Strafke
header-stripes

VIDEO - Simon Mignolet trots op 1 jaar Twenty Two Coffee

zaterdag 11 november 2017

Op de verjaardag van Twenty Two Coffee trakteerde Twenty Two Coffee aan het station in de Gazometerstraat zijn klanten op een leuk event. Heb jij de zaak van Simon ondertussen al eens bezocht? Het is de moeite om te proeven van de speciale, thematische shakes en cakes, maar ook zeker de lekkere koffie. Nu dinsdag zeker kijken naar België - Japan, want Simon staat in de goal!

Lees meer →

B2B party al toe aan derde editie

vrijdag 10 november 2017

Zaterdag 11 november '17 vindt de 3de editie van de B2B party plaats. Voor onze 3de editie gaat de organisatie niet op verplaatsing maar houden ze de party in de enige overgebleven snookerclub van Sint-Truiden: De Lounge (Tramstraat 59).

Lees meer →

Tweedehandsbeurs, 11 november

vrijdag 10 november 2017

De gezinsbond van Brustem, Aalst , Ordingen en Zepperen organiseert op zaterdag 11 november een tweedehandsbeurs in de gebouwen van KCST in de plankstraat in Sint-Truiden. De beurs loopt van 13.30 tot 17 uur.

Lees meer →

Herdenkingsmomenten wereldoorlogen

vrijdag 10 november 2017

In november zijn er in onze stad een aantal momenten waarbij we blijven stilstaan bij de wereldoorlogen en in het bijzonder de slachtoffers ervan herdenken.

Lees meer →

Opening Carnavalsseizoen

vrijdag 10 november 2017Zaterdag 11 november vanaf 18u11. 

Op 11 november wordt de start gegeven van het nieuwe carnavalsseizoen met de aanstelling van de nieuwe stadsprinsen.

Lees meer →

PRIMEUR - Renovatie van muurschilderingen Mariakapel

donderdag 9 november 2017

Een lezer tipte ons dat we een reportage moesten maken over de indrukwekkende renovatiewerken aan de Mariakapel. We waren onder de indruk. De muurschilderingen dateren van 1860 en zijn neogotisch. Doorheen de jaren zijn de muurschilderingen enkele keren verkeerd gerenoveerd. Nu wordt alles zorgvuldig in zijn oorspronkelijke toestand hersteld. Begin 2018 is gepland dat de restauratie voltooid zou zijn.

Lees meer →

Ziekenhuis krijgt 2.300 euro

donderdag 9 november 2017

De Oudervereniging van de Sint-Rita school en de carnavalsgroep Drop en dreuver uit Sint-Truiden schonken 2.300 euro aan het revalidatiecentrum ten voordele van de behandeling van patiënten met MS.

Lees meer →

Orkestebal toe aan tiende editie

donderdag 9 november 2017

Het Orkestenbal, in feestzaal ’t Veilinghuis, is ondertussen aan de tiende editie toe. Naast Easyline, Stevie D’s Band en Duo Classic Illustration, zijn ook Freddy Davis en Phil Kevin aan de affiche toegevoegd.

Lees meer →

Contactkaart wijkinspecteur voor elke inwoner

donderdag 9 november 2017

Elke bewoner van onze politiezone Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zal de komende weken een contactkaart in de brievenbus ontvangen met daarop de contactgegevens van haar/zijn wijkinspecteur, het algemeen nummer van de politie en het noodnummer.

Lees meer →

Laatste groet, Fina Duchateau

donderdag 9 november 2017

Fina Duchateau (1942) wordt begraven in intieme kring. Gelegenheid tot groet is er vrijdagavond. Fina liet vorige week vrijdag het leven bij een dramatisch ongeval op de Groenmarkt in Sint-Truiden.

Lees meer →

Carnavalsseizoen 2017-2018 start zaterdag

donderdag 9 november 2017

Zaterdag 11 november 2017, op de elfde van de elfde, opent de stadscarnavalvereniging ‘Orde van de Commeduur’ zijn 48ste carnavalsseizoen in Sint-Truiden onder het motto:

Lees meer →

Vintage Markt, 11 november

donderdag 9 november 2017Zaterdag 11 november van 6u30 tot 13u op de Veemarkt

. Op 11 november vindt een speciale editie van de Sunday Markt plaats: de VintageMarkt.


Lees meer →

Stads- en OCMW-diensten geslotendonderdag 9 november 2017

Op zaterdag 11 november (Wapenstilstand) zijn alle stads- en OCMW-diensten gesloten, behalve Toerisme Sint-Truiden.

Lees meer →

Lezing Alain Remue, 14 november

donderdag 9 november 2017

Op dinsdag 14 november 2017 om 20.15u organiseert Rehema een lezing gegeven door commissaris Alain Remue, hoofd van de cel vermiste personen bij de federale politie.

Lees meer →

Leona Vanoirbeek wint een Citroën

woensdag 8 november 2017

Leona Vanoirbeek uit Zepperen is aan de haal gegaan met de Citroën C1 van Groep Govaerts dankzij haar scan met een Shop & The City-kaart.

Lees meer →

Politie neemt illegale taxi in beslag

woensdag 8 november 2017

In Sint-Truiden heeft de politie, in opdracht van het parket, een voertuig in beslag genomen. De bestuurder bood taxidiensten aan zonder dat hij daar de nodige vergunning voor had.

Lees meer →

Geef je oude kleren en schoenen een tweede leven

woensdag 8 november 2017

Op zaterdag 11 november (Wapenstilstand) organiseert de Lions Club een inzameling van huishoudelijk textiel ten voordele van goede doelen. Het gaat om kledij (textiel en lederwaren), schoeisel, handtassen, beddengoed, woning-textiel (gordijnen, overgordijnen, tafelkleden, servetten), lompen … die je zelf niet meer gebruikt.

Lees meer →

Ex-stripper en vuurspuwer Shane: nu zondag in concert

woensdag 8 november 2017

Shane (Mario Convalle) begon op 15-jarige leeftijd met het imiteren van Shakin’ Stevens. In 1994 nam hij deel aan de VTM soundmix show en twee jaar later werd hij gevraagd om leadzanger van een ritme & blues band, het was een groot succes! In 1997 trad Shane op in zowat alle discotheken en op verschillende podia als vuurspuwer van de danceformatie Nunca VS. Pat Krimson. Nu zondag geeft Shaky Shane een optreden vanaf 18 uur in De Kajaan.

Lees meer →

VIDEO - Holy Cow, de nieuwe tentoonstelling van Tom Herck

dinsdag 7 november 2017

Zondag opende de nieuwste tentoonstelling van Tom Herck in de Gasthuiskapel van Borgloon en de Sint-Jan de Doper kerk in Kuttekoven. Het thema is Holy Cow en de koe wordt inderdaad in de schijnwerper gezet.

Lees meer →

Twee thema-films in Cinema Cameo: holebi-festival

dinsdag 7 november 2017

Sint-Truiden is één van de 13 steden die deelneemt aan het holebi-filmfestival. Op dinsdag 14 en donderdag 23 november worden er in Cinema Cameo twee bijzondere internationale themafilms vertoond. Zo wil het stadsbestuur het taboe rond holebi’s en transgenders op lokaal niveau helpen te verbrijzelen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek