Strafke
header-stripes

Velm haalt zwaar uit in Vliermaalroot

zondag 8 december 2019

Onze provinciale ploegen kenden een ietwat beter weekend, alhoewel, Aalst ging zwaar de mist in tegen leider Gravelo maar Velm deed dan weer hetzelfde in Vliermaal.

Lees meer →

Het verdwenen waterkasteel van het Hemelrijk

zondag 8 december 2019

Het Heemkunde Genootschap van Brustem nodigt graag uit op zijn bijeenkomst van dinsdag 10 december 2019 in de raadzaal van het voormalig gemeentehuis aan het Singelplein te Brustem.

Lees meer →

Bar Noël op zondagse kerstshopping 15 december

zondag 8 december 2019

3 clubs, 1 vision. Dat is het uitgangspunt van lokale verenigingen Club 41, Ladies Circle en Ronde Tafel Sint-Truiden. De 3 clubs bundelen op zondag 15 december de krachten om een vernieuwend en charismatisch concept neer te zetten. Het event is gedoopt “Bar Noël” en zal voor iedereen gratis toegankelijk zijn vanaf 14u00.

Lees meer →

Olijfolie: de wereldkampioenen op bezoek

zondag 8 december 2019

Olijfolie wordt vooral bij de voedselbereiding gebruikt. In veel landen rond de Middellandse Zee is olijfolie al duizenden jaren van belang in verschillende toepassingen. Niet alleen als voedingsmiddel. En net als wijn, kan je olijfolie ook degusteren. OKRA Sint-Truiden een olijfolieproducent bereid om ons hierin te begeleiden. En niet de eerste de beste!

Lees meer →

Twintig jaar kerstmarkt in Zepperen

zondag 8 december 2019

Zepperen is al eeuwenlang een herbergdorp. Zelfs de Paters Begaarden aan de Kasteelstraat hadden een gastenverblijf net buiten de muren van hun klooster. Alles wat ervan overblijft is dit uithangbord in steen én de naam van onze basisschool, gebouwd op die plek.

Lees meer →

Salsa Fiesta present Jingle Bells and Bubbels

zondag 8 december 2019

Na talrijke succesvolle edities van Salsa fiesta in Winterland Hasselt & zomerbar Baouzza ….Komt Salsa fiesta voor de eerste keer naar de Eisbear bar in Sint-Truiden voor een pre-Xmass party

Lees meer →

PRIMEUR - Enchanté met uitgestelde koffies

zondag 8 december 2019

Nieuw warm netwerk 'Enchanté' start op in Sint-Truiden. Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars die kleine gratis diensten of uitgestelde diensten aanbieden. Een uitgestelde dienst werkt heel simpel. Wanneer je zelf iets consumeert, zeg nu een koffie bij Sweet Coffee of La Vida, kan je daar tijdens het betalen een uitgestelde koffie bij afrekenen. Deze symbolische consumptie wordt op een later moment door de handelaar omgezet in een reële koffie voor iemand die er zelf de middelen niet voor heeft.

Lees meer →

Overvaller Colruyt Tienen gevat in Sint-Truiden

zondag 8 december 2019

Typisch eindejaar. Inbraken, diefstallen en overvallen nemen toe. Vrijdagavond was de Colruyt van Tienen aan de beurt. Eén van de overvallers kon worden gevat na een achtervolging, vlakbij het PZ Ziekeren.

Lees meer →

Spiritus ledigt container op oprit wanbetaler

zondag 8 december 2019

"Nu bel ik de flikken", roept de wanbetaler op een filmpje. "Veel succes", antwoordt de chauffeur van Containers Spiritus. "Dat krijg je als je niet betaalt." Of hoe het niet betalen van een containerfactuur leidt tot een hilarisch tafereel op een oprit in Oplinter.

Lees meer →

Simon Mignolet: "blij dat het achter de rug is"

zondag 8 december 2019

Simon Mignolet keek uit naar zijn terugkeer naar Stayen maar vertelde achteraf dat hij toch blij was dat deze match eindelijk achter de rug was. "Voor mij was het echt geen gewone match", gaf hij achteraf toe.

Lees meer →

Kanaries willen snel duidelijkheid na Brugge

zondag 8 december 2019

Na de nederlaag tegen Club Brugge was vooral de opvolging van Brys een item bij coach en spelers. Die willen nu heel snel duidelijkheid. Wordt het Emilio Ferrera, of een andere coach, of toch nog Hayen.

Lees meer →

Hasp-O Zepperen op exclusieve stage in Frankrijk

zaterdag 7 december 2019

Hasp-O Zepperen is vorig schooljaar gestart met het indienen van een Erasmus+ voor de leerlingen van de 3de graad Office (Kantoor). “We hebben een projectvoorstel ingediend bij EPOS (Europese Programma's voor Onderwijs, Opleiding en Samenwerking) Vlaanderen. Vandaag kregen we het goede nieuws dat we geselecteerd zijn”, meldt directeur Catharina Peersman.

Lees meer →

Gazometerstraat feestelijk ingehuldigd

zaterdag 7 december 2019

De voorbije maanden zijn nog enkele details afgewerkt, maar intussen is de Gazometerstraat helemaal klaar. Om de buurtbewoners te bedanken voor hun constructieve ingesteldheid tijdens de werken, organiseerde het stadsbestuur een gezellig feest.

Lees meer →

Elias Bray is de nieuwe e-speler van STVV

vrijdag 6 december 2019

Elias Bray, spelersnaam ZayroR volgt Raphael Hackin op als e-Pro League speler van STVV. Bray komt uit Vaulx en start samen met de andere e-players dit weekend met de competitie.

Lees meer →

Le Bon Vivant marktchef van de maand

vrijdag 6 december 2019

Het is vandaag weer Haspengouw Markt. De marktkramers zullen weer op post zijn. De kerstman eveneens. Jij toch ook? Je kan er alleszins genieten van een kop wintersoep, geserveerd door Le Bon Vivant, uitgeroepen tot marktchef van de maand

Lees meer →

Man voorgeleid na vechtpartij in drugsmilieu

vrijdag 6 december 2019

In Hasselt wordt zaterdag een man voorgeleid die donderdagavond een andere man levensgevaarlijk raakte tijdens een vechtpartij aan de Grevensmolenweg. Dat meldt het persagentschap Belga.

Lees meer →

Twee Nederlanders met drugs onderschept

vrijdag 6 december 2019

Onze lokale politie heeft in een auto van twee Nederlanders aan de Tiensesteenweg heroïne en cash aangetroffen. De twee werden gearresteerd.

Lees meer →

Maarten Vandevoordt weer onder de lat

vrijdag 6 december 2019

Truienaar Maarten Vandevoordt staat bij Genk ook in en tegen Cercle Brugge onder de lat. Zijn coach Wolf heeft intussen de knoop doorgehakt.

Lees meer →

Nieuwe vaste rubriek: De Snaat op Vrijdag

vrijdag 6 december 2019

De Snaat, bekend van de Koerier en de Stadsgazet, keert terug en pakt vanaf komende week vrijdag op onze site uit met een vaste rubriek: 'De Snaat op Vrijdag'. Wij zijn klaar voor een 'plat satirisch nieuws' overgoten met een vleugje Truiens dialect. U toch ook?

Lees meer →

Boli en De Ridder terug

vrijdag 6 december 2019

Buiten Steppe, De Petter, Teixeira, De Smet en mogelijk ook Ito kan Nicky Hayen putten uit een volledig fitte kern. Garcia wordt mogelijk pas later geschorst.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek