Strafke
header-stripes

Nieuws

U14 Truiense hockeyploeg Yellow Eagles kampioen!

dinsdag 12 november 2019

Maandagmorgen stond de topper tussen Stix Hasselt en Yellow Eagles Sint-Truiden op het menu. Sint-Truiden stond voor de wedstrijd 1ste met 1 punt meer dan Hasselt. Een cruciale wedstrijd voor beide ploegen dus.

Lees meer →

PRIMEUR: Prins Gert I en Jeugdprinses Amelie I worden de baas

maandag 11 november 2019

Het 50ste carnaval in Sint-Truiden is van start gegaan met de aanstelling van de Prinselijke Hoogheden. Voor één keer, wegens de werken, niet op de Groenmarkt, maar op de Grote Markt waar voor de gelegenheid de Elf Latsjanen werden geplaatst en aangestoken.

Lees meer →

Geen oudstrijders meer in Zepperen

maandag 11 november 2019

De jongste oudstrijder moet nu al tegen de 100 aan lopen. En die zijn er niet meer in Zepperen. Wat er wel blijft, is een ingetogen herdenking van de gesneuvelden aan beide oorlogsmonumenten, in het bijzijn van de jeugd.

Lees meer →

Danny Boffin trainer bij DH Jeuk

maandag 11 november 2019

Danny Boffin wordt de nieuwe trainer bij DH Jeuk. Dat vernamen we uit goede bron. Boffin moet Jeuk proberen weg te halen uit de onderste regionen in tweede provinciale.

Lees meer →

Diesterstraat vanaf vandaag afgesloten

maandag 11 november 2019

Omwille van private werken, zal de Diesterstraat tussen het Ridders de Menten de Horneplein en het kruispunt met de Gildestraat afgesloten zijn van 11 november tot en met 18 november, en dit telkens van 9u tot 16u.

Lees meer →

DJ Lucki Luc genomineerd voor Party Awards

zondag 10 november 2019

Truienaar Luc Schiepers, ook wel bekend als DJ Lucki Luc is genomineerd voor de Party Awards in Nederland. Op 21 december hoort hij ook bij de line-up van kamping kerstmis (Kamping Kitsch Club) in Wieze

Lees meer →

Primeur: bestuur STVV organiseert persconferentie

zondag 10 november 2019

Van de communicatiecel van STVV kregen we te horen dat het bestuur vrijdag aanstaande om 12 uur een persconferentie organiseert waar ook CEO Takayuki Tateishi het woord zal nemen.

Lees meer →

Carlo Willems op tournee met jarig Willy Claes Ensemble

zondag 10 november 2019

Het Willy Claes ensemble is twintig jaar jong. En dat willen de muzikanten o.l.v. minister van staat en voormalig secretaris-generaal van de NAVO Willy Claes niet zomaar aan zich laten voorbijgaan. Daarom plannen ze een tournee. Dat meldt TV Limburg. Eén van hen is trouwens Carlo Willems, een Truienaar.

Lees meer →

Alleen de 4de provincialers winnen

zondag 10 november 2019

Het gaat niet goed met het speerpunt van onze Truiense provincialers, Zepperen-Brustem. De fusieploeg geraakt steeds meer in woelig water na verlies tegen Achel.

Lees meer →

Kris Princen wint, Steve Matterne vierde

zondag 10 november 2019

Op deze zonnige herfstdag kende de Rally van Zuid-Limburg een vlekkeloos en spannend verloop. Kris Princen, de grote favoriet won. Steve Matterne kwam voor het eerst na het ongeval waarbij zijn vriend Rik Vanlessen het leven liet, weer aan de start van een rally. Hij werd vierde.

Lees meer →

Alcohol- en drugcontroles afgelopen nacht.

zondag 10 november 2019

Afgelopen avond en nacht werden op het Europaplein en het industrieterrein Brustem alcohol- en drugcontroles uitgevoerd. Die leverden toch alweer een, zij het magere, buit op.

Lees meer →

Schmidt geeft 'fout' grootmoedig toe

zondag 10 november 2019

Tegen Oostende pakte hij nog een geweldige match. Tegen Cercle ging hij in de fout bij het openingsdoelpunt. De Japanse keeper Daniel Schmidt toonde achteraf dat hij niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk een grote meneer is.

Lees meer →

Sinterklaas komt WEL naar Sint-Truiden

zondag 10 november 2019

Fake news, het duikt steeds meer op. Zo zijn er facebookers die menen te moeten verkondigen dat Sinterklaas wegens besparingen niet naar Sint-Truiden komt. Truineer bevestigt. Hij komt WEL.

Lees meer →

Orde van de Commeduur installeert Jeugdraad

zondag 10 november 2019

Morgen is het de elfde van de elfde. En dus start in Sint-Truiden het carnaval. Intussen installeerde De Orde van de Commeduur naast de Raad van Elf nu ook een Jeugdraad.

Lees meer →

Spelers laten coach in de steek

zondag 10 november 2019

Als Brys al op de wip zou staan, dan gaven de spelers het bestuur alvast een extra stok om te slaan. Want wat ze in Jan Breydel afleverden, was schabouwelijk. "Trok inderdaad op niks. En dan nog hadden we kunnen en moeten winnen", vond Brys.

Lees meer →

Duivenwereld eert Filip Herbots

zondag 10 november 2019

Op Stayen vonden de nationale dagen van de KBDB, de Koninklijke Belgische Duivenbond, plaats. Naar aanleiding van die organisatie werd Filip Herbots (op foto derde van rechts) geëerd, een naam als een klok in dit wereldje en ook daarbuiten.

Lees meer →

Het deksel op de neus in minuut 89

zaterdag 9 november 2019

STVV mag de terugreis naar Haspengouw puntenloos aanvatten. Terwijl u dit leest staan ze wellicht nog onder de douche en likken hun wonden. Niet dat ze zoveel stampen gekregen hebben, maar een nederlaag tegen de hekkensluiter, dat had niemand verwacht.

Lees meer →

Wagen eerst keer gewonnen via marktkramer

zaterdag 9 november 2019

Voor de eerste keer ooit werd de Shop&The City-wagen gewonnen op de HaspengouwMarkt. Wim Welvaarts uit Sint-Truiden scande zijn kaart bij marktkramer Cornelis Kip en wint zo een splinternieuwe Mercedes A-Klasse van garage Claes &Zonen

Lees meer →

Romain, icoon van de buhne, wordt 70

zaterdag 9 november 2019

Wat zou de Truiense toneelscène zonder Romain zijn? En omgekeerd... hoe zou Romain zich voelen zonder de Truiense toneelscène? Eén van de grootste publiekslievelingen in dat wereldje wordt vandaag 70. Proficiat Romain Bamps.

Lees meer →

Schuilhokken voor katten

zaterdag 9 november 2019

Schepen Ingrid Kempeneers voor Dierenwelzijn wist ons vandaag te vertellen dat de stad schuilhokken voor katten zal plaatsen. Ze is nog op zoek naar enkele goede plekke

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek