Strafke
header-stripes

Maaltijden van Zorgbedrijf Sint-Truiden smaken naar meer

maandag 15 juli 2019

Zoals de naam ‘zorgbedrijf’ al verraadt is zorg het belangrijkste thema, maar dan denken we ook aan de zorg voor de innerlijke mens. Zorgbedrijf Sint-Truiden biedt bij verschillende diensten eigen maaltijden aan: zo kookt de keuken van Zorgbedrijf Sint-Truiden voor dienstencentrum Cicindriahuis, de warmemaaltijdbezorging aan huis van de thuiszorg, groepsopvang De Rakkertjes en woonzorgcentra Villa Rosa en ’t Meiland.

Lees meer →

30 jaar kapel Sint-Godfried van Melveren

maandag 15 juli 2019

De kapel van Sint-Godfried in de Keelstraat van Melveren bestaat 30 jaar. Dat werd gevierd op zaterdag 6 juli met een feestelijke plechtigheid. Hierop tekende ook ex-buurtbewoner Jos Bronckart present. Zijn levensloop is bijna vervlochten met die van het unieke bouwwerk.

Lees meer →

Wie vermoordde broeder Waltherus?

maandag 15 juli 2019

Landelijke Gilde Velm-Halmaal organiseert in het kader van de zevenjaarlijkse Trudofeesten een wandelzoektocht 'Mystery 680'. Wandelen en nadenken, want van de wandelaars wordt verwacht dat ze de moordenaar identificeren.

Lees meer →

Warme tuin Home Elisabeth in Sint-Truiden

maandag 15 juli 2019

Op de vernieuwde campus van Home Elisabeth (Nieuwpoort 16) wordt in de publieke doorgang een volkstuin voorzien waar buurtbewoners en bewoners mekaar kunnen ontmoeten om samen te tuinieren. Dat brengt activiteit en begankenis op de binnenkoer en zo verbindt de campus niet alleen twee straten maar ook mensen.

Lees meer →

STVV haalt Japanse spits Suzuki

maandag 15 juli 2019

STVV heeft na Phuong en Sousa zijn derde nieuwe aanvaller beet: de Japanse spits Yuma Suzuki (23).

Lees meer →

Truiense vogels van 1864 in Labiomista

maandag 15 juli 2019

Vorige week werd onder grote belangstelling 'Labiomista' geopend van Koen Vanmechelen in Genk. Wie al op bezoek ging zal ongetwijfeld de unieke kast gezien hebben met de vele historische vogels. Het is een originele vitrinekast met meer dan een honderdtal meestal inheemse vogels. Sommige exemplaren zijn uitgestorven, andere zeldzaam. Volgens goed bewaarde geschriften dateren de eerste exemplaren vanaf 1864.

Lees meer →

Succesvol Fiesta Mondial in het stadspark

zondag 14 juli 2019

Er was vorige week enige deining rond de verhuis van Fiesta Tropical op de Grote Markt naar Fiesta Mondial in het Stadspark. Niet dat je er over de koppen kon lopen, daarvoor was het weer iets te zuur en de regenwolken te dreigend. Maar het was er gezellig druk, als je het ons vraagt, gezelliger dan op de Grote Markt.

Lees meer →

In de fontein voor proper water

zondag 14 juli 2019

Op 14 juli 2019 wordt ook in verschillende gemeenten in België opnieuw een Big Jump georganiseerd. Diverse verhalen en motivaties vloeien deze dag samen tot de vraag naar propere en gezonde rivieren!

Lees meer →

33ste Suikerrock in Tienen, dicht bij de deur!

zondag 14 juli 2019

Dimitri Vegas & Like Mike brengen de madness naar Suikerrock! Samen met o.a. Arsenal, Bazart, Goose en Marco Borsato zijn ze de headliners op het Tiense stadsfestival Suikerrock dat dit jaar plaatsvindt op 26, 27 en 28 juli in het Tiense stadscentrum. De organisatoren van het festival, dat jaarlijks meer dan 100.000 mensen naar Suikerrock in Tienen lokt, pakken uit met een indrukwekkende affiche. Meer en meer Truienaren vinden de weg naar de suikerstad voor dit stadsfestival.

Lees meer →

Geraakt onze Simon Mignolet weg bij Liverpool?

zondag 14 juli 2019

Simon Mignolet speelde afgelopen seizoen amper twee officiële wedstrijden voor Liverpool. Daar moet verandering in komen voor de 31-jarige doelman.

Lees meer →

Katia Nolens uit Sint-Truiden: “Ik vertrek naar Afrika”

zondag 14 juli 2019

Katia Nolens uit Sint-Truiden vertrekt naar Afrika. Niet om erop zoek te gaan naar wilde dieren om vreemde culturen. Ze vertrekt als vrijwilligster met het ziekenhuisschip Africa Mercy voor twee maanden naar Senegal.

Lees meer →

Minderjarige brandstichters station van Landen opgepakt

zondag 14 juli 2019

De twee jongeren die woensdagavond een bromfiets in brand staken in de fietsenstalling van het station van Landen zijn gevat. Het gaat om twee minderjarigen uit Gingelom en Landen.

Lees meer →

Opgepast met springkastelen

zondag 14 juli 2019

De periode van openluchtfeesten, braderieën, buurtbarbecues enzovoort is weer aangebroken. Elke gelegenheid is goed om evenementen met springkastelen en andere opblaasbare toestellen te organiseren tot vermaak van jong en oud.

Lees meer →

Gevaarlijk parkeren aan gemeenschapscentrum Zepperen

zondag 14 juli 2019

Gaan de infrastuctuurwerken aan de Eynestraat, ter hoogte van de nieuwe gemeenschapsaccommodatie in Zepperen gevaarlijke situaties opleveren? Als het van de aandachtige gebruiker van deze weg afhangt kon het wel beter!

Lees meer →

Word jij de nieuwe collega van Tamara?

zondag 14 juli 2019

Chefkok Tamara van Brasserie 't Veilinghuis zoekt een hulpkok/souschef. Help jij meehelpen aan de nieuwe gerechten van de Brasserie op de Tongersesteenweg? Je krijgt een vast contract, vast uurrooster met iedere zon-en feestdagen vrij. "Je komt terecht in een klein, maar fijn team. Je helpt mee de kaart te vormen voor onze brasserie", aldus Tamara. "Solliciteer nu, wij zijn op zoek naar U", klinkt het bij Luc in een opgenomen videoboodschap.

Lees meer →

Dreigende wolken, maar geen regen

zaterdag 13 juli 2019

De Truiense Boddelkèèr bracht zaterdagavond in open lucht zijn gesmaakte, "incorrecte show" bij de voetbalkantine van VK Zepperen (en nog iets). .

Lees meer →

Vleesgegroet wint derde keer befaamde Tripadvisor award

zaterdag 13 juli 2019

Lars en Sanne zijn als sedert 2015 de fiere uitbaters van de grillerie Vleesgegroet in de Clockemstraat in Sint-Truiden. Zij wonnen voor de derde keer op rij de beroemde Tripadvisor Award “Certificate of Excellence”.

Lees meer →

Thomas De Gendt krijgt Tim Wellens niet uit de bollentrui

zaterdag 13 juli 2019

Twee Belgische ritzeges waaronder één Limburgse overwinning later staat Truienaar Tim Wellens nog steeds te glunderen in zijn bollentrui.

Lees meer →

STVV-belofte Mo Nitcheu begraven

zaterdag 13 juli 2019

Zo’n vijfhonderd mensen, waaronder familie, vrienden en de voltallige kern van STVV, hebben zaterdag in de Hasseltse Sint-Catharinakerk afscheid genomen van Mo Nitcheu (19). De beloftevolle voetballer kwam vorige week om het leven bij het dramatische ongeval in Kortessem.

Lees meer →

Haspengouw Ziiingt: Voor en door lokale helden

zaterdag 13 juli 2019

Haspengouw Ziiingt geef zo veel mogelijk kansen aan lokale verenigingen en talenten. Zo worden vooral lokale werkkrachten ingezet voor promo, op- en afbouw en wordt er gewerkt met lokale leveranciers. De drie drankstanden op de Grote Markt worden uitgebaat door Truiense verenigingen die hun clubkas kunnen spijzen: de Raad Van Elf, Levensloop en basisschool Momentum. Eet- en drankbonnen kunnen in voorverkoop online aangeschaft worden of tijdens het evenement op het plein. Wanneer je ze op voorhand koopt krijg je extra bonnen en 2 gratis ijsjes.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek