Strafke
header-stripes

“Comfort Room” in de kinderafdeling van Asster

zaterdag 11 mei 2019

Op 16 december 2018 bundelden de Club 41 en de Ronde Tafel 93 Sint-Truiden voor de eerste keer de krachten op een gezamenlijk event. En met succes. Tijdens de kerstmarkt was iedereen welkom om op deze bewuste dag te komen genieten van sfeer, oesters en champagne. Zoals altijd bij deze service-clubs stond het volledige event in teken van een goed doel.

Lees meer →

BelOrta bouwt verder in Haspengouw

zaterdag 11 mei 2019

Sinds de sluiting van Veiling Haspengouw in Sint-Truiden, is het areaal van Veiling Borgloon gegroeid met meer dan 1000 hectare en het aantal producenten toegenomen tot 560. Dergelijke uitbreiding vraagt ook een schaalvergroting op infrastructureel vlak.

Lees meer →

VIDEO - Voorstelling Den Truineer / Deel 1

vrijdag 10 mei 2019

Heb jij ons nieuw magazine al gelezen? Philip Kevers spreekt over zijn ontmoeting met Frank de Winne, Nico Noppen over de wekelijkse Haspengouwmarkt. Veel leesplezier!

Lees meer →

U kocht 3065 stickers van het Rode Kruis

vrijdag 10 mei 2019

De Rode Kruissticker - dit jaar met exclusieve Playmobilvrijwilligers in de hoofdrol, kon je vanaf donderdag 25/04 tot en met gisteren bij één van de 13.000 Rode Kruisvrijwilligers. Het Sint-Truidense Rode Kruis bracht er 3065 aan de man.

Lees meer →

41ste Shop & The City auto gaat naar Hoepertingen

vrijdag 10 mei 2019

Trud’Or overhandigde vandaag de sleutels van de 41ste auto aan de winnaar van de actie Shop & The City aan Alain Robert uit Hoepertingen.

Lees meer →

Geen pret in het park

vrijdag 10 mei 2019

De weergoden verplichten de Jeugddienst van de stad tot drastische maatregel: morgen geen Pret in het Park.

Lees meer →

Marc Brys verjaart

vrijdag 10 mei 2019

In aanloop naar de match tegen Eupen vierde het hele team vandaag de 57ste verjaardag van coach Marc Brys. Die ziet trouwens een aantal spelers terugkeren uit blessure.

Lees meer →

Handbaldames spelen kampioenenmatch

vrijdag 10 mei 2019

Pakken de Handbal Dames Sint-Truiden morgen hun derde titel op rij? Het kan als ze morgen winnen van Bocholt.

Lees meer →

Weer een drugslijn opgerold

vrijdag 10 mei 2019

In het kader van een grootschalig drugsonderzoek voerde de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken op 8 mei 2019 op verschillende plaatsen in Sint-Truiden en omgeving huiszoekingen uit. Dat leverde arrestaties en vondsten op.

Lees meer →

Opgepast. Wijziging verkeer rond O.L.V.kerk

vrijdag 10 mei 2019

Er verandert vanaf vrijdag 10 mei het één en ander aan de verkeerssituatie rond de Onze-Lieve-Vrouwkerk. De doorgang tussen de Luikerstraat en de Plankstraat wordt onderbroken. ’s Avonds en in het weekend zijn ook de Ridderstraat en de Plankstraat verkeersvrij.

Lees meer →

Zaal BLANCO opent morgen de deuren

vrijdag 10 mei 2019

Op het Truiense Heillig-Hartplein vindt morgen de opendeurdag van BLANCO plaats. Onder deze noemer loopt een campagne om vier panden in het hart van de stad te herbestemmen.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 10 mei 2019

Zaterdag wordt de minste dag van het weekend. Vanaf zondag staat er een duidelijke verbetering op de weerkaarten. Al wordt het nog niet meteen 20°C...

Lees meer →

Leren Fietsen voor volwassenen

vrijdag 10 mei 2019

Met een 10-lessenreeks leren volwassenen van verschillende nationaliteiten fietsen. Ook de verkeersregels en samen fietsen in het drukke verkeer komen aan bod. Dit initiatief is een samenwerking van de diensten Sport en Integratie, Masala, Fedasil en Paxx Global Cycling.

Lees meer →

Heren, moederdag komt eraan!

donderdag 9 mei 2019

Het zou ons niet verbazen dat heel wat mannen met de handen in het haar zitten omdat ze worstelen met het eeuwige probleem. “Wat moet ik nu weer voor moederdag gaan zoeken”.

Lees meer →

Het Truiense Heilig Hartplein wordt BLANCO

donderdag 9 mei 2019

Onder de noemer BLANCO lanceren enkele Haspengouwe vastgoedmakelaars een oproep voor de herinvulling van de Truiense Heilig Hartsite. Ze stellen op de plek ook een tijdelijke zaal ter beschikking voor onder meer events in het pand van het voormalige Nieuwscafé.

Lees meer →

Haspengouw Markt verwent moeders

donderdag 9 mei 2019

De mama 's die zaterdag de Haspengouw Markt bezoeken, worden verwend. Het bestuur van de marktkramers trakteert hen allemaal op Cava.

Lees meer →

Twenty Two Coffee verhuist naar Barza

donderdag 9 mei 2019

Simon en Wouter Mignolet komen met groot nieuws. In de zomer verhuist hun koffiezaak Twenty Two Coffee van de Groenmarkt naar het voormalig pand Barza aan het Heilig Hartplein.

Lees meer →

VIDEO - 5 moederdagtips bij Home & Co Pierard

donderdag 9 mei 2019

Op zondag 12 mei is het Moederdag. Om onze lezers wat inspiratie te geven, hebben we samen met Céline Malyster een filmpje opgenomen bij Home & Co Pierard in de Diesterstraat. We geven je bij deze vijf tips mee voor een geslaagde Moederdag.

Lees meer →

STRC gooit weer hoge ogen

woensdag 8 mei 2019

STRC nam met tien zwemmers en zwemsters deel aan een internationale meeting reddend zwemmen in Seraring. Daar gooiden vooral Lotte Istas en Elise Croes hoge ogen.

Lees meer →

Slotevent voor zwerfvuilactie

woensdag 8 mei 2019

Gisterenavond vond het slotevent van een bijzonder geslaagde zwerfvuilactie plaats en dit in aanwezigheid van de vrijwilligers, burgemeester Veerle Heeren, schepen voor milieu Ingrid Kempeneers en schepen voor buurtzaken Jurgen Reniers.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek