Strafke
header-stripes

Nieuws

Politiecombi's uitgerust met defibrilator

maandag 27 januari 2020

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken heeft zes politiecombi’s van de zone uitgerust met een automatische externe defibrillator (AED).

Lees meer →

DivINE: showcase Ine in Panishof

maandag 27 januari 2020

Ine Tiolants, de MNM Rising Star van 2018, tekende zopas een platencontract bij Universal Music en werkt op dit moment aan nieuwe muziek, samen met Piet Goddaer die beter bekend is als Ozark Henry. Op zaterdag 15 februari geeft ze een showcase met haar volledige groep in Panishof Bommershoven.

Lees meer →

Alle sportuitslagen van het weekend

maandag 27 januari 2020

De grootste verrassing van het weekend komt uit het handbal, waar de dames van Sint-Truiden de topper in eigen huis verloren van Initia Hasselt maar toch nog koploper blijven in 1ste nationale. Op de foto ziet u de dames van Davost, volleybalclub Sint-Truiden, die in 3de provinciale A vlot hun wedstrijd wonnen tegen Kortessem B.

Lees meer →

UCLL zorgt voor 8 pop-up stores in Sint-Truiden

maandag 27 januari 2020

UCLL Pop-ups is het afstudeerproject van de laatstejaarsstudenten KMO & Ondernemen aan de Hogeschool UC Leuven Limburg Campus Diepenbeek. UCLL Pop-ups brengt 8 verschillende pop-up stores samen op verschillende locaties in Sint-Truiden. Voor het eerst openen de studenten 3KMO hun pop-ups in Sint-Truiden van 7 tot en met 23 februari 2020.

Lees meer →

Dries Boffin plots overleden

zondag 26 januari 2020

De wereld staat even stil. We vernamen zonet het overlijden van Dries Boffin, zaakvoerder van brasserie 't Begijntje.

Lees meer →

Milan Paulus kijkt uit naar zijn debuut bij de beloften

zondag 26 januari 2020

Milan Paulus oogt scherp. Je kan er verdomd donder op zeggen dat ie op en top klaar zal zijn voor het komende wielerseizoen. Aan zijn ingesteldheid en zijn voorbereiding zal het alleszins niet gelegen hebben.

Lees meer →

Het geheim van Kostnic.....!?

zondag 26 januari 2020

Kostnic... Kostniks, lachten veel Truienaars tegen beter weten in. Intussen geeft de Sloveen zijn visitekaartje af. Meer nog, de spelers dragen hem op handen.

Lees meer →

Facundo Colidio: Inter of STVV of.....?

zondag 26 januari 2020

Twee basisplekken, één doelpunt, vier assists, twee keer man van de match.... In nauwelijks 120 minuten speelde Facundo Colidio zijn maatje Yohan Boli naar de vergeethoek. Wat een debuut, wat een statistiek.

Lees meer →

75ste Verloren Maandagstoet nadert met rasse schreden

zaterdag 25 januari 2020

De 75ste Verloren Maandagstoet komt steeds dichterbij, op maandag 24 februari is het zover! Vergeet ook deze data niet: zondag 16 februari: Super Kindercarnavalfeest in de Gazo vanaf 13u11 dinsdag 18 februari: Ontvangst Gilde Blauw Sjuut in de brouwerij van Wilderen vanaf 19u11 zaterdag 22 februari: Kinder Carnavalstoet in de straten vanaf 12u33 zondag 23 februari: Machtsoverdracht aan het Oud Stadhuis vanaf 20u11 zaterdag 22 februari: Faat Verklieëd Bal in de Gazo vanaf 20u11

Lees meer →

Frank Mellemans opnieuw DJ op Tomorrowland

zaterdag 25 januari 2020

Truienaar Frank Mellemans, ook vaste DJ op Stayen, prijkt net zoals vorig jaar op de affiche van Tomorrowland. “Ik draai weer beide zondagen in onze Moose Bar op het festivalterrein in Boom. We brengen de hele dag feestmuziek in onze ambiancehut samen met een andere Truienaar, Feestdj Lucki Luc (Luc Schiepers, nvdr.," aldus Frank in het HBVL Vanmorgen is overigens de ticketverkoop voor Tomorrowland gestart via de website.

Lees meer →

Wildplakzuilen maken plaats voor digitaal alternatief

zaterdag 25 januari 2020

De 22 wildplakzuilen in Sint-Truiden gaan tegen de vlakte. De palen zijn een doorn in het oog van almaar meer mensen en daarom besliste het stadsbestuur om ze te verwijderen. Binnenkort komt er een duurzaam en digitaal alternatief. Als de omstandigheden het toelaten, verschijnt er op de plaats van elke zuil ook een nieuwe boom.

Lees meer →

Wat is er van .....de boomlange Ibrahima Sidibé?

zaterdag 25 januari 2020

De nu 39- jarige Senegalese linksvoetige spits kwam begin 2008, na een ommetje in de Oostenrijkse competitie naar STVV, via de Hongaarse eersteklasser Debrecen VSZ. Velen twijfelden in de tweede seizoenshelft 2007/2008 aan zijn capaciteiten want scoren deed hij niet in 13 wedstrijden. Toenmalig trainer Dennis Van Wijk zette Sidibé zelfs even in het elftal als linkerflankverdediger. Het seizoen nadien, STVV was gedegradeerd en speelde in tweede klasse, toonde Ibrahima dat hij het scoren niet verleerd was en lukte 21 doelpunten.

Lees meer →

Street One opent op Grote Markt 27

vrijdag 24 januari 2020

De Grote Markt heeft er sinds vandaag een super shop-adresje bij! Sandra en haar team verwelkomen jullie graag in Street One Bilzen & Sint-Truiden. Je kan zeker eens langs gaan in de gloednieuwe winkel en de prachtige collectie ontdekken! Bovendien kan je de Shop & The City-kaart inscannen en zo sparen voor een leuk geschenkje.

Lees meer →

150 actieve senioren starten sporteljaar

vrijdag 24 januari 2020

Het Truiense sporteljaar ging van start. Meer dan 150 actieve senioren bliezen verzamelen in sportcomplex Sint-Pieter om kennis te maken met het nieuwe sportaanbod dat helemaal op hun maat werd afgestemd.

Lees meer →

Matsubara en Turay nog niet aan spelen toe

vrijdag 24 januari 2020

De nieuwe linksachter Ko Matsubara arriveerde woensdag en is nog niet speelgerechtigd. Buya Turay reisde af naar Zweden om zijn werkvergunning in orde te brengen maar is ook nog niet helemaal fit.

Lees meer →

Wachten op opklaringen bij frisse temperaturen

vrijdag 24 januari 2020

Vandaag blijft het in Limburg overal droog. Vanochtend is het op de meeste plaatsen nog steeds grijs met lage wolken. Daardoor bleef de temperatuur vannacht ook net boven het vriespunt schommelen. Het blijft afwachten waar en wanneer de zon erdoor komt, want geen enkel weermodel kan dit onder de gegeven omstandigheden perfect berekenen.

Lees meer →

Droneport breidt verder uit!

vrijdag 24 januari 2020

De derde fase van de betonvloer van Droneport werd in Sint-Truiden gegoten. "Bedankt aan onze klant en hoofdaannemer van het project MTS, alsook polierder DM-Industrievloeren voor het vertrouwen," aldus Holcim Belgium.

Lees meer →

Wat met STVV nu de BeNeLiga dichterbij komt?

vrijdag 24 januari 2020

Na een tweede onderzoek, besteld door 11 profclubs uit België en Nederland, is gebleken dat een BeNeLiga meer geld in het laatje zou brengen voor álle profclubs in België en Nederland. De G5 van België en de G6 van Nederland zijn enthousiast en het idee zal nu op een meer diepgaande manier onderzocht worden. Dat melden enkele Belgische en Nederlandse media.

Lees meer →

Dames Handbal Sint-Truiden hernemen competitie

vrijdag 24 januari 2020

De dames van handbalclub Sint-Truiden hernemen zaterdagavond de competitie in eerste nationale en gaan opnieuw voluit voor de landstitel. Hieronder de volledige sportkalender voor het weekend:

Lees meer →

Mwoe nog e daske plaseire en ien binnen drein?

vrijdag 24 januari 2020

'T is allemoal gin hoarsnijes op ne kletskop, joenk zen in deize tèd. Vruger jeugdkafeis, dancings en discotheike be den hoep in Sintruin. Na bekan niks mee. Alien een barak op het monnebruurplein. Allewijl moet oos joenkhèd al no Hasselt of Boemerskonte om e daske te plaseire. Ze hubbe van oos spellemente van vruger winkels, kaberdoesjkes, burous, appartemente en zelfs parenclubs gemok... Wa ’n sirrek.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek