Strafke
header-stripes

Nieuws

Het is definitief: STVV-Genk blijft 3-3

vrijdag 13 december 2019

De zeven dagen om in beroep te gaan tegen het vonnis van de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB zijn verstreken. Ook bondsprocureur Wagner legt zich dus bij het vonnis neer, de uitslag van STVV-Genk wordt officieel vastgelegd op 3-3.

Lees meer →

Vandaag pop-up asielwinkel in de Luikerstraat

vrijdag 13 december 2019

Er worden opvallend meer herdershonden bij dierenasielen gedumpt. De voornaamste reden hiervoor: de populaire hond wordt om de verkeerde reden gekocht. “Eigenaars denken dat de hond met weinig inspanning heel goed luistert. Niet dus”, zegt Philip Zurinckx van het asiel.

Lees meer →

De kerstmarkt is open…

vrijdag 13 december 2019

Op de Groenmarkt was het kerstinitiatief niet mogelijk wegens grote werken, dus verhuist de Kerstmarkt dan maar weer naar zijn vertrouwde plek rond de Grote Markt, waar het allemaal indertijd begon.

Lees meer →

STEM@Work: onderwijs ontmoet bedrijfsleven

vrijdag 13 december 2019

Op 4 december 2019 openen bedrijven verspreid over heel Limburg hun deuren voor de derde editie van ‘STEM@Work’. Leerkrachten uit het basisonderwijs zijn te gast in een bedrijf in hun buurt zoals Europower in Nieuwerkerken. STEM@work geeft hen tips om hetgeen ze daar zien toe te passen in hun lessen, zodoende dat ze daarna ook een kijkje kunnen gaan nemen met de klas. Zelfs de kleuterjuffen en -meesters zijn enthousiast en ervaren een bedrijfsbezoek als zeer leerrijk voor de kleuters.

Lees meer →

Taxichauffeur overvallen: buit 55 euro

vrijdag 13 december 2019

Een 33-jarige man uit Sint-Truiden moet voor veertig maanden de cel in omdat hij een taxichauffeur hardhandig aanviel na een ritje naar Genk. De dertiger ging aan de haal met 55 euro.

Lees meer →

De snaat op vrijdag: 'do vilt men broek van af'

vrijdag 13 december 2019

Afgelopen week was er weer heel wat in het nieuws. Over Sint-Truiden en daarbuiten. Het ontsnapte niet aan mijn snaat, en waarschijnlijk ook niet aan die van jullie. Vandaar dit overzicht.

Lees meer →

Resem overtredingen tijdens politiecontrole

donderdag 12 december 2019

Op woensdag 11 december in de vroege avond hield de verkeersdienst van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een alcoholactie. Die leverde meer dan alleen maar twee overtredingen inzake alcoholgebruik achter het stuur op.

Lees meer →

Verwaarloosde paarden in beslag genomen

donderdag 12 december 2019

De lokale politie van onze regio heeft in Nieuwerkerken drie verwaarloosde paarden in beslag genomen. De paarden zijn intussen overgebracht aar het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum.

Lees meer →

STVV in beroep tegen schorsing Garcia

donderdag 12 december 2019

Pol Garcia Tena krijgt voor zijn rode kaart in Zulte Waregem een speeldag schorsing. STVV gaat in beroep.

Lees meer →

VIDEO - Debat met Truiense autodealers in Den Truineer

donderdag 12 december 2019

Tijdens het debat bleek al snel dat de autosector in volle transformatie zit. Elektrisch of benzine of toch nog diesel? Het is koffiedik kijken welke auto hier en nu de beste, duurzaamste of meest voordelige aankoop is en de overheid biedt niet meteen een helpende hand. Lees in het magazine een relaas van een interessant discours over de toekomst van de auto in en rond Haspengouw.

Lees meer →

Vroegere Nieuwscafé heet nu Bistro Sacre Coeur

donderdag 12 december 2019

De grootste zaak in centrum Sint-Truiden heeft sinds dinsdag de deuren opnieuw geopend. De zaak die eerder bekend stond als ‘t Nieuwscafé, is nu omgedoopt tot ‘Bistro Sacre Coeur’. Letterlijk vertaald naar bistro Het Heilig Hart, vernoemd naar het plein waarop het pand zich bevindt. Het plein was meer dan 20 jaar één van de populairste plaatsen van Haspengouw, een begrip in Sint-Truiden. Een ontmoetingsplaats die nu terug geopend is. Samen met Twenty Two Coffee (vroegere Barza) van gebroeders Mignolet en Roasties ademt de hoek op ’t gezelligste plein horeca uit als nergens anders.

Lees meer →

Sint-Pieterskerk wordt bibliotheek

donderdag 12 december 2019

Een deel van de Sint-Pieterskerk in het centrum van Gingelom wordt ingericht als bibliotheek. De bib zelf wordt een multifunctionele ruimte.

Lees meer →

Aanvraagperiode voor vuurwerk voorbij

donderdag 12 december 2019

Opgelet. In Sint-Truiden mag je nog vuurwerk afsteken. Weliswaar geluidsarm, en enkel na aanvraag. Die aanvraagperiode is intussen voorbij. We geven hier nog 's de reglementering voor burgers die menen dat het hun vrij staat om van oud naar nieuw vuurpijlen af te schieten.

Lees meer →

Vandaag infoavond inbraakpreventie

donderdag 12 december 2019

In deze tijd van het jaar slaan inbrekers graag hun slag. Het is eigenlijk dagelijkse kost. Vandaar dat je de kans krijgt om je vanavond te informeren over inbraakpreventie.

Lees meer →

Electrische pendelbusjes gearriveerd

donderdag 12 december 2019

Schepen voor middenstand Jos Pierard weet als lokale handelaar perfect waar de klepel hangt en is dus blij met de electrische pendelbusjes die intussen zijn gearriveerd. Ze moeten het centrum van de stad beter bereikbaar maken vanaf de parkings aan de rand van de stad.

Lees meer →

Werken Plopsaqua vorderen met rasse schreden

donderdag 12 december 2019

Wie de jongste dagen richting Hannuit reed zal gemerkt hebben dat de werken aan Plopsaqua Landen-Hannuit met rasse schreden volgen. Intussen krijg je al een duidelijk zicht op het hoofdgebouw.

Lees meer →

Verjaardagcadeau: één jaar cel

woensdag 11 december 2019

Juist op zijn 46ste verjaardag kreeg een man van Marokkaanse nationaliteit dinsdagmiddag te horen dat hij een celstraf krijgt van één jaar voor een dozijn fietsdiefstallen.

Lees meer →

Bordeaux zakken worden ... grijs

woensdag 11 december 2019

Vanaf 1 januari krijgen de meeste Limburgse gemeenten nieuwe vuilniszakken voor restafval. Limburg.net vervangt de huidige bordeaux zakken door grijze zakken. Die zijn gemaakt van gerecycleerd plastic en krijgen een andere sluiting

Lees meer →

In Vlaanderen Vlaams en op Sint-Anneke mosselen!

woensdag 11 december 2019

Op de website van de Sint-Truidense bib kan je surfen in drie talen, het Nederlands, het Frans en het Engels. “Kan niet”, zegt de N-VA. Maar daarnet was er nog geen letter veranderd en kon je surfen in drie talen.

Lees meer →

PRIMEUR: “Gemokt dour Truineers”

woensdag 11 december 2019

Een champagne boer die “het” maakt in Reims en Epernay met ereburger van onze stad, Vrancken, hebben we al. Hebben we binnenkort ook zo iemand in de markt van olijfolie? Wie weet!

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek