Strafke
header-stripes

Nieuws

Samenwerkingsovereenkomst tussen Asster, politie en Parket

maandag 25 november 2019

Ondanks de schijnbaar tegengestelde doelstellingen van politie en hulpverlening zijn ze onlosmakelijk verbonden door de mensen die zij in hun dagelijkse werk ontmoeten. De politie wordt regelmatig geconfronteerd met mensen met een psychiatrische problematiek. De psychiatrie wordt dan weer geconfronteerd met een aantal fenomenen die de bijstand van politie wenselijk/noodzakelijk maken, zoals agressie, het plegen van strafbare feiten, enz.

Lees meer →

Atheneum Speelhof zamelt 4.647 euro in voor Rode Neuzen

maandag 25 november 2019

Van een festival over een escape room tot een schaaktornooi... de leerlingen van Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof hebben alles uit de kast gehaald voor Rode Neuzen Dag. Met tientallen acties slaagden ze erin om maar liefst 4.647 euro in te zamelen.

Lees meer →

Duizendmaal bedankt voor de hulp

maandag 25 november 2019

We kregen van de familie Hermus een hartverwarmend briefje over de hulp die ze mochten ontvangen na de ramp die het gezin trof. We laten je mee genieten.

Lees meer →

Sint-Truiden heeft een nieuwe ambassadrice

maandag 25 november 2019

“Ik heb hier geen woorden voor dat ik mag mijzelf MISS EUROPEAN GLOBAL BELGIUM noemen”. Met die woorden reageerde Tara Hollebeke uit Sint-Truiden na het behalen van haar titel.

Lees meer →

Bestelwagen zakt door oprit

maandag 25 november 2019

Voor David Gysenberg van de Oude Katsei in Gingelom was het zaterdagmorgen even schrikken toen hij zag dat zijn lichte bestelwagen door de oprit gezakt was.

Lees meer →

Eén Gecoro voor vijf gemeenten

maandag 25 november 2019

Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem en Wellen gaan een intergemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening oprichten. Deze iGecoro gaat de vijf gemeenten adviseren voor uitvoeringsplannen en vergunningen

Lees meer →

Het provinciaal voetbal van dit weekend.

maandag 25 november 2019

Na een weekend provinciaal voetbal, kunnen we een status quo vaststellen bij onze provinciale ploegen. Wat wel opviel was dat er bijna evenveel supporters van Zepperen-Brustem de verplaatsing maakten naar Bilzen als van Charleroi bij zijn verplaatsing naar STVV gisteren in eerste nationale!

Lees meer →

Geen appeltjes van oranje, maar uit Haspengouw

maandag 25 november 2019

De goede Sint is weer in het land en tot 6 december zal je hem op alle mogelijke plekken zien verschijnen om dan de plaats te ruimen voor de Kerstman. Maar in Sint-Truiden heeft Sinterklaas gebroken met een trend!

Lees meer →

Opfrissing verkeersregels noodzakelijk?

maandag 25 november 2019

Afgelopen nacht werden door de verkeersdienst diverse controles uitgevoerd in de omgeving van onze "chaussée d'amour".

Lees meer →

STVV krijgt tweede thuisnederlaag aangesmeerd.

zondag 24 november 2019

Wie schrik heeft krijgt slaag, wie het niet kan of het niet doet, ook. Hiermee kunnen we de tweede thuisnederlaag van STVV samenvatten. Een zwak STVV, nog een schim van de strijdlustige ploeg van tegen Genk of in Mechelen kreeg verdiend een 1-3 om de oren. En de supporters waren helemaal niet happy. De tandem Boli-Suzuki marcheerde voor geen meter en de verdediging was niet bij de les.

Lees meer →

Groep Celis opent grootste Volvo-toonzaal van België

zondag 24 november 2019

Groep Celis, met vestigingen in Hasselt en Sint-Truiden, heeft in Hasselt de grootste Volvo-showroom van België geopend. Met de nieuwe vestiging is een investering gemoeid van ruim 7,5 miljoen euro.

Lees meer →

Parking vol?

zondag 24 november 2019

Het is een beetje behelpen de komende maanden in Sint-Truiden. De eindejaar festiviteiten pikken nogal wat parkeerplaatsen is, dus zijn de overige (betaal)parkings de winnaars. Alhoewel, duidelijk is anders.

Lees meer →

Gezin op zoek naar meubelen

zondag 24 november 2019

"Afgelopen maandag verloren we onze woning in Zepperen door een zware uitslaande brand. Femke en ik willen heel graag alle mensen bedanken die ons spontaan steunden -zowel materieel als moreel. Het doet deugd om vast te stellen dat er nog warmte en solidariteit bestaat de dag van vandaag", meldt Laurent op zijn facebookpagina.

Lees meer →

Senioren krijgen "les" over veiligheid

zondag 24 november 2019

Via het PLOT waar de Limburgse politiemensen en brandweermannen hun opleiding krijgen, mocht OKRA Sint-Truiden twee specialisten ontvangen die hen diets kwamen maken hoe ze zich beter kunnen beschermen tegen inbraak en brand.

Lees meer →

Erfgoud blijvend eerbetoon aan Trudofeesten

zondag 24 november 2019

23 november was de naamdag van de Heilige Trudo. Dan zette Sint-Truiden de stichter van de stad extra in de kijker. Dit jaar vormde deze feestdag ook de officiële afsluiter van een meer dan geslaagd Trudojaar. Als eerbetoon aan een topeditie van de Trudofeesten stelde het stadsbestuur tijdens dit slotmoment een gloednieuwe digitale erfgoeddatabank voor.

Lees meer →

Trudo keert terug naar “laatste rustplaats”

zaterdag 23 november 2019

Vrijdagavond is het schrijn van de Heilige Trudo naar zijn laatste rustplaats in de Onze-Lieve-Vrouwkerk teruggebracht, begeleid door een indrukwekkende menigte Truienaren.

Lees meer →

Crowdfunding voor getroffen gezin

zaterdag 23 november 2019

Crowdfunding, georganiseerd door Sanne Croughs van Freinetschool Het Wijdeland ten voordele van de familie Hermus

Lees meer →

Spectaculair accident in zone 30

zaterdag 23 november 2019

Een chauffeur die waarschijnlijk nooit gehoord had van de zone 30 in de stad, heeft deze nacht lelijk huisgehouden op de Naamsevest.

Lees meer →

Nina Derwael en Tim Wellens Sportman en Sportvrouw

zaterdag 23 november 2019

Op vrijdag 22 november was er de jaarlijkse kampioenenviering van de stad Sint-Truiden. In de Gazo bedankte het stadsbestuur ruim 300 kampioenen voor hun prestaties van het afgelopen jaar. De Nacht van de Truiense Sporter breide aan de avond een feestelijk en muzikaal vervolg.

Lees meer →

Morgen arriveert Sinterklaas in Sint-Truiden

vrijdag 22 november 2019

Amper een week na zijn aankomst in België, houdt de Sint al halt in Sint-Truiden. Geflankeerd door een heleboel pieten organiseert de goedheilig man een groot feest voor alle kinderen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek