Strafke
header-stripes

Geboorte: baby Hortense

dinsdag 17 oktober 2017

3,3 kilogram en 50 centimeter, dat zijn het gewicht en de lengte van baby Hortense de Liedekerke. Gabrielle De Giey en Ghislain de Liedekerke maken de geboorte van hun oogappeltje graag wereldkundig via Truineer.be. Wij juichen natuurlijk mee.

Lees meer →

Fruit-Doe-Dagen op Speelhof

dinsdag 17 oktober 2017

Ook vandaag, 17 oktober, zijn het weer Fruit-Doe-Dagen in de belevingsboomgaard op het Speelhof. Kinderen van 24 lagere schoolklassen leren er onder meer hoe ze zelf appelsap kunnen maken, wat er speciaal is aan hoogstamfruitbomen en welke dieren er leven in een boomgaard.

Lees meer →

Op zoek naar recept voor vlaai Matilleke

dinsdag 17 oktober 2017

Linda Cleijnen is op zoek naar het recept van de 'vlaai van Matilleke'. "Mijn moeder kocht die altijd op de hoek van Sint-Anneke in Sint-Truiden", zegt ze. "Het was een soort cake, maar niet zo droog."

Lees meer →

Toni Coppers kans op tweede Hercule Poirotprijs

dinsdag 17 oktober 2017

Misdaadauteur Toni Coppers uit Sint-Truiden maakt kans op de tweede Hercule Poirotprijs. Hij staat met vier collega's op de shortlist. Mocht Coppers met zijn meest recente boek 'De Zaak Magritte' winnen, wint hij de prijs voor de tweede keer.

Lees meer →

Tafeltennis voor kinderen van 5 tot 8

maandag 16 oktober 2017

Tafeltennisclub Sint-Truiden start met een benjamintraining op zondag. Kinderen van 5 tot 8 kunnen op zondag van 10 tot 11 uur terecht in de sporthal in de Jodenstraat in Sint-Truiden. Bekijk alle info op de flyer.

Lees meer →

Sint-Truiden is 'bottenwandeling' rijker

maandag 16 oktober 2017

Sint-Truiden is een bewegwijzerde wandelroute rijker. De ‘bottenwandeling’ gidst bezoekers via twee routes door de natuurreservaten van Overbroek en Egoven.

Lees meer →

Opruiming graven

maandag 16 oktober 2017

Om de twee jaar worden graven opgeruimd op de verschillende begraafplaatsen. Familieleden kunnen mits bijbetaling een concessie hernieuwen voor 10 of 20 jaar.

Lees meer →

Puur Toeval pakt uit met moorddiner

zondag 15 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober 2017 speelt de gloednieuwe Truiense theatervereniging 'Puur Toeval Events' haar eerste opvoering. Het toneelgezelschap pakt uit met een eigen versie van het klassieke moorddiner.

Lees meer →

Jeugdleiders krijgen Afrikaans feest

zaterdag 14 oktober 2017

Op vrijdag 13 oktober 2017 was het de Dag van de Jeugdleiding. Op een gigantisch themafeest verwende het stadsbestuur alle leiders en leidsters die zich iedere week inzetten binnen de jeugdwerking in Sint-Truiden.

Lees meer →

Nieuwe inwoners ontvangen op stadhuis

zaterdag 14 oktober 2017

Op zaterdag 14 oktober verwelkomde het stadsbestuur de nieuwe Truienaren in het oud stadhuis op de Grote Markt. Zowat kersverse inwoners maakten er kennis met elkaar en met de plaatselijke cultuur.

Lees meer →

Nieuwe in- en uitrit op Veemarkt

vrijdag 13 oktober 2017

Vanaf dinsdag 17 oktober komt er een aparte in- en uitrit voor het verkeer op de Veemarkt. Die bevinden zich beide in de Sint-Jansstraat. Via de Speelhoflaan met de wagen in- en uitrijden zal niet meer kunnen vanaf maandag 16 oktober. D

Lees meer →

Scary Tienerbeats 2.0 op Stayen

vrijdag 13 oktober 2017

De Truiense jeugddienst organiseert op vrijdag 27 oktober een fuif voor alle leerlingen van het zesde leerjaar en het eerste en tweede middelbaar in de fuifzaal sector L@Stayen.

Lees meer →

Nieuw mountainbike-chronoparcours in Bernissem


vrijdag 13 oktober 2017

Op 30 september werd het nieuw mountainbike-chronoparcours in Bernissem officieel geopend. 

Het mooie gebied krijgt er ook een nieuwe wandelroute van 3,6 km bij.

Lees meer →

Bloemenhal stunt voor Allerheiligen

vrijdag 13 oktober 2017

Het team van Bloemenhal zet de deuren zaterdag en zondag open ter gelegenheid van Allerheiligen. Klanten krijgen nu al een kijk op heel wat mooie stukken die kunnen besteld worden.

Lees meer →

Céline en Elisa starten met kledinglijn

vrijdag 13 oktober 2017

‘Perfect is saai, als canaille is het leven veel plezanter!’ Dat is de leuze van Elisa De Rosa en Céline Malyster, twee fiere Limburgse madammen die met hun nieuwe kledinglijn ‘Les Canailles’ Limburg op de kaart willen zetten.

Lees meer →

STVV pikt de draad terug op

donderdag 12 oktober 2017

Na een flinke portie interlandvoetbal - proficiat Simon Mignolet met de kwalificatie! - gaat de bal terug aan het rollen in de Pro League. Voor STVV staat er zaterdag een trip naar Lokeren op de agenda.

Lees meer →

Schepen past mee op kinderen

donderdag 12 oktober 2017

Truiens schepen van gezin en kinderopvang Jurgen Reniers ging in op de vraag van Landelijke Kinderopvang om eens mee te draaien bij een lokale onthaalmoeder. Donderdag stak hij de handen uit de mouwen steken bij onthaalmama Vanessa Lindekens in Zepperen.

Lees meer →

Start bibliotheekweek

donderdag 12 oktober 2017

Zaterdag 14 oktober van 10u tot 16u in bibliotheek Toni CoppersLees meer →

Zes KCST’ers bezoeken Europees Parlement

donderdag 12 oktober 2017

Op 11 oktober werd het Europese Parlement in Brussel overspoeld door 50 mondige meisjes. Elf vrouwelijke Europarlementsleden – onder wie Hilde Vautmans - ontvingen hen in het kader van de #Girl2Leader-campagne. KCST vaardigde 5 ambitieuze jongedames af

Lees meer →

KSTBB houdt mosselfeest in Brustem

woensdag 11 oktober 2017

KSTBB organiseert op zondag 5 november, van 12 tot 22 uur, een mosselfeest in het Burchtheem in Brustem.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek