Strafke
header-stripes

Nieuws

Colidio zet STVV op winst

zaterdag 18 januari 2020

Eerste basisplek voor de jonge Argentijn die Inter Milan ruilde voor STVV. Hij gaf meteen zijn visitekaartje af met een doelpunt en een assist. STVV-Kortrijk: 2-0.

Lees meer →

Ontroerende afscheidwoorden van Yohan Boli

zaterdag 18 januari 2020

Zonder commentaar. Klik hieronder op de link en kijk volledig uit....

Lees meer →

Brouwerij Wilderen wint The World Gin Awards

zaterdag 18 januari 2020

Topprijs voor een topgin van een topbrouwerij en -distilleerderij. De Double You Gin van Wilderen wint The World Gin Awards in de categorie Flavoured Gin.

Lees meer →

Deze jongen kost nu 26 miljoen

zaterdag 18 januari 2020

Dakonam Djené.... Nog niet zo lang geleden speelde hij op Stayen. Na één (onregelmatig) seizoen werd hij voor 2,5 miljoen euro naar Getafe getransfereerd. Intussen staan de clubs voor hem in de rij. Vraagprijs: 26 miljoen rond. Nog dit: een eerste bod van 15 miljoen is intussen geweigerd.

Lees meer →

Voel je veiliger, installeer App 112 BE

zaterdag 18 januari 2020

Je kan je een stuk veiliger voelen met deze app. De app 112 BE is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en daarom dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België.

Lees meer →

Nieuwe bovengrondse parking

zaterdag 18 januari 2020

n een wip een parking creëren. Privé kan het ook. Kijk maar naar de eigenaar van deze geïmproviseerd terrein tegenover Villa Rosa en de Sikhtempel op de Diestersteenweg. Een bordje in elkaar timmeren, de prijs met wat verf erop en klaar is kees.

Lees meer →

STVV RETRO: Wat is er van ...Anders Nielsen?

zaterdag 18 januari 2020

In de zoektocht naar het verleden, we blijven bij de linkerspitsen, zijn we dit keer aanbeland bij Anders Nielsen. De snelle en productieve Deense winger, nu 49 jaar, kwam naar STVV in 1994 van het Deense Hellerup IK. In totaal speelde Nielsen 55 wedstrijden voor STVV en lukte hij 18 doelpunten. In het seizoen 1995-1996 werd hij verkozen tot meest verdienste speler bij de Kanaries.

Lees meer →

Restaurant Blanco: 'Where East meets West'

vrijdag 17 januari 2020

Sint-Truiden, de zesde monumentenstad van Vlaanderen, is een monument rijker. Een culinair monument. Restaurant Blanco, gelegen in de vroegere Bigarreaux. Met Ayt achter het fornuis, een sterrenchef, wereldbekend in Nederland, binnenkort via restaurant Blanco in Sint-Truiden ook in België.

Lees meer →

Bushiri en Steppe in basis, Ito terug

vrijdag 17 januari 2020

Coach Milos Kostic maakte zopas zijn selectie bekend voor de match tegen Kortrijk. Opvallend is dat Bushiri meteen een basisplaats pakt. En dat Ito en Steppe terug zijn van weggeweest.

Lees meer →

Dikke pech voor doelman Maarten Vandevoordt

vrijdag 17 januari 2020

Truienaar Maarten Vandevoordt, doelman bij Racing Genk, heeft eerder deze week op training z'n elleboog overstrekt en daarbij een blessure opgelopen. Nader onderzoek heeft geleerd dat een operatieve ingreep noodzakelijk is. Die zal maandag uitgevoerd worden. Daardoor zal Maarten gedurende langere tijd niet inzetbaar zijn. De kans is reëel dat zijn seizoen voorbij is.

Lees meer →

Forse stijging dagprijs rusthuizen in Limburg

vrijdag 17 januari 2020

Met een stijging van 3,1 procent is de dagprijs voor een rusthuis het sterkst gestegen in Limburg. Het gemiddelde per maand bedraagt nu 1.703,7 euro. Desondanks blijft men onder het Vlaamse gemiddelde met 1.790 euro. Ter vergelijking: het gemiddelde pensioen bedraagt 1.280 euro.

Lees meer →

Ladies' Circle 52 steunt Stal Ter Koze

vrijdag 17 januari 2020

LC52 overhandigde een eerste cheque (2000 euro) aan Stal Ter Koze, een centrum voor Therapeutisch Paardrijden, in Nieuwerkerken.

Lees meer →

Sintruin, drei vroluw op een rij....

donderdag 16 januari 2020

Veerle Heeren in Kill Bill, Ingrid Kempeneers in The Hunger Games en Hilde Vautmans in Grease. Truiens politica in een film? Het hoeft niemand te verrassen. Want hun collega's in Brussel gaven al het voorbeeld. Hoofdrolspelers in een soap als balletjes in een soep. Wa ’n sirrek. Gelukkig hebben onze Charlie’s Angels meer ballen aan hun lijf. En 't zèn och gin zoer praame.

Lees meer →

Wat je ook doet, je bent gezien

donderdag 16 januari 2020

Camera's en criminaliteit. Het is als water en vuur. Dat blijkt uit cijfers van de stad. Al kan het nog altijd (veel) beter, natuurlijk.

Lees meer →

Hoelang nog, Mister Ice?

donderdag 16 januari 2020

Wat is dat toch? Dat welles-nietes-spelletje tussen Mister Ice Bear en de buurtbewoners? Speelt de Ice Bear te hard, of zijn de buurtbewoners snel uit hun slaap gewekt? De stad probeert de beide partijen te verzoenen.

Lees meer →

Doelman van het jaar: Simon Mignolet

donderdag 16 januari 2020

Wie zich na één stemronde in een half jaar tijd kan ontpoppen tot Doelman van het Jaar, is de Belgische competitie ontgroeid. Maar dat wisten we al.Twaalf clean sheets en amper zeven tegengoals in 18 competitiewedstrijden. Doe het maar na. Het zal de clubs in het buitenland niet zijn ontgaan.....Proficiat Simon. (foto print live uitzending VTM)

Lees meer →

Projectsubsidie voor Truienaar Lukas De Clerck

donderdag 16 januari 2020

Er werd fors gesnoeid in de cultuursubsidies door de Vlaamse regering waardoor er maar 7 projecten in Limburg nog een financieel steuntje krijgen. Truienaar en geluidskunstenaar Lukas De Clerck is bij de gelukkigen. Hij wil de beurs gebruiken voor de ontwikkeling van 3 nieuwe projecten.

Lees meer →

Monique Claes wint 45e Shop & City wagen

woensdag 15 januari 2020

Monique Claes werd afgelopen zaterdag winnaar van de 45ste Shop & City wagen, een Nissan Micra van Van Mossel-Bruyninx. Het winnend lotje werd gescand bij Dony Gourmet Store.

Lees meer →

Japanse linkerflank verdediger naar STVV

woensdag 15 januari 2020

De Kanaries hebben zich versterkt met de 23- jarige Japanner Ko Matsubara. Deze linkerflank verdediger speelt tot eind deze maand bij Shimizu S-Puise uit Shizuoka en is nu einde contract. Vorig seizoen eindigde deze club 12de in de J1 League in Japan.

Lees meer →

Wie vernielde omheining op de Vliegveldlaan?

woensdag 15 januari 2020

Blijkbaar vond iemand het nodig om vannacht de omheining van Angelo Di Vito omver te rijden. Jammer genoeg wou deze persoon zich ook niet kenbaar maken... Als iemand toevallig iets opgemerkt heeft aan de kbc (Vliegveldlaan Brustem) mag hij of zij dit steeds melden.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek