Strafke
header-stripes

As. zondag bloesemzegening en landbouwmarkt

maandag 22 april 2019

Zondag aanstaande, 28 april, is de prachtige omgeving aan het kerkje van Guvelingen de unieke locatie om de bloesempracht te zegenen samen met o.m. de Keizerlijke Commanderie der Edele Haspengouwse Fruyteniers, studiekring Guvelingen, Haspengouwse Academie,… Sinds 1951 is deze locatie het decor voor de prachtige bloesemzegening.

Lees meer →

25.500 bloesemtoeristen tijdens Paasweekend

maandag 22 april 2019

Sint-Truiden kreeg het afgelopen Paasweekend bijna 26.000 bloesemtoeristen over de vloer. Alles zat mee, natuurlijk, zeker ook het weer. Het was overal even druk. Kamers waren allemaal volzet. Een vrije terrasstoel vinden was, waar ook, een probleem.

Lees meer →

Koppel uit Velm brengt single uit

maandag 22 april 2019

Haar naam is An Vanbrabant en ze is 34 jaar oud en afkomstig uit Nieuwerkerken (Limburg). Ze woont samen met haar man John Hellenbrand, waar ze sinds vorig jaar mee getrouwd is en haar dochtertje in Velm. Eind 2016 heeft ze haar man leren kennen en ze hebben dezelfde passie voor muziek.

Lees meer →

Vreemde paaseierenrapers in het park

maandag 22 april 2019

Hoe paaseieren tot een polemiek kunnen leiden. Vandaag was het feest in het stadspark waar honderden kinderen op zoek gingen naar paaseieren en ander lekkers. Maar blijkbaar niet voor iedereen was dit “een feest”.

Lees meer →

U12 spelen sterk tornooi in Breda

maandag 22 april 2019

De U12 van de STVV Jeugd speelden een berensterk tornooi in Breda. Ze haalden de finale. Die werd wel verloren van ADO Den Haag. Maar wat een parcours

Lees meer →

Geen doorgang via stationsparking naar station

maandag 22 april 2019

Opgelet! Van dinsdag 23 april tot einde mei kan je via de stationsparking niet meer het station bereiken. De parking binnen en buiten rijden gebeurt via de Tiensesteenweg. De Gazometerstraat blijft ook afgesloten.

Lees meer →

Vrijdag Les Truttes in de GAZO. Kortom, Party!

maandag 22 april 2019

Er zit een muzikale topavond aan te komen. De band 'Les Truttes' zakt op vrijdag 26 april af naar Sint-Truiden om er de GAZO op z'n kop zetten. Wil je erbij zijn, dan moet je snel zijn.

Lees meer →

STVV pakt gevleid punt in Eupen

zondag 21 april 2019

STVV schoot aan de Kehrweg vooral zichzelf in de voet. In de eerste helft vergaten de kanaries de tegenstander terug te wijzen. In de tweede helft kwamen ze snel op voorsprong maar kwamen ze na de 'domme' gelijkmaker heel goed weg.

Lees meer →

Brandstichting op drie plaatsen

zondag 21 april 2019

Vandalen hebben de voorbije nacht geprobeerd brand te stichten op drie plaatsen.

Lees meer →

Handbalclub Sint-Truiden wint beker van België

zondag 21 april 2019

Handbalclub Sint-Truiden heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de beker van België bij de vrouwen gewonnen. In een heruitgave van de finale van vorig seizoen werd Initia Hasselt met duidelijke 24-31-cijfers opzijgezet.

Lees meer →

Geslaagde VDAB-Jobdating poetshulp

zondag 21 april 2019

VDAB organiseerde vorig weekend een gratis jobevent in de Trudosporthal van Sint-Truiden, waarbij werkgevers konden kennismaken met de laatste nieuwe lichting poetstalenten van de reguliere, mobiele VDAB-opleiding ‘schoonmaken bij mensen thuis’ en andere werkzoekenden uit de regio.

Lees meer →

65 Brustemnaren volgen start-to-run

zondag 21 april 2019

Sinds eind maart zijn de inwoners van Brustem en omstreken extra sportief. Elke dinsdag- en donderdagavond verzamelt een bonte bende aan zaal Burchtheem om samen om een rondje hard te lopen. Jong, iets minder jong, sportief of minder sportief … Iedereen is welkom.

Lees meer →

Weer zege voor Joyce Heutink in Gravenhof Zepperen

zondag 21 april 2019

Zaterdagmorgen barstte de strijd los op het CDI in het Belgische Zepperen (Sint-Truiden) waar de Prix St. Georges werd verreden. In totaal kwamen zestien combinaties aan de start bij Stal Gravenhof.

Lees meer →

Keizerlijke Commanderie opent fototentoonstelling

zaterdag 20 april 2019

Nog tot zondag 5 mei kan u dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur terecht in de Festraetsstudio op het Sint-Truidense Begijnhof voor de derde foto expositie van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers met foto’s van Haspengouws fruit.

Lees meer →

OKRA zet paasweekend in met Paasbrunch

zaterdag 20 april 2019

Mensen samenbrengen, ontmoetingskansen geven, vriendschappen smeden, dat zijn de doelstellingen van OKRA. OKRA Sint-Truiden probeerde deze doelstellingen in te vullen met een Paasbrunch op Stille Zaterdag.

Lees meer →

Frank Ryckeboer ontmoet Fred Bervoets

zaterdag 20 april 2019

Frank Ryckeboer (52 jaar) woont en werkt in Heks. Frank is boswachter. Overdag redt hij koeien uit greppels en hakt hij bomen in het bos. `s Avonds zit hij in stamcafé “Bij Rita” en tekent hij schetsboeken vol.

Lees meer →

Perentelers met de handen in het haar

zaterdag 20 april 2019

We moeten met Poetin aan tafel gaan zitten. Dat was de oplossing van Europees politica Hilde Vautmans, voor geteisterde Haspengouwse fruitboeren. Zeer beschaafd aanhoorden ze Vautmans, zonder het voorspelde protest met appelmoes.

Lees meer →

STBB speelt tornooi in Wenen

zaterdag 20 april 2019

STBB heeft met vijf ploegen meegedaan aan het Paastornooi van Basket Wenen. Het was voor de spelers en alle medereizigers een fantastische ervaring.

Lees meer →

Matchday: Eupen-STVV, 20.30 uur

zaterdag 20 april 2019

Vanavond om 20.30 uur geven de Kanaries aan de Kehrweg Eupen partij. Coach Marc Brys noemt het een verraderlijke match.

Lees meer →

Op bezoek in het “Huis van de democratie”

vrijdag 19 april 2019

Het zou misschien ooit een interessante studie zijn om eens in kaart te brengen op welke manier de opeenvolgende burgemeesters van Sint-Truiden probeerden hun stempel op het stadhuis te drukken. Met de voorbije restauratie, zou het wel eens kunnen dat dit Veerle Heeren wordt. De leden van OKRA waren geen klein beetje nieuwsgierig om te zien waar de vele centen die deze restauratie gekost heeft, naartoe gingen. Want de oppositie schreeuwde indertijd moord en brand, de meerderheid vond het een noodzakelijke investering. En de OKRA-bezoekers, onder leiding van Willem Driesen, zagen dat het goed was. Een machtig monument kreeg een prachtige moderne restauratie met respect voor de geschiedenis en met een knipoog naar het heden. “Nu, je kan je de vraag stellen of het allemaal zo sjiek moest. Maar ons stadhuis is wel het uithangbord voor de hele stad en haar bewoners naar de wereld buiten Sint-Truiden toe. En die wereld is groter dan je denkt”, zegt OKRA-secretaris Guido Kinnaert.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek