Strafke
header-stripes

Nieuws

Wat je ook doet, je bent gezien

donderdag 16 januari 2020

Camera's en criminaliteit. Het is als water en vuur. Dat blijkt uit cijfers van de stad. Al kan het nog altijd (veel) beter, natuurlijk.

Lees meer →

Permanente monitoring installatie Eisbear Bar

donderdag 16 januari 2020

"De organisator van Eisbear zal voortaan heel strikt zelf het geluidsniveau monitoren van de activiteiten die plaatsvinden in de après-ski-hut op het Minderbroedersplein", luidt het vanuit de stad. "Die monitoring is intussen overeengekomen na een constructief overleg met de buurtbewoners, burgemeester Veerle Heeren, schepen van Feestelijkheden Johan Mas, Trud’Or en de lokale politie", luidt het.

Lees meer →

Doelman van het jaar: Simon Mignolet

donderdag 16 januari 2020

Wie zich na één stemronde in een half jaar tijd kan ontpoppen tot Doelman van het Jaar, is de Belgische competitie ontgroeid. Maar dat wisten we al.Twaalf clean sheets en amper zeven tegengoals in 18 competitiewedstrijden. Doe het maar na. Het zal de clubs in het buitenland niet zijn ontgaan.....Proficiat Simon. (foto print live uitzending VTM)

Lees meer →

Projectsubsidie voor Truienaar Lukas De Clerck

donderdag 16 januari 2020

Er werd fors gesnoeid in de cultuursubsidies door de Vlaamse regering waardoor er maar 7 projecten in Limburg nog een financieel steuntje krijgen. Truienaar en geluidskunstenaar Lukas De Clerck is bij de gelukkigen. Hij wil de beurs gebruiken voor de ontwikkeling van 3 nieuwe projecten.

Lees meer →

Monique Claes wint 45e Shop & City wagen

woensdag 15 januari 2020

Monique Claes werd afgelopen zaterdag winnaar van de 45ste Shop & City wagen, een Nissan Micra van Van Mossel-Bruyninx. Het winnend lotje werd gescand bij Dony Gourmet Store.

Lees meer →

Japanse linkerflank verdediger naar STVV

woensdag 15 januari 2020

De Kanaries hebben zich versterkt met de 23- jarige Japanner Ko Matsubara. Deze linkerflank verdediger speelt tot eind deze maand bij Shimizu S-Puise uit Shizuoka en is nu einde contract. Vorig seizoen eindigde deze club 12de in de J1 League in Japan.

Lees meer →

Wie vernielde omheining op de Vliegveldlaan?

woensdag 15 januari 2020

Blijkbaar vond iemand het nodig om vannacht de omheining van Angelo Di Vito omver te rijden. Jammer genoeg wou deze persoon zich ook niet kenbaar maken... Als iemand toevallig iets opgemerkt heeft aan de kbc (Vliegveldlaan Brustem) mag hij of zij dit steeds melden.

Lees meer →

Vriendjesdag bij Davost

woensdag 15 januari 2020

Op zaterdag 1 februari organiseert de damesvolleybalclub van Sint-Truiden, DAVOST, een vriendjesdag voor de U7 en U9. De doelstelling is om de club op een positieve manier in de kijker te zetten door deze trainingen open te stellen voor de vriendjes van onze leden. Zo wil men de drempel verlagen voor nieuwe leden om de stap te zetten naar onze club.

Lees meer →

STVV stelt plannen nieuwe tribune Zuid voor

dinsdag 14 januari 2020

Na dit seizoen start STVV de bouw van de nieuwe tribune aan de spoorwegkant, de zogenaamde tribune Zuid. Het wordt een multifunctionele tribune, met een mix aan voorzieningen.

Lees meer →

Bloesembad krijgt beetje bij beetje vorm

dinsdag 14 januari 2020

De bouw van het bloesembad vordert met rasse schreden. Dat heeft burgemeester Veerle Heeren vandaag kunnen vaststellen tijdens een plaatsbezoek.

Lees meer →

Leuk wolvennieuws: August en Noëlla een paar

dinsdag 14 januari 2020

Neen, (nog) geen wolven in Sint-Truiden, maar wel in Limburg. Er is een koppel. En dat koppel zal waarschijnlijk in mei-juni een aantal welpen op de wereld zetten. Hoeveel? Dat bepaalt de wolf zelf na de verkenning van het territorium en de daaruit volgende inschatting van de overlevingskansen.

Lees meer →

Vissegatstraat rond zomer klaar

dinsdag 14 januari 2020

De Vissegatstraat is een bouwwerf. En dat gaat nog even duren. Tot de zomer. Dat is althans de bedoeling.

Lees meer →

Blauwe Vogel Koffiehuisje in Nieuwpoort

dinsdag 14 januari 2020

Groot & leuk nieuws ! Tijdens de Krokusvakantie zal te Nieuwpoort ( aan de trendy Kaai 18 vlak tegenover de vismijn & aan de tramhalte ) het super gezellige Blauwe Vogel Koffiehuisje opengaan !

Lees meer →

"Disco-chalet hoort niet thuis in 't centrum"

dinsdag 14 januari 2020

Nog 7 weken staat de Eisbear Bar op het Minderbroedersplein. Van donderdag tot en met zaterdag, open van 20 uur tot 2 uur 's nachts. "Deze disco-toestand hoort niet thuis in een chalet in het centrum", aldus gemeenteraadslid Eddy Elherbouti. "De eigenaar zou beter een pand huren zoals in Leuven. Ik stel dan ook voor om de vroegere Blokker of Cardelly te huren. Daarmee pakken we ook de leegstand aan." De buurtbewoners reageren: "Wij zijn het echt moe, wij vragen dat de afspraken gerespecteerd worden."

Lees meer →

Te laat: Prinsenpronknacht

dinsdag 14 januari 2020

De Prinsenpronknacht van aanstaande zaterdag is uitverkocht. Dat laat de Orde van de Commeduur weten. Het heeft dus geen zin om je nog aan te bieden aan de kassa.

Lees meer →

Mignolet laat deur naar Premier League op een kier

dinsdag 14 januari 2020

Morgen wordt in Puurs de Gouden Schoen uitgereikt. Simon Mignolet, die met zekerheid tot beste doelman zal worden uitgeroepen, sluit in Het Laatste Nieuws vandaag niet uit dat hij nog ooit opnieuw in de Premier League zal aantreden. 'Dan moet het plaatje zowel sportief als privé wel kloppen," aldus de 31- jarige Truiense goalie. Dat het ondanks een vijfjarig contract bij Club Brugge nog niet te laat is, bewees de 38- jarige Spaanse doelman Pepe Reina gisteren met een overgang naar Aston Villa. Clubs uit de Premier League draaien zich niet om desnoods een hoge afkoopsom te betalen om hun kern te versterken. Club Brugge is dus gewaarschuwd.

Lees meer →

Nieuwjaarsrecepties bij de politieke partijen

dinsdag 14 januari 2020

Naar jaarlijkse traditie organiseren de politieke partijen uit de gemeenteraad van Sint-Truiden een nieuwjaarsreceptie voor hun leden in de tweede helft van de maand januari. CD&V bijt donderdagavond de spits af. Hier het programma: CD&V: donderdag 16 januari vanaf 19 uur in het Veilinghuis, Tongersesteenweg. Open-VLD: zondag 19 januari vanaf 10u30 in het Lindehof, Gelinden-Dorp sp-a: zondag 26 januari vanaf 10u30 in parochiezaal Norbertusheem in Kortenbos NVA: zondag 26 januari vanaf 10 uur in Den Andries in Runkelen-Dorp Groen: zondag 26 januari vanaf 12u30 in Museum de Mindere, Capucienessenstraat

Lees meer →

VIDEO - Studenten maken indruk met uitwisselingsproject

dinsdag 14 januari 2020

Vijfdejaarsstudenten van verschillende Sint-Truidense scholen reisden in de paasvakantie 2019 naar Costa Rica. In het C.C. de Bogaard brachten zij afgelopen week hun getuigenissen op het podium in een multimediale voorstelling. Iedereen was duidelijk onder de indruk. Bekijk hieronder het verslag en de commentaren.

Lees meer →

Update werken Groenmarkt en aanpalende straten

dinsdag 14 januari 2020

De archeologische opgravingen op de Groenmarkt zijn klaar. NU moet enkel de zone vlak naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk nog onderzocht worden. Dat zal niet lang duren omdat er niet diep wordt gegraven.

Lees meer →

Welke fruitteler wil helpen?

dinsdag 14 januari 2020

Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en PC Fruit zijn op zoek naar een 30-tal geïnteresseerde fruittelers die willen meewerken om het fruitteelt-landschap “biodiverser” aan te kleden.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek