Strafke
header-stripes

Kunstenares Kore heeft eigen pop-upwinkel

donderdag 3 oktober 2019

Maar liefst 19 panden staan leeg in de Truiense Stapelstraat. Vooral het stuk achter de Sint-Maartenkerk baart de stad zorgen. “Pop-upetalagekunst moet voor afwisseling in de beleving van het winkelgebeuren zorgen”, zo leert ons het beleidskoord. En zo geschiedde. Jonge, experimentele schilderijen sieren sinds kort de etalage van een leegstand pand in de Stapelstraat van Sint-Truiden. Het gaat om het werk van de Truiense Kore Hermans.

Lees meer →

Fruitsector kent omzetverlies van 11,7%

donderdag 3 oktober 2019

Vandaag werden de jaarresultaten voor de Vlaamse land- en tuinbouw voor 2019 bekend gemaakt. De omzet van dit jaar werd geraamd op 5,28 miljard euro, een stijging van 4% ten opzichte van 2018. In breder perspectief is dit cijfer een gemiddeld resultaat. Niet alle sectoren doen het daarbij even goed.

Lees meer →

Meer dan 2.500 geschenkjes tijdens het Weekend van de Klant!

donderdag 3 oktober 2019

Dit weekend is het Weekend van de Klant! Op zaterdag en zondag zetten de Truiense handelaars hun klanten in de bloemetjes en verwennen hen met leuke acties, kortingen en attenties. Als kers op de taart maken shoppers kans op meer dan 2.500 geschenken die tijdens het weekend verloot worden.

Lees meer →

Commissaris F.M. Vandelook belicht mensenhandel

woensdag 2 oktober 2019

Op 13 november as om 20,15 uur vindt het derde herfstevenement van Rehema Ontiwkkelingshulp plaats in de Academiezaal van Sint-Truiden. Daar zal Commissaris bij de Federale Gerechtelijke Politie Brussel, Franz-Manuel Vandelook, hoofd team "Africa" van de groep " Mensenhandel" een lezing houden.

Lees meer →

Omdat elke seconde telt!

woensdag 2 oktober 2019

Het is zo eenvoudig. Gewoon splitsen en een vrije doorgang maken. De uiterst linkse rijstrook gaat steeds naar links en de rechtse rijstroken gaan steeds wat naar rechts. Op deze manier vorm je een vrije doorgang waar de MUG, ziekenwagen, brandweerwagen en politiewagen ongehinderd en vlot kunnen doorrijden.

Lees meer →

Zin om buddy van een asielzoeker te worden?

woensdag 2 oktober 2019

Als buddy trek je er af en toe op uit voor een leuke uitstap met een bewoner, je laat de persoon kennismaken met het leven in België en ondersteunt zo zijn integratie. Jullie ontmoetingen zijn ideale momenten om het Nederlands te oefenen. Interesse?

Lees meer →

Belangrijk: vandaag BE-Alert test

woensdag 2 oktober 2019

Op donderdag 3 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook de gemeenten #Gingelom, #Nieuwerkerken en #SintTruiden doen mee.

Lees meer →

STVV zondag op Levensloop

woensdag 2 oktober 2019

Zaterdag speelt STVV om 19.30 in het Guldensporenstadion tegen Kortrijk. Winnen of verliezen, de dag erna zullen de spelers zich tussen de gewonen Truienaars moeten begeven. Want dan doen ze mee aan Levensloop. Misschien een extra stimulans.

Lees meer →

't Elfde Gebod alweer Beste Café

woensdag 2 oktober 2019

Café 't Elfde Gebod is voor het tweede jaar op rij tot het Beste Café van Sint-Truiden gekozen. Dit i, het kader van de wedstrijd het Beste Café van Vlaanderen, georganiseerd door het Nieuwsblad.

Lees meer →

We helpen Robbe aan een nieuwe tandem.

woensdag 2 oktober 2019

Annelies Debruyn zit met een probleem, maar dat wil ze oplossen met de hulp van de Truienaars. Ze gaf tekst en uitleg in volgend bericht.

Lees meer →

PRIMEUR: Zepperenaar Luc Vanoirbeek voorzitter Europese landbouwsector

woensdag 2 oktober 2019

Vorige week heeft de Europese werkgroep voor de groenten en fruit-sector van Copa-Cogeca een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter verkozen: Luc Vanoirbeek, algemeen secretaris van het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties wordt de nieuwe voorzitter en Sergio Tondini van de Alleanza delle Cooperative Italiane Agroalimentare ondervoorzitter

Lees meer →

Samenaankoop mazout

woensdag 2 oktober 2019

Vorige week meldden we u dat er op dit ogenblik een actie voor samenaankoop van mazout loopt, een organisatie van Strusol (Sint-Truiden Solidair). Vandaag werd de prijs bekendgemaakt.

Lees meer →

Prikacties bij personeel Tenneco

woensdag 2 oktober 2019

Bij schokdemperfabrikant Tenneco in Sint-Truiden stopten de werknemers woensdag een uur vroeger op elke post. Dinsdagochtend werd het werk er al spontaan neergelegd. Het personeel werd toen door de bonden op de hoogte gebracht dat eerder beloofde productie van elektronische schokdempers vanaf 2021 dan toch niet naar Sint-Truiden gaat, maar naar Polen.

Lees meer →

Gingelom krijgt drie extra windmolens

woensdag 2 oktober 2019

De vennootschap Greensky wil in Gingelom drie bijkomende windmolens bouwen. Momenteel staan in het windpark langs de E40 al 29 windmolens, waarvan zeven op Gingeloms grondgebied.

Lees meer →

'Familie'-acteur voor de rechter in Sint-Truiden

woensdag 2 oktober 2019

'Familie'-acteur Maxime De Winne (Quinten) moet voor de rechtbank verschijnen. Gelukkig niet in het echt, wel in de spannende theatervoorstelling ‘Getuige ten laste’ van de enige echte ‘Queen of Crime’ Agatha Christie in Theater De Roxy in Sint-Truiden.

Lees meer →

Is dat niks voor Sint-Truiden?

woensdag 2 oktober 2019

Kotstudenten uit Alken kunnen op zondagavond samen naar het station rijden. Net als bij een buurtinformatienetwerk gebruiken ze WhatsApp om afspraken te maken om te carpoolen.

Lees meer →

Cosmosjiek, jaargang 2, is terug!

woensdag 2 oktober 2019

Vanaf oktober tot mei, telkens op de eerste donderdag van de maand, is Cosmosjiek terug. Ambiance, ontspanning, ontmoeting en plezier zijn er gratis met daar bovenop de kans om een Cosmosjieke reis te winnen.

Lees meer →

Drie Limburgse ministers uit het Noorden

woensdag 2 oktober 2019

De Vlaamse regering is geboren. Hip hip hoera! Tien excellenties hebben zich verzekerd van een job tot in 2024. En onder die tien gelukkigen: drie Limburgers, uit het Noorden.

Lees meer →

Brandstichting door Genk-fans kost 25.000 euro

woensdag 2 oktober 2019

De raad van (drie) wijzen van de Pro League heeft een beslissing getroffen in het geschil tussen STVV en KRC Genk over de schade aan de kunstgrasmat op Stayen na de derby van vorig seizoen.

Lees meer →

WEDSTRIJD - Win duotickets voor komedie GE-TIC-T

woensdag 2 oktober 2019

De Toneelgroep van Melveren, het M-Theater, speelt op 18, 19 en 20 oktober de hilarische komedie ‘Ge-tic-t’ in Theater De Roxy! Truineer mag hiervoor maar liefst 9 duotickets verloten. Ga naar onze Facebook-pagina, zoek de afbeelding met de gordijnen, tag hieronder een persoon en vermeld de datum van de voorstelling die jij graag wil bijwonen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek