Strafke
header-stripes

Nieuws

Vergunning voor bestaande testbaan Punch

woensdag 13 november 2019

Het bedrijf Punch Powertrain krijgt een vergunning voor zijn bestaande testbaan op Schurhoven. Minister Demir heeft het beroep van omwonenden ongegrond verklaard.

Lees meer →

Meer schade aan fruit door halsbandparkiet

woensdag 13 november 2019

Deze zomer werd op verschillende fruitbedrijven schade geconstateerd veroorzaakt door de halsbandparkiet. Vergeleken met de laatste rapportage uit 2014 is het aantal bedrijven met schade toegenomen met meer dan 50% naar 17 bedrijven.

Lees meer →

Aperitieven met Noël Reynders

dinsdag 12 november 2019

Hij heeft gans Sint-Truiden leren blokfluit spelen, soms tegen hun goesting, maar muziek zouden ze leren. Daarbij heeft hij zowat alle orgels van de stad bespeeld en kroop hij decennia in het Belfort van het stadhuis om de beiaard over de stad te laten weergalmen.

Lees meer →

Meer fruit eten dankzij twee “duwtjes”

dinsdag 12 november 2019

Om een positieve gedragsverandering te bekomen, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van nudging: het geven van subtiele duwtjes (nudges) richting gewenst gedrag. Groene stickers op de gezonde producten in de supermarkt zoals fruit en groenten of rode stickers op ongezonde producten zoals snoep en frisdrank zijn hiervan klassieke voorbeelden.

Lees meer →

Conference nog niet duurder na lagere Europese oogst

dinsdag 12 november 2019

“We hebben een ontzettend mooi QTee-seizoen achter de rug. Vorig jaar hadden we stress omdat we bang waren dat we niet alles kwijt konden en dit jaar hadden we stress omdat we bang waren niet aan de vraag te kunnen voldoen”, vertelt Kris Wouters van Fruithandel Wouters. Ook de Sweet Sensation van de BFV “boert” goed!

Lees meer →

Welk fruit en groenten mogen in de frigo?

dinsdag 12 november 2019

Groenten en fruit eindigen na het boodschappen doen vaak als vanzelfsprekend in de koelkast. Toch zijn niet alle producten even goed bestand tegen een te lage temperatuur.

Lees meer →

75ste Internationale Verloren Maandagstoet: memorabele editie

dinsdag 12 november 2019

En de nieuwe carnavalsprins en -jeugdprinses van Sint-Truiden zijn: Gert de eerste en zijn dochter Amelie de eerste. Dat werd bekendgemaakt op maandag 11 november 2019: de elfde van de elfde, ofwel het begin van het nieuwe carnavalsseizoen.

Lees meer →

150 Truiense leerlingen stunten met kleurrijke dronefoto

dinsdag 12 november 2019

Vandaag was het Fluodag. Met een opvallende actie aan DronePort riepen 150 leerlingen uit drie scholen hun leeftijdsgenoten op om meer aandacht te besteden aan zichtbaarheid in het verkeer.

Lees meer →

#helpzegroeien op de stoep

dinsdag 12 november 2019

Heel wat Truienaars vonden deze ochtend de slogan #helpzegroeien op hun stoep. Deze nacht werden die slogans aangebracht door een ploeg van De Egeltjes. Die vzw werkt vóór inclusie en tegen kinderarmoede in Sint-Truiden.

Lees meer →

Man met huisverbod aangehouden

dinsdag 12 november 2019

Een man met huisverbod takelde zondag zijn ex-partner toe in Sint-Truiden. De man vluchtte en kon door de politie gearresteerd worden. Hij werd aangehouden. De feiten speelden zich voorbije weekend af in de woning van het slachtoffer.

Lees meer →

Heemkunde Brustem organiseert tentoonstelling met klasfoto’s

dinsdag 12 november 2019

In Brustem werd onlangs 200 jaar onderwijs, op een waardige manier gevierd.

Lees meer →

Hoeveel chance kan je hebben?

dinsdag 12 november 2019

Met die vraag kwamen de wandelaars van Senioren Actief Sint-Truiden thuis, na hun maandelijkse wandeling in de vallei van de Cicindria.

Lees meer →

U14 Truiense hockeyploeg Yellow Eagles kampioen!

dinsdag 12 november 2019

Maandagmorgen stond de topper tussen Stix Hasselt en Yellow Eagles Sint-Truiden op het menu. Sint-Truiden stond voor de wedstrijd 1ste met 1 punt meer dan Hasselt. Een cruciale wedstrijd voor beide ploegen dus.

Lees meer →

PRIMEUR: Prins Gert I en Jeugdprinses Amelie I worden de baas

maandag 11 november 2019

Het 50ste carnaval in Sint-Truiden is van start gegaan met de aanstelling van de Prinselijke Hoogheden. Voor één keer, wegens de werken, niet op de Groenmarkt, maar op de Grote Markt waar voor de gelegenheid de Elf Latsjanen werden geplaatst en aangestoken.

Lees meer →

Geen oudstrijders meer in Zepperen

maandag 11 november 2019

De jongste oudstrijder moet nu al tegen de 100 aan lopen. En die zijn er niet meer in Zepperen. Wat er wel blijft, is een ingetogen herdenking van de gesneuvelden aan beide oorlogsmonumenten, in het bijzijn van de jeugd.

Lees meer →

Danny Boffin trainer bij DH Jeuk

maandag 11 november 2019

Danny Boffin wordt de nieuwe trainer bij DH Jeuk. Dat vernamen we uit goede bron. Boffin moet Jeuk proberen weg te halen uit de onderste regionen in tweede provinciale.

Lees meer →

Diesterstraat vanaf vandaag afgesloten

maandag 11 november 2019

Omwille van private werken, zal de Diesterstraat tussen het Ridders de Menten de Horneplein en het kruispunt met de Gildestraat afgesloten zijn van 11 november tot en met 18 november, en dit telkens van 9u tot 16u.

Lees meer →

DJ Lucki Luc genomineerd voor Party Awards

zondag 10 november 2019

Truienaar Luc Schiepers, ook wel bekend als DJ Lucki Luc is genomineerd voor de Party Awards in Nederland. Op 21 december hoort hij ook bij de line-up van kamping kerstmis (Kamping Kitsch Club) in Wieze

Lees meer →

Primeur: bestuur STVV organiseert persconferentie

zondag 10 november 2019

Van de communicatiecel van STVV kregen we te horen dat het bestuur vrijdag aanstaande om 12 uur een persconferentie organiseert waar ook CEO Takayuki Tateishi het woord zal nemen.

Lees meer →

Carlo Willems op tournee met jarig Willy Claes Ensemble

zondag 10 november 2019

Het Willy Claes ensemble is twintig jaar jong. En dat willen de muzikanten o.l.v. minister van staat en voormalig secretaris-generaal van de NAVO Willy Claes niet zomaar aan zich laten voorbijgaan. Daarom plannen ze een tournee. Dat meldt TV Limburg. Eén van hen is trouwens Carlo Willems, een Truienaar.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek