Strafke
header-stripes

Familie Degroot-Pacolet denken aan Fighters Against Cancer

maandag 6 januari 2020

Gisteren werd er een cheque van 2300 € overhandigd aan Fighters Against Cancer door de familie Degroot & Pacolet dankzij de inkomsten van hun kerstshow die gedurende de maand december plaats vond. Dit mooie bedrag zal naar een goed doel gaan dat zich bezig houdt met kinderkanker.

Lees meer →

Eerste gouden medaille ooit voor Limburg dankzij Nina?

maandag 6 januari 2020

Analist Stef Wijnants gaf vanmorgen op Radio2 aan dat Limburg en uiteraard ook Sint-Truiden zich tijdens de Olympische spelen in Tokio mag opmaken voor een eerste gouden medaille ooit. Uiteraard is Nina Derwael onze grote hoop.

Lees meer →

Mooi weertje in Pinatar

maandag 6 januari 2020

Vandaag schijnt het zonnetje, zowel bij ons als in Spanje, en klimt het kwik in San Pedro Del Pinatar op tot 18 graden. De kanaries zullen echter zoals gisteren weer afzien, de supporters kunnen genieten van hun idolen en genieten van de prachtige omgeving, tijdens een wandelingetje, of op een terrasje.

Lees meer →

Genoteerd: geen straffe transfers bij STVV

maandag 6 januari 2020

Het ziet er niet naar uit dat STVV in deze mercato zwaar zal toeslaan. Niks is uitgesloten, maar aangezien het toch een seizoen van noch vlees noch vis is, wordt de energie vooral gestoken in de voorbereiding op volgend seizoen.

Lees meer →

Geslaagde nieuwjaarsborrel en vuurwerk

maandag 6 januari 2020

Het was een gezellige boel daar, gisterenavond op de Grote Markt. Tussen een hapje en een drankje, geserveerd door schepenen en feestcomité, een babbeltje slaan en genieten van muziek en geluidsarm vuurwerk, slaagt aan, zeker als het zoals zondag goed en zacht weer was.

Lees meer →

Kanaries trainen onder zalig zonnetje

zondag 5 januari 2020

Zalig weertje daar in het Zuiden, in San Pedrol Del Pinatar, waar STVV op winterstage is. Ook geen vuiltje aan de lucht. Staf en spelers hebben het erg naar hun zin.

Lees meer →

Dag 1 Pinatar: Kenny Steppe hervat

zondag 5 januari 2020

Goed nieuws daar in het verre Spanje aan de Mar Minor. STVV trainde twee keer en Kenny Steppe trainde mee. Na meer dan drie maanden lijkt het einde van de tunnel in zicht.

Lees meer →

Provinciale voetbaluitslagen

zondag 5 januari 2020

Zepperen-Brustem behaalde zondagmiddag in eerste provinciale een verdienstelijk gelijkspel tegen Torpedo Hasselt (1-1) maar blijft in de rangschikking op een netelige positie met een 14de plaats. In derde provinciale C ging Sporting Aalst (12de) nipt de boot in bij Membruggen (2-1). Aanvoerder Tom Brugmans kreeg vlak voor de rust een makkelijke tweede gele kaart aangesmeerd. Velm VV, 4-1 winst tegen Herk Sport B, én Jong STVV, forfaitzege bij Inter Hasselt, handhaven zich op de respectievelijke vierde en tweede plaats in vierde provinciale C. Bij de dames verloor Jong STVV van Louwel B (1-2) en blijft zo op de achtste plaats in eerste provinciale.

Lees meer →

STBB begint het nieuwe jaar met derby zege

zondag 5 januari 2020

STBB is het nieuwe jaar 2020 uitstekend begonnen. Het won gisterenavond met overtuigende 70-55 cijfers de derby van Limburg United C en prijkt nu samen met United op de 8ste plaats in 1ste Landelijke.

Lees meer →

Theatergroep Pol Stas brengt in jubileumjaar de tragikomedie 'Familie'

zondag 5 januari 2020

‘Familie’ is een tragikomedie over zes mensen die totaal niet bij elkaar passen, maar wel bij elkaar horen. Een stuk vol plotwendingen, originele vondsten en een weldadige wisseling in toon, van pijnlijk-komisch tot verstikkend dramatisch. Dit maakt ‘Familie’ tot een voorstelling waarvan je geen minuut wilt missen.

Lees meer →

Vroeg plaatsen, vroeg opbreken

zondag 5 januari 2020

Waar Kerst vroeger van Sinterklaas tot de week na Driekoningen viel, wordt er nu steeds vroeger versierd maar ook steeds vroeger afgebroken. Verspreid over de stad nu al kerstbomen vroeg van hun ballen en linten ontdaan. Toch wel een beetje een troosteloos beeld op de zondag voor de dag van Driekoningen. Die hebben ook betere tijden meegemaakt.

Lees meer →

Natuur maakt gekke sprongen

zondag 5 januari 2020

Klimaatopwarming of niet, de natuur maakte gekke sprongen. De kerstverlichting hangt nog in deze kerselaars, volle centrum, Sluisberg, maar ze staan wel al in bloei.

Lees meer →

En of de Truienaars welkom zijn in Pinatar

zondag 5 januari 2020

San Pedro Del Pinatar, mooie stadje aan de Mar Menor, aangenaam klmaat, zeer genietbaar, alles voor handen, lekker eten.... Wie de stad met zijn prachtig haventje, zijn flamingo's en zijn modderbaden kent, kan het beamen. De Kanaries zijn er alvast hartelijk ontvangen. Getuige dit scherm in de inkomhall van het Thalasia Hotel. Via onderstaande mail kunnen jullie Sakennis maken met de omgeving.

Lees meer →

Wie zag de papegaai van Nick?

zaterdag 4 januari 2020

De grijsroodstaart van Nick Janssens uit Gingelom is gaan vliegen. Hij roept iedereen op om naar zijn 'Rocky' uit te kijken. Een beloning kan uw deel zijn.

Lees meer →

Watervogels Het Vinne wijken uit

zaterdag 4 januari 2020

We kregen meldingen binnen dat redelijk wat watervogels uit het leeggepompte meer Het Vinne andere vijvers in de omgeving hebben opgezocht. Daarbij onder meer het domein Duras en het domein Nieuwenhoven. Wie kan dit met foto's bevestigen? Of waar zijn ze naartoe?

Lees meer →

STVV sprokkels-stagedag 1

zaterdag 4 januari 2020

Kostic die zijn landgenoot Erik Gliha (zie foto) in de armen sluit, Allan Sousa die thuis blijft, Rocky Buchiri die er wel bij is, en Buya Turay en Yuma Koite die niet terugkeren naar Stayen. Dat is onze oogst aan sprokkels de eerste dag van de stage in Spanje.

Lees meer →

STVV tegen Spaanse spelers zonder contract

zaterdag 4 januari 2020

De tegenstander van STVV in de tweede oefenmatch, vrijdag in Pinatar, is gekend. Het betreft AFE een ploeg die is samengesteld uit Spaanse spelers zonder contract. Aftrap 15.30 uur.

Lees meer →

Vandaag twee trainingen in Pinatar Arena

zaterdag 4 januari 2020

STVV is gisteren goed geland in Alicante en heeft zonder oponthoud zijn intrek kunnen nemen in het Thalasia Hotel in Pinatar. Vandaag staat er zowel in de voor- als de namiddag een training op het programma.

Lees meer →

Wat is er van.... Turbo Rudy?

zaterdag 4 januari 2020

Nu hebben we met Milos Kostic een Sloveense coach. Maar veel eerder daalden er nog een paar Slovenen neer op Stayen. Niet zonder succes. Denken we maar aan Mladen Rudonja, bijgenaamd Turbo Rudi.

Lees meer →

Deze kanaries beginnen hun wintertrek richting Spanje

zaterdag 4 januari 2020

Vandaag gaat het met de Kanaries en hun nieuwe coach Milos Kostic richting Spaanse zon. Niet om een kleurtje op te doen, wel voor een week hard labeur in de Pinatar Arena. Wij kunnen het bevestigen. Vorig jaar, onder Brys, ging het er bijzonder stevig aan toe. Dit jaar zal het niet anders zijn. Kostic is er eentje die er de zweep durft opleggen, zo hoorden we van zijn vroegere werkgevers.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek