Strafke
header-stripes

Nieuws

Triamant draagt steentje bij in klimaatproblematiek

dinsdag 10 december 2019

Vorige week hebben de vrienden van het Triamantpark zich ingezet om hun bijdrage te leveren aan het klimaat. In het woonzorgcentrum Triamant Haspengouw in Velm werden 3 oude variëteiten hoogstammen geplant als bijdrage aan de klimaatproblematiek.

Lees meer →

Pipa is op zoek naar een warme kerst

dinsdag 10 december 2019

Pipa is op zoek naar een warm mandje voor Kerst. Wie heeft plaats? Pipa wordt momenteel opgevangen in ons dierenasiel.

Lees meer →

Sfeertribune gesloten tegen Kortrijk

dinsdag 10 december 2019

Ingevolge de sanctie die STVV kreeg na de gestopte match STVV-Genk zal de sfeertribune tegen Kortrijk gesloten blijven. De Brigada Hesbania zal dus op zoek moeten gaan naar een andere plek in het stadion.

Lees meer →

13.550 euro subsidies voor lokale verenigingen

maandag 9 december 2019

Drie lokale afdelingen van de gezinsbond, vijf ouderenraden en 30 verenigingen krijgen een werkingstoelage van de stad Sint-Truiden. In totaal wordt 13.550 euro aan subsidies toegezegd.

Lees meer →

Sint-Truiden wil aangename woonstad worden

maandag 9 december 2019

Sint-Truiden zet zich de komende jaren verder op de kaart als een aangename woonstad waar iedereen zich thuis voelt. Met een doordachte woonvisie zet het lokaal bestuur de basisprincipes uit voor een innovatief woonbeleid dat inspeelt op de uitdagingen van morgen.

Lees meer →

Maarten Vandevoordt jongste keeper ooit in de CL

maandag 9 december 2019

Nooit eerder stond er zo'n jonge keeper aan de aftrap van een match in de Champions League als Maarten Vandevoordt. De 17-jarige Truienaar staat vanavond normaliter in Napels onder de lat bij Genk.

Lees meer →

Lot Nicky Hayen wordt beslist in Japan

maandag 9 december 2019

Na Genk kreeg Nicky Hayen van André Pinto snel te horen dat hij voort mocht doen. Gisterenochtend klonk de boodschap anders: "Het is DMM, de hoofdaandeelhouder, die nog moet beslissen."

Lees meer →

Afscheid van Wim Declercq en Marc Lelièvre bij STVV Jeugd

maandag 9 december 2019

STVV beëindigt de samenwerking met Academy Manager Wim Declercq en Director Youth Marc Lelièvre. Zij gingen nochtans pas vorig seizoen aan de slag bij onze jonge Kanaries

Lees meer →

De politie meldt

maandag 9 december 2019

Zes ongevallen en negen inbraken, dat is de trieste balans van het weekend na Sinterklaas.

Lees meer →

37.500 euro aan cheques voor ontwikkelingshulp

maandag 9 december 2019

Sint-Truiden betoelaagt twaalf projecten rond internationale solidariteit met een subsidie. De cheques werden uitgereikt op een speciaal Filipijns kerstfeest waarop inwoners met verschillende culturele achtergronden samenkwamen rond de gedeelde waarden van Kerstmis.

Lees meer →

Boli naar Anderlecht?

maandag 9 december 2019

RSCA wil zich in de winter versterken met Yohan Boli (26), dit seizoen goed voor negen doelpunten bij STVV. De supporters van Sint-Truiden moeten zich dus geen illusies maken: normaal gezien voetbalt Yohan Boli (negen goals in zestien competitiewedstrijden) na de winterstop niet meer op Stayen.

Lees meer →

VIDEO - Haspengouwse voetbalzonen in Den Truineer

maandag 9 december 2019

In het nieuwe magazine kan je onder meer een debat tussen Haspengouwse voetbalzonen lezen. We spraken met Wouter Vrancken, Dimitri Huygen, Peter Willems, Geert Smets en Philippe Bormans over de toekomst van STVV en Belgisch voetbal.

Lees meer →

Velm haalt zwaar uit in Vliermaalroot

zondag 8 december 2019

Onze provinciale ploegen kenden een ietwat beter weekend, alhoewel, Aalst ging zwaar de mist in tegen leider Gravelo maar Velm deed dan weer hetzelfde in Vliermaal.

Lees meer →

Het verdwenen waterkasteel van het Hemelrijk

zondag 8 december 2019

Het Heemkunde Genootschap van Brustem nodigt graag uit op zijn bijeenkomst van dinsdag 10 december 2019 in de raadzaal van het voormalig gemeentehuis aan het Singelplein te Brustem.

Lees meer →

Bar Noël op zondagse kerstshopping 15 december

zondag 8 december 2019

3 clubs, 1 vision. Dat is het uitgangspunt van lokale verenigingen Club 41, Ladies Circle en Ronde Tafel Sint-Truiden. De 3 clubs bundelen op zondag 15 december de krachten om een vernieuwend en charismatisch concept neer te zetten. Het event is gedoopt “Bar Noël” en zal voor iedereen gratis toegankelijk zijn vanaf 14u00.

Lees meer →

Olijfolie: de wereldkampioenen op bezoek

zondag 8 december 2019

Olijfolie wordt vooral bij de voedselbereiding gebruikt. In veel landen rond de Middellandse Zee is olijfolie al duizenden jaren van belang in verschillende toepassingen. Niet alleen als voedingsmiddel. En net als wijn, kan je olijfolie ook degusteren. OKRA Sint-Truiden een olijfolieproducent bereid om ons hierin te begeleiden. En niet de eerste de beste!

Lees meer →

Twintig jaar kerstmarkt in Zepperen

zondag 8 december 2019

Zepperen is al eeuwenlang een herbergdorp. Zelfs de Paters Begaarden aan de Kasteelstraat hadden een gastenverblijf net buiten de muren van hun klooster. Alles wat ervan overblijft is dit uithangbord in steen én de naam van onze basisschool, gebouwd op die plek.

Lees meer →

Salsa Fiesta present Jingle Bells and Bubbels

zondag 8 december 2019

Na talrijke succesvolle edities van Salsa fiesta in Winterland Hasselt & zomerbar Baouzza ….Komt Salsa fiesta voor de eerste keer naar de Eisbear bar in Sint-Truiden voor een pre-Xmass party

Lees meer →

PRIMEUR - Enchanté met uitgestelde koffies

zondag 8 december 2019

Nieuw warm netwerk 'Enchanté' start op in Sint-Truiden. Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars die kleine gratis diensten of uitgestelde diensten aanbieden. Een uitgestelde dienst werkt heel simpel. Wanneer je zelf iets consumeert, zeg nu een koffie bij Sweet Coffee of La Vida, kan je daar tijdens het betalen een uitgestelde koffie bij afrekenen. Deze symbolische consumptie wordt op een later moment door de handelaar omgezet in een reële koffie voor iemand die er zelf de middelen niet voor heeft.

Lees meer →

Overvaller Colruyt Tienen gevat in Sint-Truiden

zondag 8 december 2019

Typisch eindejaar. Inbraken, diefstallen en overvallen nemen toe. Vrijdagavond was de Colruyt van Tienen aan de beurt. Eén van de overvallers kon worden gevat na een achtervolging, vlakbij het PZ Ziekeren.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek