Strafke
header-stripes

Graf wordt opgeruimd ondanks concessie

vrijdag 27 oktober 2017

Het graf van de ouders van Alex Menten werd zonder verwittiging opgeruimd. Dat staat vandaag in Het Belang van Limburg. De concessie was nochtans betaald tot 2024. Schepen Nijssens excuseerde zich ondertussen.

Lees meer →

Fouga Magister wordt erfgoed

donderdag 26 oktober 2017

Het vliegtuig 'Fouga CM-170 Magister' wordt als voorlopige maatregel opgenomen in de lijst van het roerend cultureel erfgoed van de Vlaamse Gemeenschap.

Lees meer →

't Veilinghuis & Truineer.be naar STVV, en jij mag mee!

donderdag 26 oktober 2017

Op zaterdag 4 november speelt STVV tegen Eupen. De Kanaries doen het goed en verdienen meer fans! Wij geven het goede voorbeeld en organiseren een heuse Truineer-match.

Lees meer →

Dit weekend: ongezien evenement in Brustem

woensdag 25 oktober 2017

Geschiedenisfans, wandelaars en levensgenieters zullen binnenkort drie dagen lang hun hart kunnen ophalen in Sint-Truiden. Op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober herdenkt de stad de 550ste verjaardag van de Slag bij Brustem.

Lees meer →

Soulsister in Zoutleeuw op 18 november

woensdag 25 oktober 2017

Soulsister reeg in de Belgische popgeschiedenis de hits aan elkaar. Dertig jaar na hun debuut, plant Soulsister een jubileumtournee langs de Vlaamse theaters.

Lees meer →

Letterpret bij Tutti Frutti

woensdag 25 oktober 2017

De Week van de Buitenschoolse Kinderopvang is in volle gang. Dit jaar draait alles rond letterpret. Op de negen locaties van Tutti Frutti staan de activiteiten in het teken van dit centrale thema.

Lees meer →

Kampioenenviering en Nacht van de Truiense Sporterwoensdag 25 oktober 2017

Vrijdag 27 oktober vanaf 19u30 in sportcomplex Sint-Pieter. Alle kampioenen en medaillewinnaars van Sint-Truiden worden gevierd.

Lees meer →

Sikh vieren Nagar Kirtan

woensdag 25 oktober 2017

De sikhgemeenschap in Sint-Truiden houdt zondag hun jaarlijkse optocht "Nagar Kirtan". Het is de tijd van het jaar dat de Sikhs samen met hun heilige schrift (Goeroe Granth sahib) te voet naar het stadscentrum gaan om de geboortedag van de eerste Goeroe te vieren.

Lees meer →

Tweede editie STBL by Music

woensdag 25 oktober 2017

Op zaterdag 28 oktober vindt de tweede editie van Sint-Truiden by Lights (STBL) by Music plaats in Sint-Truiden. Dienst Toerisme werkte een mooi programma uit met tal van leuke optredens en animatie.

Lees meer →

Bouw ontmoetingscentrum stilgelegd

woensdag 25 oktober 2017

De gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar moet binnen de vier maanden een nieuwe beslissing nemen over de bouwaanvraag van het nieuwe ontmoetingscentrum in Zepperen.

Lees meer →

Opnieuw een kerstmarkt op de Grote Markt

dinsdag 24 oktober 2017

Middenstandsorganisatie Trud’Or vzw oftewel Shop & The City pakt dit jaar uit met een vernieuwd winterconcept: De Warmste Maand. Er komt ook drie dagen lang een kerstmarkt op de Grote Markt. 


Lees meer →

Wellens wint Ronde van Guanxi

dinsdag 24 oktober 2017

Truienaar Tim Wellens heeft de Ronde van Guangxi (World Tour) gewonnen. Fernando Gaviria won dan wel de slotrit, maar dee eindzege van Tim Wellens (Lotto Soudal) kwam niet meer in gevaar.

Lees meer →

Dringende bomenkap aan vijsvijver

dinsdag 24 oktober 2017

De stad Sint-Truiden heeft op basis van het advies van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg beslist om vijf elzen aan de vijsvijver van Runkelen dringend te kappen. Een inspectie toonde aan dat de bomen door beschadigingen kunnen omkiepen.

Lees meer →

Scary Tienerbeats 2.0dinsdag 24 oktober 2017

Zit je in het zesde leerjaar van het basisonderwijs of in het eerste of tweede middelbaar? Haal dan je origineelste Halloweenoutfit uit de kast en vier al griezelend het begin van de herfstvakantie.Lees meer →

STVV verdient terug meer fans!

maandag 23 oktober 2017

Wie donderdagavond een leuke voetbalmatch wil zien, kan een kijkje gaan nemen op Stayen. STVV speelt dan tegen Excel Moeskroen. Een ploeg die dit seizoen ook aantrekkelijk voetbal brengt. De derde (!) tegen de zesde. "Stayen laat je horen", klinkt het donderdag uit de mond van stadionspeaker Ivo Hendrickx.

Lees meer →

Geen elektriciteit, Melveren en Terbiest

maandag 23 oktober 2017

Door een probleem in een elektriciteitscabine is er sinds even voor 18 uur geen elektriciteit in een groot deel van Melveren en Terbiest. Infrax laat weten dat alles wordt gedaan om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen.

Lees meer →

Van bolle buik tot baby

maandag 23 oktober 2017

Op zondag 19 november van 13.30 tot 17.00 uur vindt in de inkomhal van het Sint-Trudo Ziekenhuis reeds voor de derde maal 'Van bolle buik tot baby' plaats, een infobeurs voor aanstaande en pas bevallen ouders.

Lees meer →

'Shopping hubs' klaar voor uitbaters

maandag 23 oktober 2017

In Sint-Truiden in de Stapelstraat zijn de vier winkelpanden die het Autonoom Gemeentebedrijf (AGOST) kocht klaar om te worden ingevuld door zogenaamde shopping hubs.

Lees meer →

Juwelier Yans trekt naar Theater de Roxy

maandag 23 oktober 2017

Vorige week organiseerde Juwelier Yans een klantenevent in de Roxy met voorstelling. Christian Yans:"Het is iets anders en het wordt gesmaakt. Je voelt je hier op uw gemak, wij vinden een goede band het voornaamste. Mensen praten met elkaar en er heerst geen verplichting tot kopen. Het is super dat we dit kunnen doen in onze stad, in de Roxy. Fijn samenwerken met Gunter en Yves." De reacties van de bezoekers waren heel positief over het initiatief.

Lees meer →

Jebroer haalt dak eraf in Mac Queen

zondag 22 oktober 2017

Afgeladen vol was de Mac Queen afgelopen vrijdag. Dancing Mac Queen kon de Nederlandse rapper programmeren en met succes. Voor wie Jebroer in Sint-Truiden wil zien is het wachten tot 31 december. Hij staat er geprogrammeerd op Happiness op Stayen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek