Strafke
header-stripes

Vlaanderen Feest in Gelinden

woensdag 3 juli 2019

Vlaanderen Feest weer, maar ditmaal op donderdag 11 juli vanaf 18u in Gelinden-Dorp

Lees meer →

Kids en (groot)ouders mee met Gekke Kato

woensdag 3 juli 2019

De Toeristische dienst nodigt ouders, grootouders en kinderen uit op een leuke buitenactiviteit.

Lees meer →

Zomerregeling in recreatiezwembad Sint-Pieter

woensdag 3 juli 2019

Wil je verkoeling zoeken in de warme zomermaanden? Dan is recreatiezwembad Sint-Pieter de ideale plek om te vertoeven.

Lees meer →

Volgend weekend, Permacultuur Festival in Nieuwenhoven

woensdag 3 juli 2019

Op 5, 6 en 7 juli worden er een weekend lang boeiende workshops, lezingen en discussies gehouden tijdens het Permacultuur Festival op de tuinderij ‘Samenland’ en het naastgelegen kasteel Nieuwenhoven.

Lees meer →

Brandstof, juwelen en geld gestolen.

woensdag 3 juli 2019

De voorbije dagen waren dieven erg vaak op pad in onze contreien, vooral in Gingelom en Sint-Truiden.

Lees meer →

Kunsthappening "Les Couleurs de Montmartre"

woensdag 3 juli 2019

Donderdag 15 augustus 2019 (OLV Hemelvaartsdag) legt de hoofdstad van Haspengouw nog een extra troef op tafel om naar het zuiden van onze provincie af te zakken.

Lees meer →

Maccabi Haifa - STVV: 0-0

dinsdag 2 juli 2019

STVV haalde tegen Maccabi Haifa, dat inzake voorbereiding een stuk verder staat, een verdienstelijk spel. Meer nog, de kanaries hadden zeker een strafschop moeten krijgen.

Lees meer →

Solden gestart bij Grammen-Lux

dinsdag 2 juli 2019

Ook bij Grammen-Lux zijn de solden gestart. Zij pakken uit met maar liefst 6 artikelen aan stuntprijzen. Bij Grammen-Lux zijn ze niet verlegen om een stunt: "Het is de periode van huishoudtoestellen. Mensen hebben vakantie en willen dan altijd wel iets in orde brengen. Daarom dat we in het 'witgoed' (lees witte huishoudtoestellen) en andere keukenapparatuur onze acties gelegd hebben. Bekijk hieronder de actie. Opgelet: OP = OP!", klinkt het bij Grammen-Lux op de Luikersteenweg.

Lees meer →

Neem je voorzorg tegen inbraak in auto

dinsdag 2 juli 2019

Ook Sint-Truiden ontsnapt niet aan inbraken in auto's, zelfs bij klaarlichte dag. Vandaar dat de politie belangrijke tips meegeeft. Het is alleszins niet voldoende om waardevolle voorwerpen aan het gezichtsveld te onttrekken.

Lees meer →

Morgen 2de Midweek Boutique: Latin Salsa

dinsdag 2 juli 2019

Traditioneel is het feest op woensdag in Sint-Truiden. Nu woensdag komt Davina van Davinia's Dance Complex langs met crew voor een Salsa initiatie en dat vanaf 18 uur. Ook Pepe verzorgt Latin Salsa muziek tot middernacht. Wij polsten bij onze weerman Ruben naar het weerbericht, wat er opnieuw positief uitziet.

Lees meer →

Eerste “Prijs Tom Deckers” voor Chiel Wullaert

dinsdag 2 juli 2019

De Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers heeft voor de eerste maal de prijs “Tom Deckers” uitgereikt. Laureaat was Chiel Wullaerts.

Lees meer →

‘Jeugd, Sport en Spel’ op zes locaties

dinsdag 2 juli 2019

Nog geen vakantieplanning voor de kinderen? In Sint-Truiden staan de deuren van de zes locaties van ‘Jeugd, Sport en Spel’ open voor alle ouders en grootouders.

Lees meer →

Snel verlost van jeuk van muggenbeten?

dinsdag 2 juli 2019

Irritant gezoem, slapeloze nachten en een hele resem jeukende bultjes op je huid: het is overduidelijk dat het muggenseizoen weer in volle gang is.

Lees meer →

Tractor vat vuur

dinsdag 2 juli 2019

Op de Hasseltsesteenweg in Sint-Truiden vatte dinsdag rond 7.30 uur een tractor met spuitmachine vuur.

Lees meer →

Deze duif geniet van gezellige terrasjes

dinsdag 2 juli 2019

Er zijn ook dieren die van de gezelligheid in 'Sint-Zuiden' houden. Deze houtduif geniet blijkbaar vol van de plaatselijke drukte en de gezellige terrasjes en bouwde een vaste stek in een olijfboom voor het terras van La Tasse.

Lees meer →

Bologna betaalt 9 miljoen voor Tomiyasu in schijven

maandag 1 juli 2019

Bologna hoest voor Takehiro Tomiyasu (20) negen miljoen euro en een percentage op de doorverkoop op. "Maar dat wil niet zeggen dat die som morgen integraal op onze rekening staat', verklapt David Meekers aan Truineer.

Lees meer →

Houdt het dan nooit op?

maandag 1 juli 2019

Wie doet dit nu? Verspreid over Sint-Truiden kom je wel vaker een sluikstort tegen. Maar op de Metsterenweg loopt het toch wel de spuigaten uit. Daar liggen de bermen vol. Met alles wat je je maar kan voorstellen. Maar vooral met veel drankflessen. Telkens opnieuw. Lege wel te verstaan.

Lees meer →

Geen bus, geen school voor OKAN-kinderen

maandag 1 juli 2019

Scholen schotelen stad ultimatum voor: “Los de mobiliteitsproblemen van asielkinderen op, anders zetten wij er een punt achter”. De Truiense onderwijsinstellingen zijn boos op de stad Sint-Truiden en De Lijn omdat zij de vervoersproblemen die de asielkinderen niet oplossen.

Lees meer →

Keeperstage in juli en augustus bij Davy Schollen

maandag 1 juli 2019

Op 29-30 juli en 19-20 augustus kan je op het kunstgrasveld van Nieuw Sint-Truiden een keepersstage volgen onder leiding van Davy Schollen en gediplomeerde keeperstrainers. Vanaf 19 september start Schollen met een keeperstraining op maat en dit op het veld van Velm VV.

Lees meer →

Vandenhove boos over verhuis Fiesta Tropical

maandag 1 juli 2019

De twintigste editie van Fiesta Tropical zal zondag 14 juli niet meer doorgaan op de Grote Markt, maar in het stadspark. Sp.a boegbeeld Luwig Vandenhove vindt dat niet kunnen. Dit feest hoort thuis op de Grote Markt, vindt hij.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek