Strafke
header-stripes

Nieuws

Zo kan je je medemens ook nieuwjaar wensen

woensdag 1 januari 2020

Een hartelijk woord, een schouderklopje, een duimpje, een hartelijk woord, een pluimpje... er zijn zoveel dingen die je dag, de week, je maand, je jaar goed kunnen maken. Deze foto, genomen in de straten van Sint-Truiden, kan in dat verband als voorbeeld gelden. Een werkelijk mooi gebaar van 'rode neus' Rienzo Vanrijckel.

Lees meer →

Luc Alloo (in-de-nacht) ontdekt de Bornedries

woensdag 1 januari 2020

Iedereen in Sint-Truiden en heel ver daarbuiten kent de Bornedries. Spreek je iemand er op aan.... nooit geweest, krijg je dan als antwoord, of ik begrijp niet dat iemand daar naartoe gaat. En toch is het er vaak een overrompeling. Zeker, want wekelijks WIPPEN zo'n 600 tot 1000 bezoekers de hotste parenclub van het land binnen. Zij gaven aan Luc Alloo hun geheimen prijs, zo kwam ons aan de oren.

Lees meer →

INE met exclusief optreden in het Cosmocafé

dinsdag 31 december 2019

Op 1 januari zijn er tegenwoordig ook heel wat zaken te doen. Zo organiseert Cosmo haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie morgen (woensdag) van 19 uur tot 20 uur. Nieuw dit jaar is het exclusieve akoestische optreden van INE aansluitend om 21 uur. De toegang is gratis.

Lees meer →

3600 euro voor truitje Big SI

dinsdag 31 december 2019

De veiling van voetbaltruitjes in het kader van de kerstactie van de KBVB is achter de rug. Verrassende winnaar: Faris Haroun. 4350 euro betaalde iemand voor zijn shirt. Hans Vanaken (4150) en onze Simon Mignolet (3600) maken de top drie compleet.

Lees meer →

Jo Creten op goede weg richting BV

dinsdag 31 december 2019

De hereninging van Jo Creten met zijn jas, een primeur van onze nieuwssite, haalt vandaag de nationale bladzijden in Het Laatste Nieuws en heeft een grote kans om vanavond VTM te halen. Na het avontuur van diens jas, kan nu ook het avontuur van Jo beginnen. Jo goes Brussels.

Lees meer →

Brugge: drones voor 'vuurwerk' 21ste eeuw

dinsdag 31 december 2019

Terwijl er gemeentes zijn waar drones worden ingezet om illegaal vuurwerk te controleren, zetten ze in Brugge vanavond voor de eerst keer drones in voor wat ze het vuurwerk van de 21ste eeuw noemen: een lichtspektakel van een kwartier met 80 drones.

Lees meer →

Illegaal vuurwerk afsteken? De politie ziet u!

dinsdag 31 december 2019

Wie het vanavond toch in zijn hoofd haalt om illegaal vuurwerk af te stekenn is gewaarschuwd. Gemeenten zetten grote middelen in om het te controleren. Politie- en wijkploegen, agenten in burger en zelfs drones. Op de website van de Truiense politie is het al vier dagen ongebruikelijk stil. Maar dat neemt niet weg dat ook zij paraat staan.

Lees meer →

Klasse omheining oefencomplex sein voor meer

maandag 30 december 2019

Wie de afgelopen dagen doorheel de Sint-Jansstraat reed, heeft gemerkt dat het oefencomplex een gloednieuwe en hoogwaardige omheining kreeg, inclusief electronische poort. Dat complex blijft van de jeugd. De eerste ploeg maakt er voorlopig ook gebruik van, maar voor hen wordt er zeker een nieuw complex gebouwd. Dat staat nu vast.

Lees meer →

Moose Bar naar Sint-Truiden

maandag 30 december 2019

Moose Bar naar Sint-Truiden? Dat is nep nieuws, horen we u al denken. Inderdaad. Maar dat neemt niet weg dat we toch al een Moose Bar hebben, op de Luikersteenweg, op de Chaussée d'Amour. De Truiense Moose houdt er vanuit één van de vitrines de gluurders in de gaten. Al valt er dezer dagen niet veel te gluren. Want de meeste dames zijn richting familie in hun thuisland.

Lees meer →

Suzuki naar Iran?

maandag 30 december 2019

Volgens Iraanse media zou STVV-spits Yuma Suzuki op het punt staan te tekenen bij de Iraanse eersteklasser Tractor Sazi FC, de club die we ook kennen van coach Georges Leekens. 5 miljoen zouden ze op tafel willen leggen voor de spits die bij STVV matig en eerder wisselvallig presteerde.

Lees meer →

Nieuwjaarsborrel op 5 januari

maandag 30 december 2019

Noteer nu alvast zondag 5 januari in uw agenda. Want dan vindt van 16.30 tot 18.30 uur op de Grote Markt de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van de stad plaats.

Lees meer →

Diensten De Lijn verstoord door staking

maandag 30 december 2019

Bij De Lijn wordt er de twee laatste dagen van het jaar, vandaag maandag en morgen dinsdag dus, gestaakt door het ACOD. Daardoor zijn de diensten verstoord. Mogelijk zal dat ook op oudejaarsavond nog zo zijn.

Lees meer →

BREAKING NEWS van de SNaat. Kangoeroes op komst.

maandag 30 december 2019

Joenges toch, metskes toch, Truineers, en Truinoskes. We zijn in gevaar. Na de wolf, bedreigt nu de kangoeroe onze contreien. Bieste dei weider sprenge dan hunne stek lang is..... Dzje koent ter niks be doen. Ma het 'vlees' is wel lekker. En ge krijgt er geen vliegend schijt van.

Lees meer →

Thuur Vanhove (19) helpt Somalische vrouw bij bevalling

zondag 29 december 2019

TVL meldt dat een Truiense jongeman, Thuur Vanhove (19) een radeloze hoogzwangere Somalische vrouw samen met haar man meenam richting het ziekenhuis. De bevallingsruimte haalden ze echter niet meer. De vrouw beviel op de passagierszetel met behulp van een verpleegkundige. De kleine Shurahbil werd om 22.22 uur geboren.

Lees meer →

Turay neemt afscheid van Djurgården en praat met STVV

zondag 29 december 2019

Buya Turay, die onder Brys in onmin geraakte bij STVV, maakte intussen furore bij Djurgården waarmee hij drie vliegen in één klap sloeg: de nationale titel, de trofee van topscorer nationaal en Gouden Schoen. Zelf nam hij intussen op facebook afscheid van de supporters. Intussen praat hij weer met STVV dat hem tot vandaag verhuurde.

Lees meer →

Warmste Tafel boenk erop... gift 12000 euro

zondag 29 december 2019

Bedankt mensen, zij die hun benen (en voeten natuurlijk) onder tafel schoven aan De Warmste Tafel. Jullie waren met ruim 3200. 2651 in het oude postgebouw waar Joris Leclère jullie gastheer was. Alles samen 500 in alle deelnemende horecazaken. Top!

Lees meer →

Danny Engelbosch overleden

zondag 29 december 2019

Danny Engelbosch is vanochtend overleden. Danny kennen we als een gedreven kinesist, een even gedreven lid van 't Neigemenneke en zijn engagement destijds bij STVV

Lees meer →

Jo en zijn jas zijn eindelijk herenigd

zondag 29 december 2019

Geweldig verhaal.... terwijl Jo Creten al ruim een jaar dacht dat hij zijn jas was kwijt gespeeld, reisde die met enkele vrienden en kennissen zowat de hele wereld rond. Nu kreeg hij die terug. Samen met een fotoboek 'de avonturen van Jo's jas'. Een mooier geschenk had onze Jo zich niet durven dromen.

Lees meer →

Bestuur Zepperen-Brustem vernieuwd en herschikt

zondag 29 december 2019

Er waait een nieuwe wind door eerste provincialer VV Zepperen-Brustem. Nieuwe mensen maken de dienst uit. Andere functies zijn herschikt. David Bamps (foto) is de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur.

Lees meer →

Casper De Norre biedt excuses aan.

zondag 29 december 2019

De foto waarop Casper De Norre een sticker toont met daarop 'anti Sint-Truiden' zorgt voor beroering in Genk en in Sint-Truiden en zelfs in gans de voetbalwereld. Hij reageert nu zelf op zijn facebookpagina.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek