Strafke
header-stripes

Orde van de Commeduur installeert Jeugdraad

zondag 10 november 2019

Morgen is het de elfde van de elfde. En dus start in Sint-Truiden het carnaval. Intussen installeerde De Orde van de Commeduur naast de Raad van Elf nu ook een Jeugdraad.

Lees meer →

Spelers laten coach in de steek

zondag 10 november 2019

Als Brys al op de wip zou staan, dan gaven de spelers het bestuur alvast een extra stok om te slaan. Want wat ze in Jan Breydel afleverden, was schabouwelijk. "Trok inderdaad op niks. En dan nog hadden we kunnen en moeten winnen", vond Brys.

Lees meer →

Duivenwereld eert Filip Herbots

zondag 10 november 2019

Op Stayen vonden de nationale dagen van de KBDB, de Koninklijke Belgische Duivenbond, plaats. Naar aanleiding van die organisatie werd Filip Herbots (op foto derde van rechts) geëerd, een naam als een klok in dit wereldje en ook daarbuiten.

Lees meer →

Het deksel op de neus in minuut 89

zaterdag 9 november 2019

STVV mag de terugreis naar Haspengouw puntenloos aanvatten. Terwijl u dit leest staan ze wellicht nog onder de douche en likken hun wonden. Niet dat ze zoveel stampen gekregen hebben, maar een nederlaag tegen de hekkensluiter, dat had niemand verwacht.

Lees meer →

Update: ook meldpunt over zwerfkatten

zaterdag 9 november 2019

De stad Sint-Truiden heeft sinds kort twee schuilhokken ter beschikking voor zwerfkatten. Dat stelt deze dieren in staat om tijdens koude dagen een veilig onderdak te vinden.

Lees meer →

Wagen eerst keer gewonnen via marktkramer

zaterdag 9 november 2019

Voor de eerste keer ooit werd de Shop&The City-wagen gewonnen op de HaspengouwMarkt. Wim Welvaarts uit Sint-Truiden scande zijn kaart bij marktkramer Cornelis Kip en wint zo een splinternieuwe Mercedes A-Klasse van garage Claes &Zonen

Lees meer →

Romain, icoon van de buhne, wordt 70

zaterdag 9 november 2019

Wat zou de Truiense toneelscène zonder Romain zijn? En omgekeerd... hoe zou Romain zich voelen zonder de Truiense toneelscène? Eén van de grootste publiekslievelingen in dat wereldje wordt vandaag 70. Proficiat Romain Bamps.

Lees meer →

Schuilhokken voor katten

zaterdag 9 november 2019

Schepen Ingrid Kempeneers voor Dierenwelzijn wist ons vandaag te vertellen dat de stad schuilhokken voor katten zal plaatsen. Ze is nog op zoek naar enkele goede plekke

Lees meer →

Proficiat Laurent, Sascha, Pierre-Yves en Yannis

zaterdag 9 november 2019

OHL dus periodekampioen, met dank aan enkele ex-kanaries: Laurent Henkinet, Sascha Kotysch, Pierre-Yves Ngawa, en Yannis Mbombo. Veel Truienaars kijken nu al uit naar de terugkeer van hen en van hun team naar de Jupiler Pro League. Maar daarvoor moet er natuurlijk wel nog wat water door de zee vloeien.

Lees meer →

STVV tegen PSV

zaterdag 9 november 2019

STVV speelt donderdag om 12 uur op Stayen een oefenmatch tegen PSV. Wellicht zal deze match wel achter gesloten deuren plaatsvinden. Wij volgen het voor u op.

Lees meer →

Leerlingen Hasp-O gaan in dialoog over grenzen heen

zaterdag 9 november 2019

Noch ras, noch stand speelt een rol.... Leerlingen van Hasp-O centrum gingen 'onbevooroordeeld' in overleg terwijl ze vaak verschillen van herkomst, cultuur en religie. Het leverde een bijzonder leerrijke ervaring op die de relatie en het wederzijds begrip tussen deze jonge mensen alleen maar ten goede kwam. Dit initiatief vond plaats in het kader van 'Gedurfd', een expo van De Mindere.

Lees meer →

Zeg's Truineer... de nieuwe hit van de Sacré Coeur

zaterdag 9 november 2019

De carnavalvereniging Sacré Coeur bestaat elf jaar. En dat gaat de brave en minder brave burger geweten hebben. Gisterenavond zetten ze de studio van Bertie Moors in Lanaken op stelten voor een nieuw lied: 'Zeg 's Truineer'.

Lees meer →

Op de filmset met Brad Pitt? Of Koen de Bauw?

vrijdag 8 november 2019

Zou je eens graag in een film meespelen? Een oorlogsfilm? Dan is dit je kans, want we volden de volgende annonce: “GEZOCHT: HEREN VOOR VERSCHILLENDE MILITAIRE ROLLEN IN 'SLAG OM DE SCHELDE' OP 25 EN 26 NOVEMBER TE SINT-TRUIDEN, BELGIË”.

Lees meer →

Geen Wendy Van Wanten in de Roxy

vrijdag 8 november 2019

Opgelet! Het optreden van Wendy Van Wanten in Theater De Roxy gaat niet door. Ze zou in het ziekenhuis liggen volgens Franske. Voor diegenen die zich al verheugd hadden op de komst van de West-Vlaamse schone: ge krijgt uw centen terug!

Lees meer →

Politie arresteert drie dieven na tip van buurtbewoner

vrijdag 8 november 2019

Dit bewijst nog maar eens hoe belangrijk het is om bij verdachte gedragingen onmiddellijk de politie te verwittigen, met een goede beschrijving van de personen en/of voertuigen.

Lees meer →

Zorgcampus Sint-Anna in de startblokken

vrijdag 8 november 2019

Vandaag ondertekenen drie Truiense zorgpartners in Sint-Trudo de officiële samenwerkingsovereenkomst om samen vorm te geven aan dit unieke en zeer ambitieuze pilootproject in hartje Sint-Truiden. Integro, Wiric en Sint-Trudo Ziekenhuis tekenen samenwerkingsovereenkomst voor een uniek pilootproject in onze gezondheidszorg. Daarmee zal Sint-Anna één van de vijf Vlaamse pilootprojecten zijn rond “onzichtbare zorg”.

Lees meer →

STVV: puntentaal 2018-2019 = puntentotaal 2019-2020

vrijdag 8 november 2019

Ondanks de vele heisa rond het aankoopbeleid en de relatieve onrust rond Brys heeft STVV intussen net het identieke puntentotaal als vorig seizoen, zelfde moment. Onwaarschijnlijk met een groep die zoveel hiaten vertoont. En dat is de verdienste van Brys, zijn staf en natuurlijk de spelers zelf.

Lees meer →

Militairen van Saffraenberg nemen de stad in

vrijdag 8 november 2019

Het was gisterenavond even vloeken voor de verraste bezoekers aan Sint-Truiden. Wie op tijd moest zijn voor bijvoorbeeld de avondles in het volwassenenonderwijs, en op voorhand niet op de hoogte was, was eraan voor de moeite. Markt en binnenstad waren voor één avond militair gekleurd.

Lees meer →

Hello Winter

vrijdag 8 november 2019

Op de Steenweg tussen Sint-Truiden en Tienen vind je op 23 en 24 november “Hello Winter”.

Lees meer →

Sint-Truiden by lights & music op 16 november

vrijdag 8 november 2019

Wandelen bij zonsondergang wordt tijdens Sint-Truiden by lights & music een hele belevenis. Laat je verrassen door de unieke projecties en de 'muzikale' talenten op 6 prachtige locaties. Haal vanaf 18.30 uur je gratis wandelplan en programma af aan de infobalie, Stadhuis, Grote Markt te 3800 Sint-Truiden.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek