Strafke
header-stripes

Nieuws

Ticketverkoop Trudo en Amelia loopt als een trein

woensdag 11 september 2019

Nog 10 keer slapen en dan vinden de Trudofeesten plaats. De tickets voor Trudo en Amélia, het massaspektakel op de Grote Markt, vliegen dan ook de deur uit. De kaarten voor de tribuneplaatsen voor de voorstelling van zaterdag 21 september zijn ondertussen zelfs helemaal uitverkocht. Voor de voorstelling van zaterdag 21 september zijn er enkel nog gratis staanplaatsen. Voor zondag zijn er wel nog tickets.

Lees meer →

Bart Janssens is vierde Truienaar bij KV Mechelen

woensdag 11 september 2019

Bart Janssens is de nieuwe assistent-trainer in de sportieve staf van Wouter Vrancken. Hij wordt, na videoanalist Jan Boden, Rob Schoofs en T1 Wouter Vrancken, de vierde Truienaar bij de maneblussers. Er lopen in Mechelen meer Truienaars rond dan op STVV.

Lees meer →

Tickets bekermatch tegen OH Leuven

dinsdag 10 september 2019

Op woensdag 25 september om 20.30 uur spelen de Kanaries hun eerste bekerwedstrijd van de Croky Cup thuis tegen OH Leuven, een match die voor Truineer.be een speciale betekenis heeft. De ticketverkoop start online en in de STVV-fanshop op woensdag 11 september 2019. Elke abonneehouder zal per mail een vouchercode ontvangen waarmee er 1 ticket aan halve prijs kan aangekocht worden. De online verkoop sluit op de wedstrijddag om 14.00 uur. Tickets zijn in de STVV-fanshop nog te verkrijgen (met kortingscode) tot woensdagavond 18.00 uur. Aan de lokketten die anderhalf uur voor de wedstrijd openen, kunnen er geen vouchercodes meer ingewisseld worden. Zowel in de Oost- als in de Noordtribune komt een ticket voor een volwassene op 10 EUR, een kind jonger dan 12 jaar betaalt 5 EUR. Abonnementhouders krijgen 50% korting.

Lees meer →

Fietsen voor extra-muros activiteiten

dinsdag 10 september 2019

Om het nieuwe schooljaar goed te beginnen, had de ouderraad van Hasp-O Stadsrand in Sint-Truiden een verrassing in petto. De ouderraad schonk twintig nieuwe fietsen aan de school.

Lees meer →

Afbraak schuilkelders gestart

dinsdag 10 september 2019

De stad Sint-Truiden gaat haar pas ontdekte schuilkelders uit de Tweede Wereldoorlog afbreken. “Niet historisch relevant genoeg en ze vertragen de werken aan de rioleringen”, klinkt het bij de stad.

Lees meer →

Freddy Davis viert verjaardag met gratis taart

dinsdag 10 september 2019

Freddy Davis heeft redenen om te feesten: hij wordt op 23 september 60, hij is dit jaar 45 jaar bezig met muziek, zit 10 jaar bij D & V Publishing Group (cd-uitgeverij), staat meer dan 6 maanden in de hitlijsten. Op 23 september is hij te gast in ’t Catarakske, daar trakteert hij iedereen op taart.

Lees meer →

Politie onderzoekt melding van man die meisjes benadert

dinsdag 10 september 2019

De politie onderzoekt een melding van een man die aan het park in Sint-Truiden meisjes zou benaderen.

Lees meer →

Dag van de Landbouw in Haspengouw

dinsdag 10 september 2019

Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Met veel boerentrots zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen hun bedrijf open voor het publiek. Voor de eerste keer doen dit jaar ook voedingsverwerkende bedrijven mee en kan je het traject van voedsel letterlijk volgen.

Lees meer →

Tijdrit voor mountainbikers in Bernissem

dinsdag 10 september 2019

Twee jaar geleden werd in Bernissem (Sint-Truiden) een nieuw mountainbikeparcours aangelegd. Op de laatste zaterdag van september vindt daar een wedstrijd plaats, een chronorit over 4,5 km.

Lees meer →

Car Free Week bij gemeente Gingelom

dinsdag 10 september 2019

Van 16 tot 22 september wordt in heel Vlaanderen de Week van de Mobiliteit georganiseerd. De Week van de Mobiliteit is hét festival van de duurzame mobiliteit. Tal van acties en initiatieven doen ons stilstaan bij ons verplaatsingsgedrag en laten proeven van de alternatieven. Want wie de overstap maakt ontdekt zelf de voordelen van het stappen, trappen, trein/tram/bus of autodelen.

Lees meer →

Sint-Truidense schatten uit de abdij tentoongesteld

dinsdag 10 september 2019

Deze tentoonstelling wil de aandacht trekken op voorwerpen uit de abdij afkomstig maar die momenteel elders bewaarde worden. De oorzaak van deze “uittocht” ligt bij de komst van de Fransen op het einde van de 18de eeuw.

Lees meer →

Lancering 'Roadmap Veerkrachtige Veehouderij

dinsdag 10 september 2019

De vleesveesector staat voor grote uitdagingen. Er is nood aan een duurzaam toekomstplan. Hierover hebben de betrokkenen uit de sector nagedacht en hun bevindingen neergeschreven in een roadmap.

Lees meer →

Failliete fruitteler Stefan Bex Fruit doet zijn verhaal

maandag 9 september 2019

Bex Fruit is failliet. De inboedel is al openbaar geveild. Woning en hangar dreigen ook onder de hamer te gaan. Zaakvoerder Stefan Bex is er het hart van in. “Ik wil mijn collega’s waarschuwen. De grootste fout die ik beging was in zee gaan met een privé-investeerder. Al wil ik niet alle privé-investeerders over dezelfde kam scheren. Ik wil ook mijn verhaal doen. Alles juist duiden. Want roddels doen meer pijn dan de realiteit”.

Lees meer →

Tim Wellens NOG NIET, Milan PAULUS WEL naar het WK

maandag 9 september 2019

Toch een onaangename verrassing voor Tim Wellens. Hij is niet geselecteerd voor het WK. Milan Paulus wel. Hij rijdt het WK voor juniors.

Lees meer →

Eerste schoolstraten in Gingelom

maandag 9 september 2019

Op maandag 16 september worden de 2 eerste ‘schoolstraten’ in Gingelom ingehuldigd. Een schoolstraat is een straat die aan het begin en einde van de schooldag tijdelijk wordt afgesloten. In Gingelom is die primeur weggelegd voor BS De Groeiboog aan de Kerkstraat in Mielen-boven-Aalst en aan het ‘schoolbaantje’ in Jeuk.

Lees meer →

Primeur: Boli blijft tot januari!?

maandag 9 september 2019

Boli keert donderdag terug uit Ivoorkust. Niet dat we de handen in het vuur durven steken, maar we vernamen intussen wel uit betrouwbare bron dat de spits pas tijdens de wintermercato zou vertrekken.

Lees meer →

Plantjesweekend 'Kom op Tegen Kanker' komt eraan

maandag 9 september 2019

Komend weekend zal je her en der aangesproken worden om een bloemetje ten voordele van Kom Op Tegen Kanker te kopen. Het plantjesweekend is al aan zijn 25ste editie toe.

Lees meer →

Zondag 'Dag van de Landbouw'

maandag 9 september 2019

Boerenbond en Landelijke Gilden vieren op zondag 15 september de 37ste editie van de Dag van de Landbouw. Met veel #Boerentrots zetten 42 land- en tuinbouwbedrijven in Vlaanderen en ook in onze regio hun bedrijf open voor het publiek. Voor de eerste keer doen dit jaar ook voedingsverwerkende bedrijven mee en kan je het traject van voedsel letterlijk volgen.

Lees meer →

Schepen dankbaar voor mooie verjaardag van de Bevrijding

maandag 9 september 2019

Het minste wat je kan zeggen is dat de 75ste verjaardag van de Bevrijding in Sint-Truiden niet ongemerkt is voorbijgegaan. Schepen van militaire zaken Ingrid Kempeneers zette daarom nog enkele mensen in de bloemetjes.

Lees meer →

KantelinK pakt uit met Trudo-wandtapijt

maandag 9 september 2019

Negen maanden lang werkten 12 leden van KantelinK aan een actueel wandtapijt, opgebouwd uit hedendaagse kant, brokaat en textiele werkvormen met als thema de Heilige Trudo, stichter van onze stad. Het kunstwerk kan je bekijken in de O.L.V.-Kerk.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek