Strafke
header-stripes

Nieuws

500ste match voor Hockey Club Sint-Truiden

zaterdag 16 november 2019

Hockey Club Sint-Truiden, de Yellow Eagles, slaan alle records. Vandaag speelden ze trouwens al hun 500ste match in hun jonge bestaan. Ter gelegenheid daarvan kregen ze het bezoek van schepen van sport Jurgen Reniers die voor het eerst een balletje sloeg, onder de indruk was, en nieuws in petto had.

Lees meer →

Opgelet: veel controles vannacht en morgen

zaterdag 16 november 2019

Onder het motto 'een verwittigde man of vrouw is er twee waard', wijst de politie er op dat er ook in de regio Sint-Truiden SLim-actie wordt gevoerd. Denk dus na vooraleer je met een pint teveel op achter het stuur kruipt.

Lees meer →

Nieuwe tribune Zuid telt zes verdiepen

vrijdag 15 november 2019

Wie er nog aan zou twijfelen. Er komt een nieuwe tribune Zuid op Stayen. Dat weet voorzitter David Meekers van STVV ons te vertellen. De timing staat nog niet helemaal vast. Maar de dagen van de metalen tribune met 'kooi' zijn geteld.

Lees meer →

Sikhs vieren 550ste verjaardag van sikhisme

vrijdag 15 november 2019

Tot e met zondag 17 november is Hangar 66 het decor van een driedaags festival waarop de 550ste verjaardag van het sikhisme gevierd wordt. Dat is een belangrijk feest voor Sint-Truiden, waar het merendeel woont van de ruim 4.000 leden van de Belgische gemeenschap van deze geloofsstrekking.

Lees meer →

Die Freddies & Sam Gooris op elfde Après Ski in Sint-Truiden

vrijdag 15 november 2019

Zoals de traditie het voorschrijft, wordt de Grote Markt in Sint-Truiden op tweede kerstdag omgetoverd tot één grote après ski party. Tijdens de 11e editie van het evenement wordt er voor het eerst gewerkt met herbruikbare bekers. Organisator Shop & The City pakt bovendien uit met niet één, maar twee headliners: Die Freddies en Sam Gooris.

Lees meer →

60.000 Vlaamse steun voor stationsomgeving

vrijdag 15 november 2019

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers heeft zopas 60.000 euro toegekend aan Sint-Truiden. Met deze ondersteuning kan de stad een studie laten uitvoeren voor de verdere herwaardering van haar stationsomgeving.

Lees meer →

CEO Takayuki Tateishi legt kaarten op tafel

vrijdag 15 november 2019

CEO Tateishi van STVV streeft naar een financieel stabiel STVV via fondsenwerving in Azië. Opbrengsten zullen allemaal worden geïnvesteerd in de club (o.a. een nieuw oefencomplex) maar ook in de stad. Er wordt ook werk gemaakt van een evenement met een weerklank à la Tomorrowland.

Lees meer →

VIDEOCLIP - Nieuw carnavalslied 'Zeg 'es Truineer'

vrijdag 15 november 2019

De Orde van de Sacré Coeur lanceerde gisteren de videoclip van hun nieuwste hit 'Zeg 'es Truineer'. Wij vinden de titel alvast goed gekozen. De Orde van de Sacre Coeur viert dit jaar voor de elfde keer feest, het belooft een groots jaar te worden voor deze ambitieuze carnavalisten.

Lees meer →

Laatste kans: zes nieuwe namen 'By lights & Music'

vrijdag 15 november 2019

Zaterdag 16 november geven zes artiesten het beste van zichzelf op evenveel unieke locaties in het hart van de hoofdstad van Haspengouw voor de tweede ‘Sint-Truiden by lights & music’

Lees meer →

Opgelet: huisartsenwachtpost van start

vrijdag 15 november 2019

De huisartsenwachtpost van Sint-Truiden gaat vandaag van start. Alle praktisch info vind je via een link van de Stad Sint-Truiden.

Lees meer →

PSV-STVV: 2-0

vrijdag 15 november 2019

In een aangename oefenpot won PSV van STVV. De kanaries hadden nochtans na de 1-0 de gelijkmaker aan de voet maar kregen uiteindelijk het deksel op de neus.

Lees meer →

Wouter Vrancken geen Genkie

vrijdag 15 november 2019

De website van KV Mechelen meldt dat Wouter Vrancken blijft. Daarvoor kreeg hij een verbeterd contract onder zijn neus geduwd. Mechelen en samen met hen waarschijnlijk zeer veel Truienaars zullen opgelucht adem halen.

Lees meer →

Sint-Truiden herfstkampioen met drie punten voorsprong

woensdag 13 november 2019

Na acht van de veertien speeldagen kunnen we haast met zekerheid stellen dat Sint-Truiden, Hasselt, Antwerpen en Visé in de play-offs voor de titel zullen eindigen. Play-offs dus zonder de regerende landskampioen Bocholt, die zowel tegen Waasmunster als Antwerpen in het zand beet.

Lees meer →

Provinciaal voetbal: nieuwe trainers

woensdag 13 november 2019

Bart Vandewalle heeft na de nederlaag in Achel (2-0) zijn ontslag gegeven als coach van Zepperen Brustem. Kevin Baets, assistent onder Vandewalle, wordt de nieuwe trainer.

Lees meer →

Veilig fietsen in alle windrichtingen

woensdag 13 november 2019

In het voorjaar doorkruisen duizenden toeristen Sint-Truiden per fiets, op zoek naar het mooiste plekje in de glooiende zee van landschappen. Het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Sint-Truiden bundelen de krachten om de Truienaren veilig en vlot op de fiets te krijgen.

Lees meer →

De rotonde van Stayen in het nieuw

woensdag 13 november 2019

Het fietsplan dat vandaag werd voorgesteld, voorziet ook in de herinrichting van de rotonde van Stayen, al langer een bron van ergernis voor wie uit de richting Tienen komt tijdens de spits, met files tot voorbij de Colruyt.

Lees meer →

Vergunning voor bestaande testbaan Punch

woensdag 13 november 2019

Het bedrijf Punch Powertrain krijgt een vergunning voor zijn bestaande testbaan op Schurhoven. Minister Demir heeft het beroep van omwonenden ongegrond verklaard.

Lees meer →

Meer schade aan fruit door halsbandparkiet

woensdag 13 november 2019

Deze zomer werd op verschillende fruitbedrijven schade geconstateerd veroorzaakt door de halsbandparkiet. Vergeleken met de laatste rapportage uit 2014 is het aantal bedrijven met schade toegenomen met meer dan 50% naar 17 bedrijven.

Lees meer →

Aperitieven met Noël Reynders

dinsdag 12 november 2019

Hij heeft gans Sint-Truiden leren blokfluit spelen, soms tegen hun goesting, maar muziek zouden ze leren. Daarbij heeft hij zowat alle orgels van de stad bespeeld en kroop hij decennia in het Belfort van het stadhuis om de beiaard over de stad te laten weergalmen.

Lees meer →

Meer fruit eten dankzij twee “duwtjes”

dinsdag 12 november 2019

Om een positieve gedragsverandering te bekomen, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van nudging: het geven van subtiele duwtjes (nudges) richting gewenst gedrag. Groene stickers op de gezonde producten in de supermarkt zoals fruit en groenten of rode stickers op ongezonde producten zoals snoep en frisdrank zijn hiervan klassieke voorbeelden.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek