Strafke
header-stripes

300 OKRA-leden op bezoek in Sint-Truiden

dinsdag 7 mei 2019

Op initiatief van Okra Regio Limburg samen met de voorzitter van de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers, trokken zes dagen lang even veel volle bussen met senioren vanuit Noord-Limburg naar Haspengouw om er te genieten van de bloesempracht.

Lees meer →

Samana Zepperen houdt lentefeest

dinsdag 7 mei 2019

Samana Zepperen bracht meer dan 70 hoogbejaarden en chronisch zieken samen in de parochiezaal om tijdens hun lentefeest ook Pasen te kunnen vieren.

Lees meer →

Sluikstort in Viaductstraat

dinsdag 7 mei 2019

De omgeving van de kledingcontainers aan de Sint-Ritaschool in de Viaductstraat is intussen een openbaar stort geworden. Buurtbewoners klagen over geurhinder en ongedierte.

Lees meer →

Renovatie voor kerk Nieuw Sint-Truiden.

dinsdag 7 mei 2019

De Sint-Ritakerk van Nieuw Sint-Truiden wordt gerenoveerd. Daarmee is een kostprijs van 128.625 euro gemoeid. De Vlaamse overheid subsidieert 48.188 euro.

Lees meer →

STVV-ers in top 20 Profvoetballer van het Jaar

maandag 6 mei 2019

Twee kanaries prijken in de top 20 van de Profvoetballer van het Jaar: Daichi Kamada en Yohan Boli. Boli moest de ebbenhouten schoen trouwens zoals verwacht aan Samatta laten. Marc Brys eindigde nog als vierde in het onderdeel coach van het jaar.

Lees meer →

Fietsverlichtingssets voor 6de leerjaar

maandag 6 mei 2019

Burgemeester Veerle Heeren en korpschef Steve Provost bezochten de leerlingen van De Fruitboom, Momentum, Sint-Jan Berchmansschool, Sint-Rita, en ’t Vlindertje om hen persoonlijk fiestverlichtingssets te overhandigen.

Lees meer →

Vanavond verkiezing Ebbenhouten Schoen

maandag 6 mei 2019

Vanavond weten we wie de 28e Ebbenhouten Schoen wint. Yohan Boli is één van de genomineerden. Maar de grote kanshebber is natuurlijk Gouden Stier Alle Samatta van Racing Genk.

Lees meer →

Handbaldames nemen asfcheid van coach

maandag 6 mei 2019

Na vijf seizoenen neemt coach Jo Delpire afscheid van de handbaldames Sint-Truiden. Eerst zal hij echter samen met zijn team de derde landstitel op rij proberen te pakken.

Lees meer →

Gunter Reniers en Cynthia Reekmans in ‘Taxi Taxi’

maandag 6 mei 2019

In Theater De Roxy in St-Truiden gaat op vrijdag 10 mei ‘TAXI TAXI’ in première, de wereldberoemde komedie van Ray Cooney. Acteur Gunter Reniers (De Kotmadam, Wittekerke) speelt een taxichauffeur met een dubbelleven. Hij is namelijk getrouwd met twee vrouwen.

Lees meer →

Handbaldames dicht bij derde titel op rij

maandag 6 mei 2019

De handbaldames van Sint-Truiden staan dichtbij een nieuwe landstitel. In het finaleduel tegen Bocholt wonnen ze met 27-20. Winnen ze nu ook in Bocholt, dan is de derde titel op rij een feit.

Lees meer →

Wie wil Flo graag in huis?

zondag 5 mei 2019

Deze schat is Flo! Flo werd geboren in december 2012 en kwam na een leven als fokteefje in een hondenfokkerij bij het dierenasiel van Sint-Truiden terecht.

Lees meer →

Gorsemweg op 6 mei onderbroken

zondag 5 mei 2019

Omwille van plaatselijke rioleringswerken is de Gorsemweg gedeeltelijk onderbroken op maandag 6 mei.

Lees meer →

Zoutstraat vanaf Markt niet toegankelijk

zondag 5 mei 2019

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 mei nemen de nutswerkzaamheden aan de Groenmarkt ook de hoek met de Zoutstraat in. In deze periode is het daarom niet mogelijk om via de Grote Markt naar de Zoutstraat te rijden.

Lees meer →

STVV laat leiderspositie liggen

zondag 5 mei 2019

STVV mocht niet verliezen in Charleroi, wilde het de leiderspositie in groep A van play-off 2 vasthouden. En toch gebeurde het. Erger nog, de kanaries speelden inspiratieloos en konden op geen enkel moment aanspraak maken op puntengewin.

Lees meer →

Respect en een dikke merci aan onze brandweer

zaterdag 4 mei 2019

Op 4 mei wordt de jaarlijkse 'Internationale Dag van de Brandweer' (International Firefighters' Day = IFFD) gehouden.

Lees meer →

Dodelijk ongeval op Luikersteenweg

zaterdag 4 mei 2019

Een 40-jarige bestuurder uit Wallonië is zaterdagmorgen met zijn Audi-cabriolet onder een vrachtwagen van een fruitbedrijf gecrasht.

Lees meer →

Hesjes voor de twaalfjarigen

zaterdag 4 mei 2019

Veiligheid in het verkeer is een topprioriteit voor politie en politiek. De leerlingen die volgend schooljaar naar het middelbaar trekken, vaak per fiets, kregen daarom een “geel hesje”.

Lees meer →

130 leerlingen stapten met Trudo de dag in.

zaterdag 4 mei 2019

In Sint-Truiden verzamelden vrijdag voor dag en dauw 130 leerlingen van HASP-O en het Abdij-internaat voor een dauwtrip met Trudo.

Lees meer →

“De Radar” wordt ziekenhuisschool van Asster

zaterdag 4 mei 2019

Met meer dan 2000 opnames per jaar is Psychiatrisch Ziekenhuis Asster een van de grootste psychiatrische zorgcentra van Vlaanderen. Daarom is het super dat Asster nu ook de eerste Limburgse ziekenhuisschool voor jongeren met psychiatrische problemen opent! Primeur en goed voor een voltijdse job voor 9 leerkrachten!

Lees meer →

COV Sint-Truiden bezocht Brussel

zaterdag 4 mei 2019

De COV senioren Sint-Truiden, zeg maar de gepensioneerde schoolmeesters en -juffrouwen, hebben de tentoonstelling " Prenten in de eeuw van Bruegel" in de Bozar bezocht. Daarna volgde nog een koninklijke wandeling door Brussel met als orgelpunt dit kiekje voor het koninklijk paleis

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek