Strafke
header-stripes

Opgepast met springkastelen

zondag 14 juli 2019

De periode van openluchtfeesten, braderieën, buurtbarbecues enzovoort is weer aangebroken. Elke gelegenheid is goed om evenementen met springkastelen en andere opblaasbare toestellen te organiseren tot vermaak van jong en oud.

Lees meer →

Gevaarlijk parkeren aan gemeenschapscentrum Zepperen

zondag 14 juli 2019

Gaan de infrastuctuurwerken aan de Eynestraat, ter hoogte van de nieuwe gemeenschapsaccommodatie in Zepperen gevaarlijke situaties opleveren? Als het van de aandachtige gebruiker van deze weg afhangt kon het wel beter!

Lees meer →

Word jij de nieuwe collega van Tamara?

zondag 14 juli 2019

Chefkok Tamara van Brasserie 't Veilinghuis zoekt een hulpkok/souschef. Help jij meehelpen aan de nieuwe gerechten van de Brasserie op de Tongersesteenweg? Je krijgt een vast contract, vast uurrooster met iedere zon-en feestdagen vrij. "Je komt terecht in een klein, maar fijn team. Je helpt mee de kaart te vormen voor onze brasserie", aldus Tamara. "Solliciteer nu, wij zijn op zoek naar U", klinkt het bij Luc in een opgenomen videoboodschap.

Lees meer →

Dreigende wolken, maar geen regen

zaterdag 13 juli 2019

De Truiense Boddelkèèr bracht zaterdagavond in open lucht zijn gesmaakte, "incorrecte show" bij de voetbalkantine van VK Zepperen (en nog iets). .

Lees meer →

Vleesgegroet wint derde keer befaamde Tripadvisor award

zaterdag 13 juli 2019

Lars en Sanne zijn als sedert 2015 de fiere uitbaters van de grillerie Vleesgegroet in de Clockemstraat in Sint-Truiden. Zij wonnen voor de derde keer op rij de beroemde Tripadvisor Award “Certificate of Excellence”.

Lees meer →

Thomas De Gendt krijgt Tim Wellens niet uit de bollentrui

zaterdag 13 juli 2019

Twee Belgische ritzeges waaronder één Limburgse overwinning later staat Truienaar Tim Wellens nog steeds te glunderen in zijn bollentrui.

Lees meer →

STVV-belofte Mo Nitcheu begraven

zaterdag 13 juli 2019

Zo’n vijfhonderd mensen, waaronder familie, vrienden en de voltallige kern van STVV, hebben zaterdag in de Hasseltse Sint-Catharinakerk afscheid genomen van Mo Nitcheu (19). De beloftevolle voetballer kwam vorige week om het leven bij het dramatische ongeval in Kortessem.

Lees meer →

Haspengouw Ziiingt: Voor en door lokale helden

zaterdag 13 juli 2019

Haspengouw Ziiingt geef zo veel mogelijk kansen aan lokale verenigingen en talenten. Zo worden vooral lokale werkkrachten ingezet voor promo, op- en afbouw en wordt er gewerkt met lokale leveranciers. De drie drankstanden op de Grote Markt worden uitgebaat door Truiense verenigingen die hun clubkas kunnen spijzen: de Raad Van Elf, Levensloop en basisschool Momentum. Eet- en drankbonnen kunnen in voorverkoop online aangeschaft worden of tijdens het evenement op het plein. Wanneer je ze op voorhand koopt krijg je extra bonnen en 2 gratis ijsjes.

Lees meer →

Brand in Landen aangestoken

vrijdag 12 juli 2019

De brand in het station van Landen blijkt, volgens het parket, aangestoken te zijn. Tot die bevindingen kwam het na onderzoek. Verder waren er ook drie gewonden op Truiense wegen.

Lees meer →

42e Shop & The City wagen verloot

vrijdag 12 juli 2019

Wie de afgelopen twee maanden ging winkelen in Sint-Truiden, kon kans maken op een Volvo V40 van garage Volvo Celis Sint-Truiden. Fenia Spelmans uit Brustem kwam als winnaar uit de bus dankzij het scannen van haar Shop & The City-kaart bij ’t Leeshoekje in Zepperen.

Lees meer →

Zorgbedrijf zoekt chauffeurs

vrijdag 12 juli 2019

Heb je een hart voor senioren? En rij je graag met de auto? Dan is dit misschien iets voor jou!

Lees meer →

Zondag Ossenwegse hondenwandeling 2019

vrijdag 12 juli 2019

De gezelligste hondenwandeling van Ossenweg is terug! Trek op zondag 14 juli samen je wandelschoenen aan en wandel mee doorheen de prachtige Ossenweg, velden en bossen die we voor jullie hebben uitgestippeld, met of zonder hond.

Lees meer →

Kruidenbakken moeten buurten samenbrengen

vrijdag 12 juli 2019

Verschillende locaties in Sint-Truiden werden uitgerust met kruidenbakken. Het gaat om een proefproject dat buurtbewoners dichter bij mekaar moet brengen en waarbij de buurt voorzien wordt van verse kruiden.

Lees meer →

Dit weekend, Zepperse bierfeesten

vrijdag 12 juli 2019

Het gaat druk worden aan de Stokstraat in Zepperen. De KLJ organiseert er zijn Zepperse Bierfeesten op vrijdag, zaterdag en zondag. Het begint al deze avond, vrijdag 12 juli om 17.00 uur wanneer de bierfeesten op gang gedronken worden. Het zwaartepunt ligt op zaterdag met een bierdegustatie vanaf 13.00 uur (kostprijs 25 euro) en vanaf 19.00 uur start een heuse showavond met The Future Champs en The Jameson Brothers, aan mekaar gepraat door stand-up comedian Lev Vanoirbeek. En uiteraard met veel, erg veel bier. Naar verluidt liggen er 100 verschillende bieren gekoeld te wachten op de bierliefhebbers. Op zondag is er nog een kindernamiddag vanaf 13.00 uur met springkastelen en een ballonnenclown. En gedurende het weekend is de inkom gratis. Want een beroemde Zepperenaar zei ooit: “Ge moet toch ook geen entrée betalen om drank te kopen in een grootwarenhuis”. En gelijk had hij.

Lees meer →

Rel(letje) over kostprijs J.E.S.

donderdag 11 juli 2019

Is de vakantieopvang Jeugd Sport en Spel te duur? Voor de enen wel, voor de anderen niet. Maar wat veel ouders niet weten is dat de mutualiteiten daarvan een groot stuk terugbetalen.

Lees meer →

Drie dealers aangehouden

donderdag 11 juli 2019

Twee minderjarigen en één meerderjarige werden aangehouden voor dealen met de hulp van een wakkere burger.

Lees meer →

Een fijne Vlaamse feestdag gewenst

donderdag 11 juli 2019

Jan Breydel was een 14de-eeuwse Vlaamse slager en verzetsstrijder uit Brugge. Dankzij Hendrik Conscience's boek "De leeuw van Vlaanderen" is zijn rol uitvergroot en is hij uitgegroeid tot een icoon voor alle Vlamingen. Ten onrechte, blijkt nu.

Lees meer →

STVV neemt akte van transfer Alexis De Sart

donderdag 11 juli 2019

De club STVV neemt akte van de transfer van Alexis De Sart naar Royal Antwerp FC en stuurt persbericht de wereld in.

Lees meer →

Schoonzoon maakt gin van peren van schoonvader

donderdag 11 juli 2019

Wat doe je als je als Haspengouwse fruitkweker met een overschot aan peren zit? Peter Driesen besloot zijn schoonvader te hulp te schieten en komt met de perengin P-Férence tevoorschijn. Kwestie van op een ordentelijke manier van zijn onverkoopbare peren af te geraken

Lees meer →

STVV verliest oefenmatch tegen Racing Lens

donderdag 11 juli 2019

In het Mijnstadion in Beringen ontving STVV het Racing Lens van Guillaume Gillet. De voormalig Rode Duivel prikte tien minuten voor rust de gelijkmaker tegen de touwen na de openingstreffer van Balongo (10.). Na rust bezorgde Madri de Fransen de zege. In een hoek van het oude maar charmante Mijnstadion in Beringen hadden supporters ook een groot spandoek gehangen met daarop de tekst ‘Te jong, te vroeg. Rust zacht Mo.’ De Kanaries speelden ook met een zwarte rouwband rond de arm met daarop in gele letters ‘Mo 25’, de naam en het rugnummer van hun betreurde teammaat. STVV kwam op voorsprong via Nelson Balongo die bij de Truiense beloften vaak de spitsbroeder was van Nitcheu. Bij het vieren van zijn doelpunt stak hij prompt zijn rouwband in de lucht. Tegen de potige Noord-Fransen was er wel veel goeie wil bij Kanaries maar het ontbrak hen aan ideeën en offensieve slagkracht. Op het half uur hing oude bekende Guillaume Gillet de bordjes in evenwicht toen die bij een hoekschop aan de tweede paal uit het oog verloren werd. In de tweede helft mochten de titularissen rusten en liet Brys een mix van beloften en U18-spelers opdraven. Die hielden zich knap overeind maar moesten toch een tegentreffer incasseren.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek