Strafke
header-stripes

Trendbreuk: STVV pakt uit met winstcijfers

zaterdag 28 december 2019

Terwijl veel Belgische clubs te kampen hebben met torenhoge schulden, zijn die bij STVV door transfers en publiciteit voor het grootste stuk weggewerkt. Nu pakt STVV zelfs uit met winst.

Lees meer →

Maarten krijgt signaal dat kan tellen

zaterdag 28 december 2019

Maarten Vandevoordt kan voluit zijn kans blijven gaan. Zijn bazen gaan NIET op zoek naar een nieuwe keeper. Dat heeft het bestuur van Racing Genk beslist.

Lees meer →

90-jarig 'monument' Firmin Aerts in de bloemen

vrijdag 27 december 2019

De Stad Sint-Truiden, de fruitsector en de Keizerlijke Commanderie brachten hulde aan Firmin Aerts. Hij gaf in september, één maand na zijn negentigste verjaardag, te kennen zijn publieke functies binnen de Commanderie, waarvan hij de stichter is, neer te leggen.

Lees meer →

Magnifiek gebaar van onze Roxy-vrienden

vrijdag 27 december 2019

Onze vallende sterren vielen voor het goede doel, met name de egeltjes. 3000 euro oftewel 1 euro per verkocht ticket ging intussen naar De Egeltjes. Mooi gebaar van hen in deze warme tijden.

Lees meer →

VRAAG - 70km/u? Of toch 90km/u?

vrijdag 27 december 2019

Een lezer kreeg een boete op de Hasseltse Steenweg. "Vandaag verkeersboete ontvangen. Geflitst ter hoogte van de Gamma, in de richting van de N80. Op het PV stond dat de max snelheid 70km/u was, maar het is daar max 90km/u. Misschien zijn er nog mensen die een onterechte boete in de brievenbus kregen. Wij werden geflitst op 17 december om 18u37. Wij hebben een betwistingsformulier ingevuld en opgestuurd." Onze vraag: Mag je daar 90 of is het er toch begrensd tot 70?

Lees meer →

Opnieuw een geslaagde editie van de Après Ski

vrijdag 27 december 2019

Sint-Truiden vierde feest op tweede Kerstdag. De Grote Markt liep helemaal vol voor de elfde editie van Apres Ski. Headliners Sam Gooris en Die Freddies pronkten op de affiche en voor de eerste keer werd er gewerkt met herbruikbare bekers.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 27 december 2019

Het blijft de volgende dagen droog met ongeveer normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Dit betekent ook dat het 's nachts licht zou kunnen vriezen.

Lees meer →

Exclusief: laatste interview met Hayen als T1

vrijdag 27 december 2019

Truineer had in Waasland-Beveren nog een ultiem gesprek met Nicky Hayen, net voor hij met zijn team de bus opstapte richting Stayen. Samengevat: Hayen en zijn spelers lijden mentaal onder de situatie, van de Japanse bazen heeft Nicky sedert het laatste gesprek niks meer gehoord, en hij gaat ervan uit dat hij in de staf van de nieuwe trainer blijft of naar de beloften terugkeert.

Lees meer →

Truineer geeft stadspersoneel een pluim

vrijdag 27 december 2019

Natuurlijk hebben ze werk, natuurlijk worden ze ervoor betaald. Maar de afgelopen zeven dagen viel het weer extra op. Ongelooflijk hoe snel ons personeel na elke activiteit 'het spel' binnen de kortste keren weer piekfijn in orde krijgen. Een dikke pluim dus.

Lees meer →

De Snaat: op de Chaussée d'amour kan je ze laten kussen

vrijdag 27 december 2019

Voile se, aflevering 3 van de Snaat is gereed. Deze keer heeft hij het over de vitrines van de Chaussée d'Amour die deze feestdagen vaak leeg zijn, over de werreke en de Truienaars die al dan niet graag werreke, over die geweldige Après Ski, en over onze prins Laurent die zich in het asielcentrum als kerstman verkleed. En tot slot. Samen met jullie klinkt hij op 2020.

Lees meer →

VIDEO - Bistro Sacre Coeur krijgt veel felicitaties

donderdag 26 december 2019

Truineer TV ging langs bij het heropende pand op het Heilig-Hart plein: Bistro Sacre Coeur. “We krijgen nog altijd heel veel felicitaties binnen en dat doet deugd”, aldus zaakvoerders Sara en Tom. De opening begin december was meteen een schot in de roos.

Lees meer →

Bouw Sportpark Haspengouw vordert met rasse schreden

donderdag 26 december 2019

Waar kijken jullie naar uit in 2020. Wij alleszins naar het Sportpark Haspengouw, ook al kan het zijn dat we nog even moeten wachten tot begin 2021 voor het echt helemaal klaar is. Een juweeltje wordt dat, een topper op een toplokatie. Met voor ieder wat wils. Hier beneden komen jullie er alles over te weten.

Lees meer →

Winter? Lente ja!

donderdag 26 december 2019

Waar zijn die winters van vroeger naartoe? We zijn eind december en 't is lente begod. Ook de natuur is van slag. Bloemen ontluiken, planten vertonen nieuwe blaadjes, bomen staanin de knop. Nog even, en de Japanse kerselaars op de vesten en op het kerkhof staan in volle bloei.

Lees meer →

Bim Bam.... Bambam is op zoek naar een warm nestje

donderdag 26 december 2019

Fijne feesten... deze stevige jongen moet wel de feesten doorbrengen in het dierenasiel. Bambam is de naam, een Engelse bulldog van juli 2011, werd in beslag genomen na een geval van dierenverwaarlozing en is nu op zoek naar een warm nestje.

Lees meer →

Let's Party... Vandaag vanaf 17 uur Après Ski

donderdag 26 december 2019

Vandaag is het Après Ski. Afspraak vanaf 17 uur op de Grote Markt. Zoals elk jaar komt er veel volk op af. En dat houdt natuurlijk specifieke veiligheidsmaatregelen in. Lees hieronder een mededeling van de politie. Alvast één goede raad. Laat flessen of flesjes, en vuurwerk thuis.

Lees meer →

Matchday: "Durkin heeft het juiste DNA"

donderdag 26 december 2019

'An American in Sintruin'. Dat is Durkin. Profvoetballer van beroep. Van Hampton-Virginia via DC United op Stayen beland en daar momenteel volop aan het bevestigen. Marc Brys zei dat ie er zou geraken, Nicky Hayen dropte hem gewoon in de basis en zie......

Lees meer →

Hulp nodig aan de Costa del Sol? Bel Pia

woensdag 25 december 2019

Wie nu of in de toekomst eigenaar wordt van een tweede verblijf aan de Spaanse Costa del Sol, moet één naam goed onthouden: de Truiense Pia Reekmans oftewel S.O.S.PIA.

Lees meer →

Hasp-O Centrum/Gildestraat kreeg vergunningen binnen

woensdag 25 december 2019

De bouw van een nieuwe school is geen sinecure. Hasp-O Centrum wil verhuizen naar de site achter het station. Maar het verkrijgen van de nodige vergunningen is een titanenwerk op zich.

Lees meer →

Pré Après-Ski in 't cosmocafé

woensdag 25 december 2019

Geen Frank Mellemans op de Après-Ski morgen. Hij zal er wel zijn op het Pré Après-Ski feestje in 't cosmocafé. "Ik draai vaak in de Moose Bar en blijf het fijn vinden om in mijn thuisstad de sfeer erin te krijgen", aldus Frank Mellemans, tevens huisdj van Stayen. Zak dus voor je bezoek aan de Après-Ski af naar 't cosmocafé. Frank belooft in vorm te zullen zijn en draait van 16 uur tot 19 uur.

Lees meer →

Babykaart voor kansarme baby’s

woensdag 25 december 2019

In Sint-Truiden is de babykaart een succes. Kinderen uit kansarme gezinnen worden daar vanaf de geboorte al opgevolgd en de stad werkt daarvoor samen met de kraamafdeling en plaatselijke apothekers. Met de babykaart krijgen de gezinnen de juiste poedermelk, verzorgingsproducten en luiers.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek