallende sterren vielen voor het goede doel, met name de egeltjes. 3000 euro oftewel 1 euro per verkocht ticket ging intussen naar De Egeltjes. Mooi gebaar van hen in deze warme tijden.

Lees meer →

VRAAG - 70km/u? Of toch 90km/u?

vrijdag 27 december 2019

Een lezer kreeg een boete op de Hasseltse Steenweg. "Vandaag verkeersboete ontvangen. Geflitst ter hoogte van de Gamma, in de richting van de N80. Op het PV stond dat de max snelheid 70km/u was, maar het is daar max 90km/u. Misschien zijn er nog mensen die een onterechte boete in de brievenbus kregen. Wij werden geflitst op 17 december om 18u37. Wij hebben een betwistingsformulier ingevuld en opgestuurd." Onze vraag: Mag je daar 90 of is het er toch begrensd tot 70?

Lees meer →

Opnieuw een geslaagde editie van de Après Ski

vrijdag 27 december 2019

Sint-Truiden vierde feest op tweede Kerstdag. De Grote Markt liep helemaal vol voor de elfde editie van Apres Ski. Headliners Sam Gooris en Die Freddies pronkten op de affiche en voor de eerste keer werd er gewerkt met herbruikbare bekers.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 27 december 2019

Het blijft de volgende dagen droog met ongeveer normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Dit betekent ook dat het 's nachts licht zou kunnen vriezen.

Lees meer →

Exclusief: laatste interview met Hayen als T1

vrijdag 27 december 2019

Truineer had in Waasland-Beveren nog een ultiem gesprek met Nicky Hayen, net voor hij met zijn team de bus opstapte richting Stayen. Samengevat: Hayen en zijn spelers lijden mentaal onder de situatie, van de Japanse bazen heeft Nicky sedert het laatste gesprek niks meer gehoord, en hij gaat ervan uit dat hij in de staf van de nieuwe trainer blijft of naar de beloften terugkeert.

Lees meer →

Truineer geeft stadspersoneel een pluim

vrijdag 27 december 2019

Natuurlijk hebben ze werk, natuurlijk worden ze ervoor betaald. Maar de afgelopen zeven dagen viel het weer extra op. Ongelooflijk hoe snel ons personeel na elke activiteit 'het spel' binnen de kortste keren weer piekfijn in orde krijgen. Een dikke pluim dus.

Lees meer →

De Snaat: op de Chaussée d'amour kan je ze laten kussen

vrijdag 27 december 2019

Voile se, aflevering 3 van de Snaat is gereed. Deze keer heeft hij het over de vitrines van de Chaussée d'Amour die deze feestdagen vaak leeg zijn, over de werreke en de Truienaars die al dan niet graag werreke, over die geweldige Après Ski, en over onze prins Laurent die zich in het asielcentrum als kerstman verkleed. En tot slot. Samen met jullie klinkt hij op 2020.

Lees meer →

VIDEO - Bistro Sacre Coeur krijgt veel felicitaties

donderdag 26 december 2019

Truineer TV ging langs bij het heropende pand op het Heilig-Hart plein: Bistro Sacre Coeur. “We krijgen nog altijd heel veel felicitaties binnen en dat doet deugd”, aldus zaakvoerders Sara en Tom. De opening begin december was meteen een schot in de roos.

Lees meer →

Bouw Sportpark Haspengouw vordert met rasse schreden

donderdag 26 december 2019

Waar kijken jullie naar uit in 2020. Wij alleszins naar het Sportpark Haspengouw, ook al kan het zijn dat we nog even moeten wachten tot begin 2021 voor het echt helemaal klaar is. Een juweeltje wordt dat, een topper op een toplokatie. Met voor ieder wat wils. Hier beneden komen jullie er alles over te weten.

Lees meer →

Winter? Lente ja!

donderdag 26 december 2019

Waar zijn die winters van vroeger naartoe? We zijn eind december en 't is lente begod. Ook de natuur is van slag. Bloemen ontluiken, planten vertonen nieuwe blaadjes, bomen staanin de knop. Nog even, en de Japanse kerselaars op de vesten en op het kerkhof staan in volle bloei.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek