Strafke
header-stripes

Radio Guga, de live-band rond Guga Baúl, op Haspengouw Ziiingt!

woensdag 17 juli 2019

Guga is een begenadigd stemmenimitator en weet uit die gave al langer charmante comedy te puren. Maar de maestroloog heeft nog andere pijlen op zijn boog. Geruggensteund door een fantastische liveband trekt Guga nu volledig de muzikale kaart.

Lees meer →

Truiense jongeren delen naaktfoto’s van minderjarigen in chatgroep

woensdag 17 juli 2019

Een groepje jongens uit Sint-Truiden heeft naaktbeelden van jonge meisjes via Messenger verspreid. De slachtoffers waren tussen de 12 en 16 jaar en hebben de meeste beelden zelf – soms onder dwang - verstuurd, maar er zouden ook foto’s zijn gemaakt door de personen uit de chatgroep zelf. De Truiense politie onderzoekt de zaak.

Lees meer →

Zonnebrillen en monturen gestolen bij opticien

woensdag 17 juli 2019

Bij Els Optics, tegenover Stayen, op de Tiensesteenweg in Sint-Truiden, hebben dieven gisterochtend een hoeveelheid monturen en zonnebrillen gestolen.

Lees meer →

Expo over de heilige Trudo en 1300 jaar Truienaren

woensdag 17 juli 2019

In Sint-Truiden is 2019 een “Trudojaar”. Om de zeven jaar herdenkt de stad haar stichter in diverse feestelijkheden. De vzw Abdij, Stad en Regio pakt uit met een tentoonstelling over de H. Trudo en de geschiedenis van Sint-Truiden.

Lees meer →

Cong Phuong en Sousa in actie tegen Lommel

woensdag 17 juli 2019

Vanavond om 19 uur oefent STVV op Stayen tegen Lommel. Nieuwkomers Allan Sousa en Cong Phuong komen alleszins in actie, vertelde coach Marc Brys ons. Onderaan vindt u de ticketinfo.

Lees meer →

Soep voor Sint-Vincentius

woensdag 17 juli 2019

Globachem is een internationaal actief, agrochemisch familiebedrijf. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen, registreren en vermarkten van hoogkwalitatieve gewasbeschermingsmiddelen voor de land- en tuinbouw.

Lees meer →

Politie vindt 450 weedplantjes in huis in Gingelom

woensdag 17 juli 2019

Bellen achter het stuur, geen keuringsbewijs, parkeren op gehandicaptenplaats en drugs (een weedplantage in Gingelom) waren de blikvangers de voorbije dagen.

Lees meer →

Haspengouw Ziiingt: praktische tips

woensdag 17 juli 2019

Waar veel volk samenkomt, wordt de organisatie ook verplicht om veiligheidsmaatregelen te nemen. En bij Haspengouw Ziiingt is dat niet anders.

Lees meer →

TERUGBLIK - Nu zaterdag Haspengouw Ziiingt

woensdag 17 juli 2019

Haspengouw Ziiingt 2018, wij blikken even terug met onderstaand filmpje. Het concept is zeer simpel: Vanaf 19.00 uur begint het voorprogramma door een Limburgse heldin: INE. Daarna zullen twee professionele bands zorgen voor de nodige ambiance. Guga Baul neemt zijn Radio Guga mee naar de Grote Markt. Nadien zorgen Jelle Cleyman en zijn El Bandido's voor een enorm feest. De liedjes zijn zo gekozen dat jong en oud er zeker van kan genieten. Plezier gegarandeerd!

Lees meer →

Landelijke Gilde en Triamant Haspengouw tuinieren “warm”

dinsdag 16 juli 2019

De Landelijke Gilde van Velm werkt samen met Triamant aan het principe van de “Warme Tuin”. Dat is geen klassieke volkstuin of zorgtuin, het is een mix van beide. Uiteindelijk is het sociaal contact van het samen tuinieren veel belangrijker dan de oogst van de tuin.

Lees meer →

Daniel Schmidt zonet op Stayen gearriveerd

dinsdag 16 juli 2019

STVV's nieuwe doelman, de Japanner Daniël Schmidt (27), is zonet op Stayen gearriveerd. Hij is klaar om de strijd aan te gaan met Kenny Steppe.

Lees meer →

KVM, Wouter, Rob en Jan (voorlopig) Europa in

dinsdag 16 juli 2019

De olifant heeft een muis gebaard. Ondanks de operatie 'Propere Handen' mag KVM niet alleen in de eerste klasse aan de slag maar mag de club ook Europa in.

Lees meer →

Vacatures bij brandweer en stad

dinsdag 16 juli 2019

Er zijn een aantal vacatures vrij bij de stad Sint-Truiden en de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Meer bijzonderheden vindt u hieronder?

Lees meer →

INE opent Haspengouw Ziiingt

dinsdag 16 juli 2019

Radio Guga en Jelle Cleymans staan op de affiche van Haspengouw Ziiingt van komende zaterdag 20 juli. Maar de eer om het podium muzikaal te openen is voor Ine, een straffe madame van bij ons.

Lees meer →

GSM achter stuur blijft een probleem

dinsdag 16 juli 2019

Wijkteam West organiseerde zopas een verkeersactie. Opvallend was dat toch weer 7 bestuurders een pv kregen voor GSM-en achter het stuur.

Lees meer →

Open wijnweekend bij Gloire de Duras

dinsdag 16 juli 2019

Gloire de Duras organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 juli haar tweede wijnweekend. Afspraak in hun nieuwe wijnloods in Wilderen van waaruit er ook rondleidingen gebeuren, onder meer aan het toch wel bijzondere clos in het Kasteel van Duras.

Lees meer →

Truienaar Milan Paulus wint rode trui

dinsdag 16 juli 2019

Milan Paulus (17) keert huiswaarts van de Tour de Valromey met de rode trui voor het tussenspurtklassement. In het algemeen klassement eindigde hij 3de. Van een talent gesproken.

Lees meer →

Ook Pol Garcia Tena weg?

dinsdag 16 juli 2019

Zal Pol Garcia Tena STVV vooralsnog verlaten? De kans bestaat. Het zou alvast een flinke streep zijn door de rekening van de club, het team en Marc Brys.

Lees meer →

PIT 2019: kunst, workshops en zomerse muziek

dinsdag 16 juli 2019

De eerste editie van PITfestival trok vorig jaar met oa De Kreuners 10000 man naar de Grote Markt van Sint- Truiden. Dit jaar pakt de organisatie het wat kleiner aan, maar daarom niet minder gezellig! 2 podia, expo’s, workshops voor jong en oud, coctails met streekproducten, en natuurlijk niet te vergeten: geweldige muziek met oa Ertebrekers op main stage en Isbells in de Academiezaal.

Lees meer →

Nieuwe voorzitter voor de MEP Horse Group van het Europees Parlement

maandag 15 juli 2019

Het European Horse Network (EHN) heeft het Belgische EU-parlementslid, Hilde Vautmans, bevestigd als de nieuwe voorzitter van de MEP-paarden groep van het Europees Parlement.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek