Strafke
header-stripes

Verlichting voor zebrapaden Prins Albertlaan

dinsdag 14 mei 2019

Deze week en begin volgende week worden er extra verlichtingspalen aangelegd ter hoogte van de oversteekplaatsen op de Prins Albertlaan. Hierdoor zal de veiligheid van de zachte weggebruikers er ’s avonds op vooruitgaan.

Lees meer →

Bouw Plopsaqua Hannuit-Landen van start

dinsdag 14 mei 2019

In Hannuit is in het bijzijn van beide burgemeesters en de CEO van de Plopsa Group het startschot gegeven voor de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit, het tweede waterpretpark van de Plopsa Group. Over 18 maanden moet de opening plaatsvinden.

Lees meer →

Ursulinenstraat onderbroken

dinsdag 14 mei 2019

Tot en met vrijdag 17 mei is de Ursulinenstraat onderbroken omwille van private bouwwerken

Lees meer →

Aandacht voor autoluwe schooldag

dinsdag 14 mei 2019

Naar aanleiding van de autoluwe schooldag vraagt de politie aandacht van de chauffeurs. Graag traag dus.

Lees meer →

Tibo Herbots in nationale selectie

dinsdag 14 mei 2019

Tibo Herbots zit in de selectie voor de interland die de U18 vandaag spelen tegen Duitsland. Aftrap om 13 uur.

Lees meer →

Benzineontploffing op Sint-Pieter

maandag 13 mei 2019

Door een benzineontploffing hebben een man en een vrouw aan de Kwadesteenweg in Sint-Truiden zware brandwonden opgelopen. Ze werden naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek overgebracht.

Lees meer →

Ontmoetingscentrum nadert afwerking

maandag 13 mei 2019

Het stadsbestuur inviteerde op maandagavond alle Zepperse verenigingen om eens kennis te maken met het nieuwe ontmoetingscentrum, om eens te zien hoever de werken al geëvolueerd waren en om het met het stadsbestuur even te hebben over de uitbating. Daarvoor waren de burgemeester Veerle Heeren, schepenen Johan Mas en Jelle Engelbosch en de financieel directeur van de stad, Luc Vandijck naar Zepperen komen afzakken.

Lees meer →

Veel reeën dus meer accidenten

maandag 13 mei 2019

De expresweg tussen Alken en Sint-Truiden lijkt een kerkhof voor overstekend wild te worden. De laatste dagen moest de brandweer regelmatig een kadaver gaan opruimen na een aanrijding.

Lees meer →

Al 70 jaar te voet naar Kortenbos

maandag 13 mei 2019

Het gebruik dateert al van de helft van de vorige eeuw: op de eerste vrijdag van mei trekt de christelijke arbeidersbeweging op bedevaart naar Onze-Lieve-Vrouw Kortenbos. En dit jaar was dat niet anders.

Lees meer →

De Rechtvaardige Rechters niet gevonden

maandag 13 mei 2019

OKRA Sint-Truiden koos als bestemming voor zijn lente uitstap Gent, de stad van Artevelde, het Gravensteen en het Lam Gods. Maar de Rechtvaardige Rechters vonden ze niet: zelfs de kopie ervan was verdwenen bij het Lam Gods.

Lees meer →

Fruit in al zijn glorie

maandag 13 mei 2019

De jaarlijkse fotowedstrijd van de Keizerlijke Commanderie werd opnieuw een succes: kwalitatief waren de inzendingen uitstekend, kwantitatief was het wat minder.

Lees meer →

VIDEO - Straffe madammen in Den Truineer

maandag 13 mei 2019

Het magazine is op de meeste plaatsen nu wel in de bus gevallen, je kon er meerdere artikels terugvinden over sportende vrouwen. Wij brachten deze straffe madammen even voor de lens van Truineer TV.

Lees meer →

Opendeurweekend bij Raes Orthopedie

maandag 13 mei 2019

Je hebt een medisch probleem, je mobiliteit verslechtert en je hebt hulp nodig. De meeste mensen slaan dan in paniek en niet zonder reden, want inboeten aan mobiliteit is niet niks. Bij Raes Orthopedie helpt men aan oplossingen. Of het nu om steunzolen, braces, kompressiekousen, borstprotheses, stoma-artikelen, rolwagens, rollators of scooters gaat. Vanaf het eerste bezoek zorgen ze voor een persoonlijke service. Ze helpen klanten zoeken naar het juiste hulpmiddel. Indien nodig zelfs bij hun thuis.

Lees meer →

Jorge Teixeira huwt ondanks blessure

maandag 13 mei 2019

Jorge Texeira moest afhaken voor de match tegen Eupen. Hij verzwikte zaterdag op training zijn enkel. Dat verhinderde hem niet om die dag ook nog in het huwelijksbootje te stappen.

Lees meer →

STVV ver van groepswinst

maandag 13 mei 2019

Na dit weekend staat Charleroi in groep A van play-off 2 drie punten voor op STVV. Groepswinst voor onze kanaries is dus ver weg.

Lees meer →

Sporting Aalst aan het feest

zondag 12 mei 2019

Zaterdag vierde de voetbalfamilie van Sporting Aalst met een groot feest de promotie naar derde provinciale. Tien jaar was het geleden dat er nog een promotie werd gevierd.

Lees meer →

Matchday: STVV-Eupen: 20 uur

zondag 12 mei 2019

STVV speelt vanavond om 20 uur tegen Eupen. De kanaries staan onder druk. Want concurrent Charleroi won gisteren al van Beerschot-Wilrijk.

Lees meer →

Nog geen titel voor handbaldames

zaterdag 11 mei 2019

Onze handbaldames verloren de tweede match in Bocholt met 29-27, vooral door toedoen van de referees. Een heus slagveld maakte dat zelfs vier van onze dames naar het ziekenhuis moesten. Een derde en allesbeslissende match, ook in Bocholt, moet nu uitsluitsel brengen over het kampioenschap.

Lees meer →

Positieve criminaliteitscijfers verhogen veiligheidsgevoel

zaterdag 11 mei 2019

“Met de cijfers van 2018 kunnen we net als in 2017 een overwegend positief resultaat voorleggen. De ‘traditionele’ criminaliteitsvormen blijven afnemen. Het aantal diefstallen en feiten van afpersing daalt verder in vergelijking met 2017 (-9%). Het aantal woninginbraken en inbraakpogingen neemt ook verder af (-6%). Ook de diefstallen uit of aan voertuig (-4%), fietsdiefstallen (-33%) en de winkeldiefstallen (-13%) zijn gedaald.”, zegt korpschef Steve Provost. “Het aantal misdrijven met een ICT/online element is dan weer met de helft gestegen ten opzichte van 2017."

Lees meer →

Karin Vandevelde eerste vrouwelijke Voka-voorzitter

zaterdag 11 mei 2019

Karin Van De Velde (56), medeoprichter van het Truiense callcenter Callexcell, wordt vanaf volgend jaar de nieuwe voorzitter van Voka Limburg. Ze is de eerste vrouw aan het hoofd van de werkgeversorganisatie en daarmee levert ze een Belgische primeur.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek