Strafke
header-stripes

STVV-jongeren succesvol in Genk

vrijdag 3 mei 2019

De U7, U8, U9 en U10 jongeren van STVV waren op het tornooi van KRC Genk niet van het podium te verdringen. STVV was een vaste waarde in elke finale en won er ook 2 van.

Lees meer →

Jef Cleeren is vandaag 85

vrijdag 3 mei 2019

Eén van onze bekendste Truienaren, Jef Cleeren, wordt vandaag 85. Team Truineer wenst hem van harte proficiat.

Lees meer →

Jong STVV 4de keer gastheer voor Jeugdcup ”Het Nieuwsblad”

vrijdag 3 mei 2019

Voor het vierde jaar op rij was Jong STVV de gastheer voor de provinciale finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. “We vinden het bijzonder fijn om onze Limburgse jeugd te kunnen verwelkomen” zegt clubsecretaris Ronny Schmitz.

Lees meer →

3000 euro voor kinderkankerfonds

vrijdag 3 mei 2019

Op 1 mei 2019 vond voor de derde keer “Jo’s run” plaats. Dit is een recreatieve loop van 5 en 11 km door de Zepperse straten en velden. En met meer dan 300 lopers en wandelaars was Jo’s run ‘2019 opnieuw een groot succes.

Lees meer →

Verdeelde reacties na idee van KBVB over Europees ticket

vrijdag 3 mei 2019

"Dit is aanvaardbaar" versus "niet eerlijk", dat zijn de meningen nadat de KBVB communiceerde over de chaos in verband met Europees voetbal. De KBVB wil de finale tussen de vierde uit Play-Off 1 en de winnaar van Play-Off 2 sowieso laten doorgaan, ook al hangt er KV Mechelen een straf boven het hoofd.

Lees meer →

Haspengouw met de step ontdekken

vrijdag 3 mei 2019

De hoofdstad van Haspengouw op een originele manier ontdekken? Dat kan vanaf zondag 5 mei. Dan start Toerisme Sint-Truiden met steptoers langs groene boomgaarden, uitgestrekte velden en holle wegen. De steps staan individueel of voor groepen ter beschikking aan het onthaalkantoor.

Lees meer →

Marc Brys moet puzzelen

vrijdag 3 mei 2019

STVV speelt zaterdag in de vooravond op Mambourg tegen Charleroi. Inzet is de eerste plaats in groep A van play-off 2. Marc Brys is echter niet vrij van zorgen. Hij moet puzzelen.

Lees meer →

BFV Jongeren doen oproep om Belgisch fruit te kopen

vrijdag 3 mei 2019

"Help ons met onze droom en koop Belgische appels en peren van bij ons!", klinkt het op de Facebook-pagina van BFV Jongeren. Een groep jonge fruittelers heeft een filmpje gemaakt en roepen nu op om dat massaal te delen, in de hoop dat mensen meer zullen kiezen voor Belgisch fruit. Truineer.be staat alvast achter deze oproep: zorg dat onze jonge fruittelers zeker zijn van hun toekomst, koop Belgisch!

Lees meer →

Nieuw magazine 'Den Truineer' voorgesteld

vrijdag 3 mei 2019

Gisterenavond is het vierde nummer van Den Truineer voorgesteld in de BFV Bloesembar. Den Truineer is een gratis magazine dat door Truineer.be wordt uitgegeven. Het staat opnieuw boordevol interessante verhalen, zo is er onder meer een exclusief interview afgenomen met ereburger Frank de Winne. Het magazine wordt verdeeld op 60.000 exemplaren in groot Sint-Truiden en alle buurtgemeenten. Het valt bij de meeste mensen volgende week al in de bus, hou je brievenbus dus in de gaten!

Lees meer →

Yoeri van The Voice sluit BFV Bloesembar af

donderdag 2 mei 2019

Nu zondag sluit de BFV Bloesembar de deuren. Traditioneel gebeurt er op de laatste zondag iets speciaal. "Yoeri van The Voice & Cosmo on tour met 'Zet die Ploat op' zullen van Closing Sunday een waardige sluitingsnamiddag / avond maken", klinkt het bij de organisatie. De BFV Bloesembar sluit na 6 weekends en 5 weken de deuren in Velm.

Lees meer →

Brasserie 't Veilinghuis zoekt hulpkok

donderdag 2 mei 2019

Jan en Luc Withofs van Brasserie 't Veilinghuis zijn op zoek naar een hulpkok om hun team te versterken. Bij deze doen ze dan ook graag een oproep via Truineer.be.

Lees meer →

Affiches beklad

donderdag 2 mei 2019

Het zijn verkiezingen en de verkiezingsborden verschijnen weer in het straatbeeld. En meteen ook de vandalen die menen hun boodschap daarop te moeten verkondigen

Lees meer →

Twee “monumenten” op pensioen

donderdag 2 mei 2019

April was de laatste werkmaand voor Marc Clerinx en Jan De Waele. Sedert gisteren wenken het pensioen, de vrije tijd en vooral het feit dat jullie die dingen kunnen doen die jullie graag doen!

Lees meer →

93 baby’s voor 6de Truiense Babyborrel

woensdag 1 mei 2019

Speciaal voor alle baby’s die het afgelopen jaar geboren zijn, organiseerde het stadsbestuur van Sint-Truiden op woensdag 1 mei de Truiense Babyborrel in de GAZO Lounge. Alle gasten kregen er een geboortebox boordevol geschenkjes en nuttige tips.

Lees meer →

Drie nieuwe wildebijenhotels in Sint-Truiden

woensdag 1 mei 2019

Woensdag 1 mei gingen in Gelinden en Runkelen drie wildebijenhotels open. De bewoners stroomden vlot binnen in de nieuwe vertrekken. Als bijvriendelijke gemeente stimuleert Sint-Truiden dergelijke initiatieven ter ondersteuning van de natuurlijke bijenpopulatie.

Lees meer →

“De Kip, het Ei en het Feest” groot succes

woensdag 1 mei 2019

De 19e editie van “De Kip, het Ei en het Feest” stond naar jaarlijkse gewoonte in het teken van de Belgische progeriapatiëntjes Michiel, Amber en Mats. Maar dit jaar gaat de opbrengst van het eetfestijn ook naar de Truiense kinderkankerpatiëntjes Myrthe, Driesje en Zary. Samen gaan ze op reis naar Disneyland. Moet het gezegd dat de drukte aan de Tongersestenweg gedurende de ganse dag aanhield, zo’n succes was deze 19de editie.

Lees meer →

Exclusieve sportwagens op Grote Markt

woensdag 1 mei 2019

Op zondag 5 mei vindt in Sint-Truiden de 7e editie van de Haspengouw Tour plaats. De tour is voorbehouden aan de meest exclusieve en moderne sportwagens. Het wordt een indrukwekkende groep van 90 bloedmooie wagens die zich zal voortbewegen langs de schitterende en pittoreske wegen van Haspengouw en de Ardennen. De grote markt van Sint-Truiden zal op zondagochtend 5 mei volledig afgesloten zijn zodat iedereen deze droomwagens kan komen bewonderen. De eerste wagens zullen om 09:00u aankomen en de motoren zullen om 10:00u gestart worden om aan het eerste deel van de tour te beginnen.

Lees meer →

Bezoek het dierenparkje ’t Speelhof eens

woensdag 1 mei 2019

Ben je al eens met je kinderen of kleinkinderen naar het dierenparkje in ’t Speelhof geweest? Dan is dit het uitgelezen moment. Lente betekent nieuw leven, ook in het dierenparkje. De voorbije weken zijn er onder andere lammetjes, konijntjes en cavia’s geboren. Meer dan 70 dienen staan er op je te wachten, van alpaca’s tot hangbuikzwijnen, van zwarte zwanen tot zijdehoenders. Het dierenparkje is op weekdagen open van 8u tot 16u en in het weekend van 9u tot 18u. Tijdens de zomerperiode zijn de dieren altijd buiten, alleen bij slecht weer gaan ze voor even op stal. Speciaal voor scholen, mensen met een beperking en grote groepen met kinderen zijn er op dinsdag en donderdag rondleidingen mogelijk (maximum 20 personen). Wil je graag een rondleiding boeken? Stuur een mailtje naar dorien.stippelmans@sint-truiden.be. Zij spreekt graag verder met je af. Maar zeker zo plezant is er even een kijkje gaan nemen met het gezin, want waar vind je in de stad zoveel dieren bij mekaar? Alleen in het Speelhof

Lees meer →

Doe mee met Afvalvrij mei: weg met wegwerp!

woensdag 1 mei 2019

Producten en verpakkingen die slechts één keer gebruikt worden en daarna in de vuilnisbak belanden, gebruik je beter gewoon niet. Zeker niet als er goede alternatieven zijn.

Lees meer →

Gratis bezoek aan kasteel van Nieuwenhoven

woensdag 1 mei 2019

Elke zondag en feestdag tot eind oktober kan je om 11u terecht in het kasteel van Nieuwenhoven voor een gratis rondleiding.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek