Strafke
header-stripes

Bologna betaalt 9 miljoen voor Tomiyasu in schijven

maandag 1 juli 2019

Bologna hoest voor Takehiro Tomiyasu (20) negen miljoen euro en een percentage op de doorverkoop op. "Maar dat wil niet zeggen dat die som morgen integraal op onze rekening staat', verklapt David Meekers aan Truineer.

Lees meer →

Houdt het dan nooit op?

maandag 1 juli 2019

Wie doet dit nu? Verspreid over Sint-Truiden kom je wel vaker een sluikstort tegen. Maar op de Metsterenweg loopt het toch wel de spuigaten uit. Daar liggen de bermen vol. Met alles wat je je maar kan voorstellen. Maar vooral met veel drankflessen. Telkens opnieuw. Lege wel te verstaan.

Lees meer →

Geen bus, geen school voor OKAN-kinderen

maandag 1 juli 2019

Scholen schotelen stad ultimatum voor: “Los de mobiliteitsproblemen van asielkinderen op, anders zetten wij er een punt achter”. De Truiense onderwijsinstellingen zijn boos op de stad Sint-Truiden en De Lijn omdat zij de vervoersproblemen die de asielkinderen niet oplossen.

Lees meer →

Keeperstage in juli en augustus bij Davy Schollen

maandag 1 juli 2019

Op 29-30 juli en 19-20 augustus kan je op het kunstgrasveld van Nieuw Sint-Truiden een keepersstage volgen onder leiding van Davy Schollen en gediplomeerde keeperstrainers. Vanaf 19 september start Schollen met een keeperstraining op maat en dit op het veld van Velm VV.

Lees meer →

Vandenhove boos over verhuis Fiesta Tropical

maandag 1 juli 2019

De twintigste editie van Fiesta Tropical zal zondag 14 juli niet meer doorgaan op de Grote Markt, maar in het stadspark. Sp.a boegbeeld Luwig Vandenhove vindt dat niet kunnen. Dit feest hoort thuis op de Grote Markt, vindt hij.

Lees meer →

Opleiding Drones Business Architect op Droneport.

maandag 1 juli 2019

PXL, DronePort en Provinciebestuur lanceren de opleiding Drones Business Architect op Droneport Sint-Truiden. Het gaat niet om een opleiding tot dronepiloot. In de opleiding leer je opportuniteitenomzetten in haalbare toepassingen met aandacht voor luchtvaart- en technologische aspecten.

Lees meer →

Eerste samenkomst cast Trudospektakel

maandag 1 juli 2019

Het hoogtepunt van de Trudofeesten moet het massaspektakel op de Grote Markt worden. De cast kwam intussen een eerste keer samen.

Lees meer →

Pittige opening voor de kanaries

maandag 1 juli 2019

STVV start de competitie met een thuismatch tegen Moeskroen. Een verraderlijke match. En wat onmiddellijk daarop volgt is niet van de poes.

Lees meer →

Processierups plaagt Kanaries

maandag 1 juli 2019

Het oefenkamp van STVV in het Nederlandse Horst verloopt niet zonder slag of stoot. Verschillende kanaries hebben last van jeuk en uitslag in gevolge de processierups. Dat meldt HBVL.

Lees meer →

Shop & The City-kaart krijgt Hollands broertje

maandag 1 juli 2019

De Nederlandse stad Appingedam lanceerde deze week de Stadspas, waarbij inwoners via hun aankopen punten verzamelen en zo diverse prijzen kunnen winnen. De Stadspas van Appingedam werd gebaseerd op de Shop & The City-kaart uit Sint-Truiden.

Lees meer →

Inbrekers trekken de boer op

maandag 1 juli 2019

Het voorbije weekend hebben dieven de kerkdorpen van Heers, Wellen en Borgloon in het vizier gekregen.

Lees meer →

Kanafederatie wordt pastorale eenheid

maandag 1 juli 2019

In de kerk van Brustem werd eind juni de nieuwe pastorale eenheid Kana Sint-Truiden boven de doopvont gehouden. Vicaris-generaal Karel D’Huys ging de plechtige viering voor, samen met federatiepriester Jos Vanderheyden en diaken Karel Hayen. Tijdens de viering kregen de leden van het team pastorale eenheid elk een opdracht mee.

Lees meer →

Kerkom gezien vanop 14 meter hoogte

maandag 1 juli 2019

In het kader van het project ‘Dorpen in ’t Kwadraat’ hebben de inwoners van Kerkom de voorbije maanden gebrainstormd over de toekomst van hun woonplaats. Hieruit uitstonden verschillende concrete acties. Langs één daarvan kan alleszins niemand omheen: een pop-up-uitkijktoren van liefst 14 meter hoog.

Lees meer →

Nina valt op brug maar pakt goud op balk

zondag 30 juni 2019

Eerst drama voor Nina op de brug tijdens het EK in Minsk. Ze viel. Maar daarna toonde ze zich mentaal sterk op de balk waar ze goud pakte met een persoonlijk record.

Lees meer →

Sikhvrouwen vieren feest

zondag 30 juni 2019

Honderden Sikhvrouwen en kinderen onder de 12 vierden in het CC De Bogaard hun Teeyan Da Mela, een compleet evenement voor dames waar geen mannen zijn toegelaten.

Lees meer →

Viëtnamese Messi naar STVV?

zondag 30 juni 2019

Komt Nguyen Cong Phuong, de Viëtnamese Messi, naar STVV. Volgens de krant Sponichi Annex en andere media in Japan wel. Zij brengen foto's van de speler met daarop het logo van STVV. Phuong is een spits.

Lees meer →

Zaterdag retromatch Beringen FC - STVV

zondag 30 juni 2019

Op zaterdag 6 juli 2019 kan je de oude glorieën van STVV nog eens bewonderen in het Mijnstadion van Beringen FC. Tickets kan je bekomen in de fanshop van STVV. Aftrap om 15 uur.

Lees meer →

Post nooit op facebook dat je niet thuis bent

zondag 30 juni 2019

Onze politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken pakt uit met een tip van de dag: post nooit op facebook dat je niet thuis bent.

Lees meer →

14 zorgkundige studeren af in volwassenonderwijs

zondag 30 juni 2019

Vier jaar geleden werd de beroepsopleiding zorgkundige via het avondonderwijs naar Sint-Truiden gehaald. Dit jaar studeerden 14 zorgkundigen af.

Lees meer →

Bill Olivier (CEO) verlaat Van Mossel Bruyninx

zaterdag 29 juni 2019

Bill Olivier (huidig CEO van Van Mossel Bruyninx) heeft beslist om de Van Mossel Automotive Groep te verlaten en zijn carrière een nieuwe wending te geven buiten de automobielsector.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek