Strafke
header-stripes

Drie gewonden op de Haspengouwlaan

zondag 19 mei 2019

Zaterdagmorgen vielen er drie gewonden bij een botsing tussen twee personenwagens.

Lees meer →

Wolke Janssens beslist 'de match teveel'

zaterdag 18 mei 2019

STVV sluit het seizoen in schoonheid af. De kanaries wonnen met 2-1 van Westerlo. Met dank aan Wolke Janssens, de spits die door omstandigheden en na blessure van Endo werd uitgespeeld als verdediger. Twee minuten voor tijd verschalkte hij Van Hout met een schuiver in de korte hoek.

Lees meer →

Handbaldames grijpen naast titel

zaterdag 18 mei 2019

In het dameshandbal is Handbal Achilles Bocholt en niet Sint-Truiden in de vooravond kampioen geworden. Bocholt won met overduidelijke 35-19 cijfers

Lees meer →

Gevatte reclame van 'De Jachthoorn'

zaterdag 18 mei 2019

Afslanken in negen weken kan je bij Tim Torfs. Of je in negen weken dik kan worden bij Tim Pisane van feestzaal 'De Jachthoorn' is een open vraag die je op dit moment op een banner in Zepperen vindt. Of hoe deze jonge zaakvoerder en Truienaar met lokale reclame gevat inspeelt op een nationale reclamecampagne van een ander.

Lees meer →

Matchday STVV: na vandaag wacht een enorme uitdaging

zaterdag 18 mei 2019

Vanavond om 20 uur speelt STVV op Stayen zijn laatste match van het seizoen tegen Westerlo. Voor velen de match teveel. Want niks meer te winnen of te verliezen. Toch rekent het team op uw steun.

Lees meer →

Handbal Dames vanavond kampioen?

zaterdag 18 mei 2019

Een derde en beslissende wedstrijd in de play-off finale of tussen Bocholt en Sint-Truiden beslist vanavond wie kampioen wordt. Pakt Sint-Truiden de derde titel op rij? Nog even afwachten.

Lees meer →

Jongeren speelpleinwerking klaargestoomd

zaterdag 18 mei 2019

Dit zijn ze dan. De groep jobstudenten die dit seizoen de kinderen zullen begeleiden tijdens 'Jeugd, Sport &Spel' oftewel de Truiense speelpleinwerking. Team Truineer wenst ze veel succes in hun job.

Lees meer →

Politienieuws

vrijdag 17 mei 2019

Bij een accident op de Vliegveldlaan viel er één gewonde te betreuren.

Lees meer →

Ludo Lousbergh nieuwe BFV-voorzitter

vrijdag 17 mei 2019

De BFV heeft een nieuwe voorzitter in opvolging van Eric Champagne, namelijk Ludo Lousbergh een 62-jarige fruitteler uit Kortenbos. Deze aanstelling moet eind juni bekrachtigd worden door de Algemene Vergadering van de Belgische Fruitcentrale.

Lees meer →

Jonge kunstenaars palmen oud schoolgebouw in

vrijdag 17 mei 2019

Op zaterdag 18 mei kunnen jongeren van 14u tot middernacht hun creativiteit de vrije loop laten tijdens het gratis muziek- en kunstenfestival ‘Speelplaats’. Het voormalige schoolgebouw in de Ridderstraat vormt het unieke decor voor tal van workshops, expo’s en muzieksessies voor en door jongeren. Hierbij wordt het pand zelf ook omgetoverd tot een waar kunstwerk.

Lees meer →

"TINTELING"

vrijdag 17 mei 2019

Het Speelhofdomein wordt voor een half jaar het terrein voor een verrassend kunstproject georganiseerd door Kunst Groen vzw in het kader van het Trudojaar

Lees meer →

Opgepast, de Lidar komt terug

vrijdag 17 mei 2019

Het aantal verkeersongevallen in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zit in de lift. Dat is niks om fier over te zijn, maar om die reden gaat de politie de mobiele flitskast, de Lidar, veelvuldig inzetten.

Lees meer →

Regenboogkleuren aan het station

vrijdag 17 mei 2019

Vandaag; vrijdag 17 mei 2019 is het IDAHOT, de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie. Ook in Sint-Truiden werd die dag een signaal gegeven dat discriminatie en geweld tegen holebi’s en transgenders absoluut niet meer van deze tijd zijn.

Lees meer →

Kerstmagie nu al op zoek naar vrijwilligers

vrijdag 17 mei 2019

De eerste Kerstmagie in Duras was een overdonderend succes. En dus werd er al snel beslist om ook een tweede editie te organiseren. Daarvoor zijn de organisatoren nu al op zoek naar een hoop mensen.

Lees meer →

Davinia’s Dance Complex in “The Voice”

vrijdag 17 mei 2019

Internationaal topchoreograaf Roy Julen heeft na zijn bezoek aan de voorstelling “Doornroosje” van afgelopen weekend bij de dansschool Davinia’s Dance Complex te Sint-Truiden veel talent gezien.

Lees meer →

'De Witte Parel' voor jong dementerenden

donderdag 16 mei 2019

Triamant Velm pakt uit met een nieuwigheid: een groepswoning voor jong dementerenden. ‘De Witte Parel’ is een groepswoning voor 11 jongere personen met dementie. De groepswoning is gesitueerd bij Triamant Haspengouw en is een nieuw buurtmodel.

Lees meer →

Nieuws van de politie

donderdag 16 mei 2019

Een ongeval met blikschade en drie inbraken vielen er te noteren tijdens de voorbije 24 uur in Sint-Truiden

Lees meer →

Ibiza op de Grote Markt

donderdag 16 mei 2019

Ladies City Day brengt vleugje Ibiza naar Sint-Truiden met zwembad op de Grote Markt op vrijdag 24 mei. Dan is het Ladies City Day in Sint-Truiden. Shop & The City en de Truiense handelaars toveren de binnenstad om tot één groot shopparadijs voor vrouwen.

Lees meer →

Crisiskaart voor jongeren in nood

donderdag 16 mei 2019

De Stad Sint-Truiden lanceert een crisiskaart voor jongeren. Ze wordt verspreid in alle middelbare scholen en is ook verkrijgbaar bij diverse hulpcentra.

Lees meer →

De Blauwe Vogel not amused door wilde staking

donderdag 16 mei 2019

De vlucht naar Napels van De Blauwe Vogel is vanochtend niet kunnen vertrekken wegens een wilde staking op Brussels Airport. Reisbureau en reizigers waren not amused maar intussen is een vlucht voor morgen geregeld. De Blauwe Vogel reageert via facebook.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek