Strafke
header-stripes

"Wij zijn echt blij met deze nieuwe formule"

zaterdag 16 december 2017

Vandaag bezochten we de kerstmarkt op de Grote Markt. Koen Francis van de Verdi: "Wij zijn echt content. Wij hebben ook echt ons best gedaan met gratis oesters van half 7 tot 10. Morgen zijn dat kreeften." Bart van de Grand Place is ook content. "Jammer van de regen van vandaag, morgen belooft het droog te blijven. Alles hangt af van het weer." Ook bij STVV is men content. "Hier passeert heel veel volk dat normaal niet op Stayen komt. We bereiken hier nu heel veel nieuwe mensen."

Lees meer →

Groepen genieten voortaan van 'De Pot op Tafel'

zaterdag 16 december 2017

Met het nieuwe concept De Pot Op Tafel willen Rob, Pieter en Raf het jeugdsentiment van een gezellig feestje bij grootmoeder weer laten opborrelen. Groepen bedienen zichzelf in de sfeer van weleer. “Ongedwongen, vol nostalgie en ongestoord”, klinkt het

Lees meer →

Ambassadeur Zuid-Afrika op bezoek

zaterdag 16 december 2017

Sint-Truiden kreeg gisteren het bezoek van Baso Sangqu, ambassadeur van Zuid-Afrika. Het Zuid-Afrikaans Bloemfontein Kinderkoor gaf vrijdagavond een kerstconcert in de Academiezaal en Truienaar Gerrit Kempeneers haalde voor die gelegenheid de kunsttentoonstelling ‘Hope and Optimism’ naar de fruitstad.

Lees meer →

Ruben Weytjens brengt het weer in Sint-Truiden

vrijdag 15 december 2017

Het wordt een overwegend droog weekend, al kunnen er vooral op zaterdag wel een aantal winterse buien vallen. De temperatuur loopt kortstondig op tot maximaal +5°C en schommelt 's nachts rond het vriespunt.

Lees meer →

Stem voor 'Hamsterhuren' als woord van het jaar

donderdag 14 december 2017

Hamsterhuren werd uitgevonden door Woonprojecten Gilen. Hamsterhuren laat je toe om een eigentijdse, energiezuinige woonst te huren die je later aan een op voorhand afgesproken prijs kan kopen, waarbij je bij aankoop al je betaalde huurgelden terugkrijgt. Zo kan je sparen, huren en kopen tegelijkertijd! Het woord werd nu geselecteerd als het woord van het jaar. Stem en zorg dat een woord uit Sint-Truiden het woord van het jaar wordt!

Lees meer →

Bijna 18 jaar actief in de Stapelstraat

donderdag 14 december 2017

Slaapstudio Dodo is nu bijna 2 jaar actief op de nieuwe locatie, kort aan het Sint-Martenplein, in de Stapelstraat. "We zijn blij op onze nieuwe locatie, zijn verdubbeld in oppervlakte en hebben nu 10 bedden uitgestald staan. Men kan hier nu dus het slaapcomfort naar hartenlust uitproberen", zeggen Jos en Linda, zaakvoerders van Slaapstudio Dodo.

Lees meer →

Gratis feestbussen op 31/12 in Sint-Truiden

woensdag 13 december 2017

De traditionele feestbussen van De Lijn worden lokaal versterkt met twee bussen die om het anderhalf uur een hele toer door Sint-Truiden maken.

Lees meer →

Verdi's Winterbar en kerstmarkt nu vrijdag om 16u

woensdag 13 december 2017

Opnieuw een kerstmarkt rond de Grote Markt met standen rond de Grote Markt en gezellige horeca errond. Dit jaar wordt het de eerste kerstmarkt nieuwe vorm met tal van initiatieven in de veranda's van de horecazaken rond de Grote Markt. Naast Verdi's Winterbar worden er ook in De Klok, Ons Huis, 't Hert, De Venise, Bacchus, Pacific, Century en Grand Place originele winterbars georganiseerd.

Lees meer →

Vrijdag en zaterdag papierslag

woensdag 13 december 2017

Op vrijdag 15 december, van 15.30 tot 16.30 uur en op Zaterdag 16 december van 9 tot 16 uur kan je op de speelplaats van de Sint-Ritaschool terecht met uw oud papier, karton, boeken, batterijen, oude gsm's en inktpatronen.

Lees meer →

Soroptimisten zorgen voor snoep in asielcentrum

woensdag 13 december 2017

Onder leiding van voorzitster Christa Leclere zijn de Soroptimisten van Sint-Truiden samen met Europees Parlementslid, Hilde Vautmans de kinderen in het asielcentrum van Sint-Truiden gaan verrassen met Sinterklaascadeautjes.

Lees meer →

Tom Herck maakt kunstwerk in Veilinghuis

woensdag 13 december 2017

Kunstenaar Tom Herck heeft dinsdag een nieuw kunstwerk onthuld in 't Veilinghuis in Sint-Truiden. Herck hertekende het hele interieur van de brasserie en daar hoort ook het nieuwe glasraam bij. De samenwerking tussen de familie Withofs en Veiling Haspengouw was de rode draad.

Lees meer →

Droneport opent 2019

woensdag 13 december 2017

Op de voormalige militaire vliegbasis in Brustem is dinsdag de eerste steen gelegd van Droneport. De eerste campus voor bedrijven die zich bezighouden met dronetechnologie, opent begin 2019. “Dit zet Sint-Truiden internationaal op de kaart en moet zo'n 300 jobs opleveren”, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

Lees meer →

Overlasttaks nu ook voor Bruno's

woensdag 13 december 2017

Sint-Truiden gaat het reglement rond de zogenaamde overlasttaks voor nachtwinkels aanpassen. Ook tankstations met een shop die 's nachts openblijft moet nu de taks betalen. De uitbater van Bruno's is niet van plan meteen te betalen.

Lees meer →

Sint-Truiden drijft taks 'eroshuizen' op

woensdag 13 december 2017

De stad Sint-Truiden wil minder bars op de Chaussée d'amour en verhoogt daarom de overlasttaks die de eroshuizen jaarlijks moeten betalen tot maximum 40.000 euro. Daarnaast worden wanbetalers strenger vervolgd.

Lees meer →

Geen dooizout op nieuwe voetpaden

dinsdag 12 december 2017

Het stadsbestuur van Sint-Truiden roept inwoners van onder meer de Stationsstraat, de Populierenstraat, de Naamsesteenweg, de Luikersteenweg (N3e), de Luikerstraat en het Heilig Hartplein op om geen dooizout op de voetpaden te strooien.

Lees meer →

Nieuwe supportersclub voor STVV

dinsdag 12 december 2017

STVV heeft er een supportersclub in Gingelom bij. Sensa-Stvv werd, onder het goedkeurende oog van schepen van sport Jan Wicheler, geopend. "Het is een idee van een paar vrienden dat nu tot dit mooie concrete project is uitgegroeid", klinkt het. Jonathan Legear wordt de peter van de club.

Lees meer →

Win duoticket voor FC De Kampioenen 3

dinsdag 12 december 2017

FC De Kampioenen 3 is er! En wij geven drie duotickets weg voor de voorstelling de première op zaterdagavond in Cine Cameo Sint-Truiden. De gezelligste bioscoop van ’t land draait volgend weekend al twee voorstellingen.

Lees meer →

Fifty-One schenkt 10.000 euro aan doelen

dinsdag 12 december 2017

Serviceclub Fifty-One organiseerde zondag het vierde aperitiefconcert en maakte daar ook meteen vijf verenigingen gelukkig. Er werd maar liefst 10.000 euro verdeeld.

Lees meer →

Asielzoeker overlijdt in asielcentrum

dinsdag 12 december 2017

Een 32-jarige man uit Azerbeidzjan is vorige week woensdag overleden in het gesloten asielcentrum van Sint-Truiden. Enkele uren voor zijn dood vroeg de man nog om medische verzorging, maar er werd op advies van de nachtverpleegster geen ziekenwagen gebeld.

Lees meer →

cosmocafé zet Sint-Truiden op de wereldkaart

maandag 11 december 2017

Op 12 december om 15u opent het cosmocafé op de Groenmarkt in Sint-Truiden. Kunstenaar Koen Vanmechelen en ondernemers Ben Elen en Pascal Vossius maken van het lokale café een plek met mondiale ambitie.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek