Strafke
header-stripes

De Politie van Sint-Truiden meldt ons...

maandag 8 juli 2019

Onze politie had het behoorlijk druk het voorbije weekend. We lijsten ongevallen en inbraken even op.

Lees meer →

Vlaanderen Feest: een onvergetelijke feestavond!

maandag 8 juli 2019

Op de Vlaamse Feestdag is de parking van het Lindehof het decor van een sfeervol openluchtfestival, waar artiesten je trakteren op fantastische liveacts. De avond start met plaatselijke artiesten.

Lees meer →

Hoog tijd om te starten met je fruittob

maandag 8 juli 2019

Ben je nog niet gestart met het maken van je fruittob? Dan is het hoog tijd, want de eerste variëteiten fruit, het zomerfruit dus, begint al aardig te minderen.

Lees meer →

Nieuwe naam én nieuwe locatie voor wereldfeest Sint-Truiden

maandag 8 juli 2019

De 20ste editie van het Wereldfeest vindt als ‘Fiesta Mondial’ plaats in het stadspark. Al voor de 20ste keer vormt Sint-Truiden deze zomer het decor van een exotisch wereldfeest.

Lees meer →

Commanderie organiseert vierde fotowedstrijd.

zondag 7 juli 2019

De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie pakken uit met de vierde editie van hun fotowedstrijd “Fruitige Beelden”.

Lees meer →

Zepperenaar aan oorsprong Mac Queen

zondag 7 juli 2019

In 1979 begonnen André Geladé (foto) en zijn vrouw Christiane, allebei uit Zepperen, met de uitbating van de Mac Queen in het dorp Bommershoven, langs de Tongersesteenweg. De tijd dat bijna elke gemeente haar eigen discotheek had, ligt al ver achter ons. Op enkele uitzonderingen na. Zo viert de legendarische danstempel Mac Queen in Borgloon dit weekend zijn veertigste verjaardag.

Lees meer →

Aantal verdwijningszaken op een jaar tijd verdubbeld

zondag 7 juli 2019

In de politiezone Kanton Borgloon hadden ze in 2018 vijftig verdwijningszaken. Een verdubbelen ten opzichte van de voorgaande jaren. Daarom komen ze nu met een ‘vermissingsfiche’.

Lees meer →

STVV-speler Mo Nitcheu onder de slachtoffers in Kortessem

zaterdag 6 juli 2019

De slachtoffers van het ongeval in Kortessem zijn geïdentificeerd. Onder andere de 19-jarige STVV-speler Mo Nitcheu is omgekomen tijdens de crash. “Met diepe droefenis nemen wij afscheid van één van onze beloftevolle spelers, Mo Nitcheu. Mo kwam vanmorgen om na een zwaar ongeval in Kortessem”, klinkt het in een persbericht.

Lees meer →

Fruittelers verzamelen om afzettactiek te bespreken

zaterdag 6 juli 2019

Fruittelers worden uitgenodigd op de volgende vergadering op dinsdagavond 9 juli om 19.30u in Droneport te Sint-Truiden, Lichtenberglaan, 3800 Sint-Truiden. Deze vergadering is het vervolg op het initiatief van de nieuwe vzw Actiegroep Fruitteelt.

Lees meer →

Ook Boli gaat dwars liggen en dreigt met Wet van ‘78

zaterdag 6 juli 2019

Na Alexis De Sart speelt ook een andere sterkhouder van STVV het spel hard om de club te verlaten. Yohan Boli legde dan wel een riant Chinees aanbod naast zich neer, tegelijkertijd dreigt de aanvaller met de Wet van ‘78. Intussen onderhandelen de Kanaries met het Japanse Kashima Antlers over de komst van spits Yuma Suzuki.

Lees meer →

Nog twee opties voor testbaan Punch

zaterdag 6 juli 2019

Er blijven nog twee mogelijke locaties over voor het testcircuit van Punch Powertrain in Sint-Truiden. Dat blijkt uit een nota van gedeputeerde van ruimtelijke ordening Inge Moors (CD&V). De bekendmaking van mogelijke locaties leidde tot veel commotie en protest bij bewoners.

Lees meer →

Vijf doden bij klap tegen gevel in Kortessem

zaterdag 6 juli 2019

Zaterdagochtend verongelukten rond 6.10 uur vijf mensen bij een zeer zwaar ongeval in de Dorpsstraat in Kortessem. Daar kwam een Audi met vijf inzittenden tegen de gevel van café De Hoek terecht. Het gaat om vier mannen en één vrouw.

Lees meer →

Haspengouwse Zaalvoetbalcompetitie start binnenkort

zaterdag 6 juli 2019

De Liefhebbers Zaalvoetbal Cup, een zaalvoetbalbond met meer dan 600 clubs verspreid over heel Vlaanderen, start nu ook met een competitie in Haspengouw. Alle wedstrijden worden gespeeld in Sint-Truiden en ook in enkele nabijgelegen sporthallen.

Lees meer →

Anderstalige cursisten CVO Cursa op pad door Sint-Truiden

zaterdag 6 juli 2019

De cursisten Nederlands Tweede Taal van CVO Cursa-Zuid, vestiging Sint-Truiden, gingen onlangs op stadswandeling door het historische hart van Sint-Truiden.

Lees meer →

Jarne Baele uit Zepperen verlaat Love Island

zaterdag 6 juli 2019

“Ik moet zo iemand écht niet langs me hebben”, zei Jarne Baele (24) uit Zepperen vrijdagavond in Love island. Met “zo iemand” bedoelde hij natuurlijk Lotte, de 22-jarige Nederlandse met wie hij een koppel vormde tot er een haar in de boter kwam.

Lees meer →

Hondje gevonden in de Beekstraat

vrijdag 5 juli 2019

Ilona Menjoie meldde ons deze avond: "Hallo wij hebben een hond gevonden in de Beekstraat in Sint-Truiden. Kunnen jullie delen? Wij bellen alvast de politie."

Lees meer →

Winkeluitbaters geven opgelichte vrouw haar geld terug

vrijdag 5 juli 2019

Een Truiense vrouw is onlangs het slachtoffer geworden van oplichting. Afgelopen zaterdag maakten twee dievegges haar bankkaart afhandig en gingen er uitgebreid mee shoppen in het centrum van Sint-Truiden. Twee alerte winkeluitbaters, Daisy Blavier en Rodrique Tournel van Ciao Bambino, kwamen de oplichters op het spoor en gaven de dame haar geld terug.

Lees meer →

Dispuut over het Oud Atheneum

vrijdag 5 juli 2019

De verenigingen die momenteel gehuisvest zijn in het Oud Atheneum wordt ongeduldig en ongerust over hun toekomst. Bij het stadsbestuur klinkt het dat alles in orde komt.

Lees meer →

Aast STVV op nieuwe Japanse spits?

vrijdag 5 juli 2019

STVV zit momenteel in vergevorderde onderhandelingen met Kashima Antlers over een transfer van Yuma Suzuki, aqls we HBVL mogen geloven.

Lees meer →

Wikkelpersmachine uitgebrand op landbouwperceel

vrijdag 5 juli 2019

Donderdag omstreeks 18.30 uur heeft in Heers een verhitte wikkelpers vuur gevat tijdens het afrijden van graan. Naast het volledig uitgebrande landbouwvoertuig ontvlamden ook een 12-tal strobalen op het veld.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek