Strafke
header-stripes

Stadsdiensten bij de pinken

donderdag 16 mei 2019

In de Stapelstraat werd vanmiddag een bloembak omver gereden. Een uur later hadden de stadsdiensten al alles opgeruimd. Het beste bewijs dat ze daar bij de pinken zijn.

Lees meer →

Nu vrijdag opent Sint-Zuiden de zomer!

donderdag 16 mei 2019

Terwijl in vele wereldsteden zomerconcepten zoals Paris Plage en Brussel Bad ontwaken, heeft de hoofdstad van Haspengouw zijn eigen mediterraans plekje om van een zomers hapje en tapje te genieten: Sint-Zuiden. In de schaduw van de statige Onze-Lieve-Vrouwkerk van de historische Trudostad schijnt de komende maanden altijd de zon.

Lees meer →

Nieuws van de politie

woensdag 15 mei 2019

De voorbije dagen werden vooral gekenmerkt door een aanta ongevallen met meestal blikschade. Een ongeval met gekwetsten en een poging tot inbraak vervolledigen het nieuws van de politie.

Lees meer →

Vijf DUO-banen bij stadsbestuur Sint-Truiden

woensdag 15 mei 2019

Vijf werkzoekenden met ondersteuningsnood gaan donderdag 16 mei voor één dag aan de slag bij het lokaal bestuur van Sint-Truiden. Het zijn allemaal werkzoekenden die het ten gevolge van hun kwetsbaarheid niet onder de markt hebben op het vacaturecircuit.

Lees meer →

Vertrouwen in Pascy Monette blijft overeind

woensdag 15 mei 2019

Deze morgen nog vroeg de sp.a bij monde van Filip Moers om het ontslag van de voorzitter van het Truiense Zorgbedrijf Pascy Monette omwille van zijn positie in het ‘Villa Rosa’- dossier. De Truiense Open VLD behoudt echter het vertrouwen in haar schepen.

Lees meer →

STVV uitgeschakeld voor groepswinst in play-off 2

woensdag 15 mei 2019

STVV, met Steppe in doel, en Kamada, Sylla én Boli samen in de basis moest winnen in Oostende om Charleroi in het vizier te houden.Het werd een gelijkspel. De kanaries faalden dus, mede door een uitstekende Dutoit. Groepswinst is nu ook mathematisch niet meer mogelijk.

Lees meer →

Matchday: STVV naar het zeetje

woensdag 15 mei 2019

De kanaries zijn een uurtje geleden vertrokken naar het zeetje waar ze na een wandeling en een opwarming Oostende zullen partij geven. Aftrap om 20.30 uur.

Lees meer →

Opendeurdag volwassenateliers AH Beeld

woensdag 15 mei 2019

Op zondag 19 mei van 13.30 uur tot 18 uur vindt in de Academie Haspengouw aan de Gorsemweg de opendeur van de volwassenateliers - Beeld plaats.

Lees meer →

Boekstart-dag in de bib

woensdag 15 mei 2019

Zaterdag 18 mei van 10 tot 16 uur vindt in de jeugdafdeling van de bib in de Capucienessenstraat een boekstart-dag plaats.

Lees meer →

Jaarprojectweekend AH Beeld: A brand new world

woensdag 15 mei 2019

Zaterdag 18 en zondag 19 mei, telkens van 13.30 uur tot 18 uur, zet de Academie Haspengouw aan de Gorsemweg 55-57 de deuren wijd open om op ontdekking te gaan met verschillende ruimtemissies.

Lees meer →

Trudo in Sint-Truiden, nu in pastel

woensdag 15 mei 2019

Op vrijdag 17 me vanaf 20 uur, zaterdag 18 en zondag 19 mei, telkens van 10 tot 18 uur, loopt in de Zoutkist de expo 'Trudo in Sint-Truiden, nu in pastel'

Lees meer →

WEDSTRIJD - Cameo verloot duotickets voor Aladdin

woensdag 15 mei 2019

Doe mee aan onze Facebook-wedstrijd en maak kans op een duoticket voor de nieuwste film 'Aladdin' op woensdag 22 mei. De winnaars worden dit weekend bekend gemaakt. Er zijn in totaal 4 duotickets te winnen, tag iemand onder de Facebook-post en wie weet ben jij wel bij de gelukkigen.

Lees meer →

400 jonge Truienaars voor autoluwe schooldag

dinsdag 14 mei 2019

Het stadsbestuur en de lokale politie van Sint-Truiden willen de leerlingen van het zesde jaar basisonderwijs aanzetten om na te denken over hun veiligheid in het verkeer. Op dinsdag 14 mei – de autoluwe schooldag – maakten ze daarom een begeleide fietstocht van hun school naar de stad of omgekeerd. Achteraf namen de kinderen nog deel aan tal van sensibiliserende activiteiten.

Lees meer →

TERUGBLIK - Eerste Ladies City Day haalde VTM

dinsdag 14 mei 2019

Volgende week vrijdag gaat de dertiende editie van de Ladies City Day door. De succesformule blijft bestaan: 120 winkels blijven tot 21 uur open, doen allerlei acties en er is een leuke goodiebag. Vrijdag 24 mei is Sint-Truiden helemaal van de vrouw (en de kredietkaart). Schrijf nog in via www.ladiescityday.be.

Lees meer →

Vijver Het Vinne wordt leeggepompt

dinsdag 14 mei 2019

Het Vinne, dat in onze regio zeer populair is als wandelgebied, ondergaat grote onderhoudswerken. Binnenkort wordt zelfs het meer leeggepompt. De gevolgen voor fauna, flora en wandelaars worden maximaal beperkt.

Lees meer →

Open VLD racet van Limburg naar Brussel

dinsdag 14 mei 2019

“Te land, ter zee en in de lucht” is terug, ware het niet dat Open VLD er nog “met het openbaar vervoer” aan toevoegde. Niet om er een spelletjesprogramma van te maken, maar een echte race voor wie er het eerst in Brussel zou arriveren

Lees meer →

Kampioenen te gast bij bakkerij Wiame

dinsdag 14 mei 2019

Bakkerij Wiame, een kampioen in haar branche, ontvangt binnenkort de Kampioenen. Wel te verstaan die van FC De Kampioenen. Je kan zelfs een meet en greet winnen. Meer info krijg je de komende weken.

Lees meer →

Slachtoffer ontploffing is overleden

dinsdag 14 mei 2019

Gisteren meldden we reeds dat een man en een vrouw bij een ontploffing in een werkplaats aan de Kwadensteenweg zware brandwonden opliepen en werden overgebracht naar het hospitaal, de man naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek en de vrouw naar Leuven. De vrouw (65) is daar vanochtend overleden. Dat meldt HBVL

Lees meer →

Nieuwe tool zegt alles over vrije plaatsen in scholen

dinsdag 14 mei 2019

De stad Sint-Truiden, MAST Agency, Onderwijskiezer en het Lokaal Overlegplatform (LOP) hebben de handen in mekaar geslagen om een handige tool te ontwikkelen waarmee ouders een duidelijk overzicht krijgen van de capaciteit en vrije plaatsen in scholen van Sint-Truiden. De tool zal operationeel zijn vanaf december 2019.

Lees meer →

Bantoe en Afrikaanse maskers en beelden in 'de Mindere'

dinsdag 14 mei 2019

Tot einde juni loopt in het museum 'De Mindere' de unieke expo 'TEMPELS Bantoe-filosofie verBEELD'. Door de Bantoefilosofie hadden zwart en blank elkaar in de koloniale periode beter kunnen begrijpen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek