Strafke
header-stripes

Nieuws

Kroniek van een aangekondigde bril-score

zondag 27 oktober 2019

Twee grote vragen bij de start van STVV-Gent. Heeft Gent zijn midweekse Europese match verteerd? En heeft Sint-Truiden de twee opdoffers waarop ze getrakteerd werden ook verteerd.

Lees meer →

STVV-truitjes duiken op in Kenia

zondag 27 oktober 2019

STVV-truitjes in Kenia. We zien jullie al de wenkbrauwen fronsen. Maar er is geen reden tot verbazing. Want Filip Meys en Lisa Mottu kregen van STVV als steun voor hun project Lisa e Filip helpen de kindjes in Ukunda.

Lees meer →

Emile (Miel) Clerinx overleden

zondag 27 oktober 2019

In Sint-Truiden is op 68-jarige leeftijd Emile Clerinx overleden. Emile is de broer van gemeenteraadslid en ex-schepen Roger Clerinx.

Lees meer →

Sikhs vieren feest met kleurrijke Nagar Kirtan

zondag 27 oktober 2019

De Truiense sikhgemeenschap houdt vandaag de "Nagar Kirtan". De optocht staat in het teken van de eerste goeroe en dat vertaalt zich in geloof, traditie en vrijgevigheid. Op dit moment wordt de viering voortgezet op de Grote Markt.

Lees meer →

Zware brand in Waremme

zondag 27 oktober 2019

Vanochtend is aan de Romeinse Weg in Waremme een zware brand uitgebroken in een handelspand. Verschillende brandweerkorpsen, waaronder dat van Sint-Truiden, kwamen ter plaatse.

Lees meer →

Den Andries geopend

zondag 27 oktober 2019

In Runkelen is het nieuwe ontmoetingscentrum geopend. Een prachtig gebouw, modern, dat voldoet aan alle functionaliteit en zeker een boos zal geven aan het verenigingsleven in deze deelgemeente.

Lees meer →

Kerkhofbezoekers: opgepast voor dieven

zondag 27 oktober 2019

De afgelopen dagen zijn een aantal bezoekers van het kerkhof bestolen. Met het feest van Allerheiligen in het vooruitzicht, is het dus extra opletten geblazen. Sluit je wagen, en laat zeker geen waardevolle spullen achter.

Lees meer →

Nog altijd geen Lee in de selectie

zondag 27 oktober 2019

Coach Marc Brys neemt Lee nog steeds niet op in zijn selectie. Daarnaast blijft het toch wel heel lang wachten op Teixeira (heup). En het wederoptreden van De Petter en Steppe is pas voor volgend jaar.

Lees meer →

Gregoriuskoor geeft puik verjaardagsconcert

zaterdag 26 oktober 2019

Het Gregoriuskoor van Sint-Truiden vierde zaterdag zijn 125ste verjaardag met een enig concert in de Keizerszaal. Die was voor de gelegenheid volgelopen met muziekliefhebbers.

Lees meer →

De beste fruittobben 2019 zijn bekend

zaterdag 26 oktober 2019

Limburg heeft zich weer uitgesloofd: de Keizerlijke Commanderie mocht voor zijn 44ste wedstrijd “Beste Fruittob en Fruitgerecht” 100 inzendingen ontvangen. Vorige vrijdag werden de prijzen uitgedeeld.

Lees meer →

Elf transmigranten opgepakt aan Tongersesteenweg

zaterdag 26 oktober 2019

De lokale politie van Sint-Truiden heeft zaterdagmorgen elf transmigranten uit Roemeense truck gehaald bij een garage in Sint-Truiden. Het dekzeil aan de bovenkant was opengesneden. De bestuurder was op weg naar Groot-Brittannië. De elf personen zijn vermoedelijk van Eritrese afkomst.

Lees meer →

PRIMEUR: Grootmaarschalk Firmin Aerts zet stap terug

zaterdag 26 oktober 2019

Tijdens de laatste vergadering van het Praesidium van de Keizerlijke Commanderie van de edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie kondigde grootmaarschalk-stichter Firmin Aerts aan een stap terug te zetten. Zijn gezondheidstoestand en familiaal leven laten een actieve bijdrage aan de Keizerlijke Commanderie niet meer toe.

Lees meer →

Gele hesjes betogen bij Powertrain en Tenneco

zaterdag 26 oktober 2019

Een handvol gele hesjes heeft vrijdag actiegevoerd aan de personeelsingang van Punch Powertrain en Tenneco in Sint-Truiden. Actievoerder Theo Mewiw: “We zijn naar hier gekomen omdat dit een van de vele plaatsen is waar arbeidsplaatsen bedreigd zijn. Tegen dat soort onrecht willen wij als gele hesjes protesteren”.

Lees meer →

Nina Derwael krijgt "eigen sporthal"

zaterdag 26 oktober 2019

Zaterdag 26 oktober zette de stad Sint-Truiden Nina Derwael in de bloemetjes. Geflankeerd door 200 turners van vier Limburgse clubs werd de tweevoudige wereldkampioen gehuldigd aan de sportsite van Sint-Pieter, waar in de toekomst een nieuwe zaal haar naam zal dragen. De sportvrouw nam op het feest ook uitgebreid de tijd voor signeer- en selfiesessies met haar fans. De 200 Limburgse turners geven ook een ere-oefening voor Truiense wereldkampioen Nina Derwael

Lees meer →

300 Truiense kinderen fuiven op ‘Tienerbeats’

zaterdag 26 oktober 2019

Op vrijdag 25 oktober 2019 was er de zesde editie van de Truiense kinderfuif ‘Tienerbeats’. Die vond voor het eerst plaats in de Gazo en stond – hoe kan het anders aan de vooravond van de herfstvakantie – helemaal in het teken van Halloween.

Lees meer →

‘Samentuinen’ brengt Truienaren bij elkaar

zaterdag 26 oktober 2019

Groenten en fruit kweken met een diverse groep: dat is waar het bij ‘Samentuinen’ om draait. Het nieuwe integratieproject van Sint-Truiden wil mensen met verschillende achtergronden bij elkaar brengen in de volkstuinen.

Lees meer →

1.500 Limburgse leerlingen "brossen" voor klimaatmars

zaterdag 26 oktober 2019

De klimaatmarsen van eerder dit jaar, hebben voor de helft meer spijbelaars dan gewoonlijk gezorgd. “In Limburg zijn op de dagen van de eerste klimaatmarsen 1.500 leerlingen niet naar school geweest”, zegt Vlaams Parlementslid Karolien Grosemans (N-VA). Donderdag startten de marsen opnieuw.

Lees meer →

Breng de jeugdbeweging naar school

zaterdag 26 oktober 2019

Naar aanleiding van de Dag van de Jeugdbeweging organiseerden de leerlingen van de derde graad van Het Blavierke in Zepperen leuke spelletjes voor alle leerlingen van de school. Zo kon iedereen genieten van een leuke voormiddag.

Lees meer →

Leerlingen Het Blavierke op bezoek in de grot

zaterdag 26 oktober 2019

Naar jaarlijkse traditie brachten alle meisjes en jongens van de tweede kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van basisschool Het Blavierke samen met hun juf of meester een bezoek aan de grot gelegen in het bos van Haspo-Zepperen.

Lees meer →

Accountant in gevangenis voor gesjoemel

zaterdag 26 oktober 2019

Een 43-jarige Tiense accountant en belastingconsulent met een kantoor in Sint-Truiden zit sinds 11 oktober in de gevangenis voor witwaspraktijken. Speurders van Leuven verdenken hem onder meer van gesjoemel en dat hij contacten onderhield met een Nederlander die gelinkt wordt aan de Siciliaanse maffia.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek