Strafke
header-stripes

Onderzoek naar matchfixing in vierde provinciale

dinsdag 21 mei 2019

Het is eigen aan elk seizoen einde in de provinciale kompetitie of er duiken geruchten op in verband met omkoping en vervalsing van de uitslagen, en anno 2019 is dat niet anders.

Lees meer →

Blokken in de Sint-Martenkerk

dinsdag 21 mei 2019

Na het succes van de eerste studieruimte in het Minderbroedersklooster eind vorig jaar, stelt het stadsbestuur van Sint-Truiden opnieuw een locatie ter beschikking van blokkende jongeren. Vanaf 27 mei kunnen zij elke dag van 8u30 tot 18u in alle stilte en met behulp van allerlei handige faciliteiten hun examens instuderen in de Sint-Martenkerk in het centrum van de stad.

Lees meer →

Freddy Davis brengt eerbetoon aan Vlaanderen

dinsdag 21 mei 2019

Op zijn nieuwe single ‘Mijn klein Vlaanderenland’ brengt Freddy Davis een prachtige ballad, die een eerbetoon is aan Vlaanderen.

Lees meer →

Tuinbouwschool is trotse Rode Neuzen School

dinsdag 21 mei 2019

Hasp-O Stadsrand (nieuwe naam voor SOLV Campus Tuinbouw) huldigde op dinsdag 21 mei 2019 haar label van 'Rode Neuzen school' in, samen met burgemeester Veerle Heeren en Schepen van Onderwijs Hilde Vautmans.

Lees meer →

Gewonden en gestolen bomen

dinsdag 21 mei 2019

Accidenten met en zonder slachtoffers en een dief die fruitboer wil worden, dat was de oogst van het politiewerk in het weekend.

Lees meer →

Ik zoek “fatsoenlijke vrouw” op ‘Love Island’

dinsdag 21 mei 2019

Vanaf 27 mei gaan tien singles op zoek naar ware liefde in het nieuwe VIER-programma Love Island. De “Islanders” brengen zes weken door in een prachtige, luxueuze villa op Gran Canaria en gaan op zoek naar hun perfecte match. De kijker zal elke week bepalen welke deelnemer in de show mag blijven, en welk koppel het sterkst is.

Lees meer →

Gezond fruit voor het stadspersoneel

dinsdag 21 mei 2019

Gezondheid in het algemeen en dus ook gezondheid op het werk zijn superbelangrijk. Het stadspersoneel kan voortaan alvast ook genieten van gezonde snacks. In de eerste plaats van fruit

Lees meer →

SOS Boobs Bar op Ladies City Day

dinsdag 21 mei 2019

Aanstaande vrijdag zal er op de Ladies City Day een SOS Boobs Bar staan. Mama’s hebben daar de mogelijkheid om op een rustige plaats borstvoeding te geven of af te kolven, een flesje te geven, of een luier aan te doen.

Lees meer →

Zomercafé Leopold installeert echte pooltafel

maandag 20 mei 2019

Dat je kon tennissen op de Leopold: dat wist je ongetwijfeld al. Dat je er nu (al dan niet) na het tennissen ook kan wagen aan een spelletje American Pool: dat is nieuw. "We bekijken nog of we er ook een kicker bijplaatsen", aldus een enthousiaste Maxime Panis van het Zomercafé. "De pooltafel geeft een leuke invulling van ons achterste gedeelte en ontspanning na inspanning is heel belangrijk."

Lees meer →

Nieuw praesidium bij Moeder Kanarie

maandag 20 mei 2019

Moeder Kanarie, de studentenclub die we nog kennen van de organisatie van de beiaardcantus, heeft een nieuw praesidium.

Lees meer →

Geen SundayMarkt op zondag 26 mei

maandag 20 mei 2019

U leest het goed. Geen Sunday Markt op zondag 26 mei. Wel verkiezingen! In Sint-Truiden zal dat volledig digitaal verlopen. Neem zeker uw paspoort en kieskaart mee, voor het eerst heb je tijd tot 15 uur om te gaan stemmen op de diverse locaties.

Lees meer →

Haspengouws goud op menukaarten horeca

maandag 20 mei 2019

Op initiatief van Toerisme Sint-Truiden en vlak voor het oogstseizoen zetten diverse horecazaken in Sint-Truiden en omliggende gemeentes verrassende streekgerechten op hun menukaart. Haspengouws Goud dus. Laat het smaken!

Lees meer →

Lijk in stadspark

maandag 20 mei 2019

Een toevallige voorbijganger heeft in de vijver van het stadspark een lijk aangetroffen. Politie en parket zijn ter plaatse. Het park is afgesloten.

Lees meer →

Politie heeft bijzonder bijstandsteam

maandag 20 mei 2019

Ook de politiezone Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken kan voortaan rekenen op een Bijzonder Bijstandsteam dat kan helpen bij extremere situaties.

Lees meer →

Modderoverlast in Naamsestraat Gingelom

maandag 20 mei 2019

De Naamsestraat in Gingelom kreeg zaterdag in de vooravond na een wolkbreuk te maken met een modderstroom. De zoveelste keer al. De inwoners vragen maatregelen. Dat meldt TVL.

Lees meer →

Hasp-O Centrum met Jens Volont in de (hout)prijzen

maandag 20 mei 2019

Jens Volont 4de jaars in Hasp-O Centrum (Technicum), pakte de derde prijs voor Limburg in de Vlaamse Houtproef, een proef voor leerlingen uit het secundair onderwijs die de richting hout of schrijnwerkerij volgen en daarvoor een werkstuk moeten maken.

Lees meer →

Brys ziet toekomst voor Wolke Janssens

maandag 20 mei 2019

Brys wil Wolke Janssens omscholen van een spits tot een rechterflank of rechtsachter. "Daar kan hij naar het voorbeeld van De Norre mogelijk uitgroeien tot een vaste waarde bij dit STVV", aldus Brys.

Lees meer →

Betalend parkeren in de steigers

zondag 19 mei 2019

In Aarschot, Leuven en Vilvoorde is de parking al betalend, in Landen staan de slagbomen ook reeds en ook Sint-Truiden en Diest zouden volgen. Voor een reiziger met een treinabonnement kan de kost om te parkeren aan het station vanaf september oplopen tot 360 euro per jaar.

Lees meer →

“Dit lijkt meer op een stort”!

zondag 19 mei 2019

De buurt rond het voetbalveld van KVK Zepperen-Brustem zit met een probleem. En dat probleem is niet klein: twee containers met papier met daartussen … nog eens papier.

Lees meer →

Sint-Trudoziekenhuis zorgt voor milieu

zondag 19 mei 2019

Naar aanleiding van de Dag van de Zorg deze week kregen alle medewerkers in het Sint-Trudo Ziekenhuis een drinkbus.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek