Strafke
header-stripes

Inge Kindt overleden

dinsdag 26 november 2019

Inge Kindt (53), de echtgenote van Koen Vanmechelen, is na een slepende ziekte (kanker) overleden. Team Truineer wenst Koen en de ganse familie veel sterkte en zijn innige deelneming toe.

Lees meer →

Eisbear Winterbar meteen schot in de roos

dinsdag 26 november 2019

Afgelopen weekend opende de Eisbear Winterbar voor het eerst haar deuren. De Truienaren leken het concept best te smaken en zakten massaal af naar het Minderbroedersplein. Het perfecte startschot van de eindejaarsactiviteiten in Sint-Truiden.

Lees meer →

Opvolger Marc Brys is niet voor deze week

dinsdag 26 november 2019

Nicky Hayen zal STVV minstens tot en met Genk aansturen. Een nieuwe coach is dus niet voor morgen. En neen, het zou geen Japanner worden. "Ik heb alleszins geen signaal in die richting gekregen", vertelt klankbord en voorzitter David Meekers.

Lees meer →

VIDEO - Black Friday kortingen bij Grammen Lux

dinsdag 26 november 2019

Céline Malyster doet in onderstaande filmpje zes superdeals uit de doeken bij Grammen Lux. Profiteer van Black Friday kortingen tot -40% nu vrijdag, zaterdag en maandag. Als kers op de taart krijgen de eerste twintig mensen die kopen voor een bedrag van 600 euro, een blender t.w.v. 59,99 euro er gratis boven op.

Lees meer →

Tom Felton oftwel Draco Malfidius in Brustem?

dinsdag 26 november 2019

Onder andere op het vliegveld van Brustem wordt momenteel de nieuwe Nederlandse film 'De Slag om de Schelde' gedraaid. Eén van de acteurs is Tom Felton, oftewel Draco Malfidius uit de Harry Potter-fims. Mogelijk zakt ook hij dus af naar Brustem.

Lees meer →

Amaury Verelst alleen baas van Verelst & Gilen

dinsdag 26 november 2019

Amaury Verelst neemt de volledige honderd procent in handen van Verelst & Gilen. Alexander Gilen zal dus niet meer actief zijn binnen het bedrijf en heeft nieuwe toekomstplannen.

Lees meer →

Koop in ’t zwart bij Mercedes Claes & Zonen

dinsdag 26 november 2019

Neen, deze reclameslogan van Claes & Zonen spoort u niet aan tot belastingontduiking. Wel springt Claes & Zonen op een originele manier op de kar van Black Friday, waardoor u op vrijdag 29 en zaterdag 30 november profiteert van kortingen tot 21% op meer dan 70 onmiddellijk leverbare Mercedes-Benz stockwagens. Ook op bestelwagens en Certified tweedehandswagens geniet u van extra kortingen.

Lees meer →

Verse eetwaren gedumpt in de Joucksteeg

dinsdag 26 november 2019

In de Joucksteeg is een zak verse voeding gedumpt. Eerst deed de ronde dat het om een voedselpakket voor hulpbehoevenden ging. Maar dat is het zeker niet.

Lees meer →

Geen Truiense emissiezone, wel klimaatcafé voor uitleg

dinsdag 26 november 2019

Vandaag vindt in De Kring van Wilderen een nieuw klimaatcafé plaats. Afspraak van 19 tot 21 uur. Daar zal je ook te horen krijgen dat een lage emissiezone in onze stad niet aan de orde is.

Lees meer →

Hasp-O Stadsrand redt grote inheemse tijm

maandag 25 november 2019

Projectmedewerkers Bos & Biodiversiteit van vzw Regionaal Landschap Noord-Hageland en het pedagogisch team afdeling tuinbouw van Hasp-O Stadsrand slaan de handen in elkaar om de ondergang van de inheemse wilde tijm tegen te gaan voor het definitief te laat is.

Lees meer →

STVV en Breys nemen afscheid van mekaar

maandag 25 november 2019

Een kroniek van een aangekondigd ontslag: STVV heeft maandagavond Marc Brys en zijn assistenten ontslagen. De nederlaag tegen Charleroi was de druppel voor het Truiense bestuur. In afwachting van een nieuwe coach neemt Nicky Hayen de honneurs waar.

Lees meer →

Eisbear Bar goed gestart!

maandag 25 november 2019

De Eisbear Bar op het Minderbroedersplein opende afgelopen vrijdag. "We blikken terug op een succesvolle tweedaagse. Zowel op vrijdag als zaterdag liep onze almhut goed vol met telkens zo'n 400 bezoekers. Ons concept wordt in Sint-Truiden goed onthaald", klinkt het bij de organisatie. "Het wordt uitkijken naar komende weken met optredens van oa Wim Soutaer, Swoop en de Dikdakkers. Nu vrijdag komt Laura Lynn."

Lees meer →

Samenwerkingsovereenkomst tussen Asster, politie en Parket

maandag 25 november 2019

Ondanks de schijnbaar tegengestelde doelstellingen van politie en hulpverlening zijn ze onlosmakelijk verbonden door de mensen die zij in hun dagelijkse werk ontmoeten. De politie wordt regelmatig geconfronteerd met mensen met een psychiatrische problematiek. De psychiatrie wordt dan weer geconfronteerd met een aantal fenomenen die de bijstand van politie wenselijk/noodzakelijk maken, zoals agressie, het plegen van strafbare feiten, enz.

Lees meer →

Atheneum Speelhof zamelt 4.647 euro in voor Rode Neuzen

maandag 25 november 2019

Van een festival over een escape room tot een schaaktornooi... de leerlingen van Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof hebben alles uit de kast gehaald voor Rode Neuzen Dag. Met tientallen acties slaagden ze erin om maar liefst 4.647 euro in te zamelen.

Lees meer →

Duizendmaal bedankt voor de hulp

maandag 25 november 2019

We kregen van de familie Hermus een hartverwarmend briefje over de hulp die ze mochten ontvangen na de ramp die het gezin trof. We laten je mee genieten.

Lees meer →

Sint-Truiden heeft een nieuwe ambassadrice

maandag 25 november 2019

“Ik heb hier geen woorden voor dat ik mag mijzelf MISS EUROPEAN GLOBAL BELGIUM noemen”. Met die woorden reageerde Tara Hollebeke uit Sint-Truiden na het behalen van haar titel.

Lees meer →

Bestelwagen zakt door oprit

maandag 25 november 2019

Voor David Gysenberg van de Oude Katsei in Gingelom was het zaterdagmorgen even schrikken toen hij zag dat zijn lichte bestelwagen door de oprit gezakt was.

Lees meer →

Eén Gecoro voor vijf gemeenten

maandag 25 november 2019

Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem en Wellen gaan een intergemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening oprichten. Deze iGecoro gaat de vijf gemeenten adviseren voor uitvoeringsplannen en vergunningen

Lees meer →

Het provinciaal voetbal van dit weekend.

maandag 25 november 2019

Na een weekend provinciaal voetbal, kunnen we een status quo vaststellen bij onze provinciale ploegen. Wat wel opviel was dat er bijna evenveel supporters van Zepperen-Brustem de verplaatsing maakten naar Bilzen als van Charleroi bij zijn verplaatsing naar STVV gisteren in eerste nationale!

Lees meer →

Geen appeltjes van oranje, maar uit Haspengouw

maandag 25 november 2019

De goede Sint is weer in het land en tot 6 december zal je hem op alle mogelijke plekken zien verschijnen om dan de plaats te ruimen voor de Kerstman. Maar in Sint-Truiden heeft Sinterklaas gebroken met een trend!

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek