Strafke
header-stripes

Nieuws

Kent iemand deze gasten?

donderdag 9 januari 2020

Carrefour Market Borgloon post op haar facebookpagina foto's van drie gasten die diefstal plegen en vervolgens het pand verlaten zonder te betalen. Het gaat om een reeks van twintig foto's die opgenomen zijn door de camera's in de zaak.

Lees meer →

De eerste sneeuw..... niet voor morgen

donderdag 9 januari 2020

10 graden, 11 graden, 12 graden.... het zijn temperaturen die je in maart verwacht. Zeker nog tot 20 januari zal er geen verandering in komen. Pas na 20 januari zou het koeler worden en af en toe kunnen vriezen. Al is vriezen een groot woord. En sneeuwpret, neen, die zit er zeker ook nog niet aan te komen. Op dat vlak zijn we aangewezen op herinneringen.

Lees meer →

Aardige buit tijdens controle o.m. op Saffraanberg

donderdag 9 januari 2020

We meldden gisteren al dat er een grootscheepse politiecontrole plaatsvond op Saffraanberg. Dit was een gecoördineerde actie van de politiezone, de federale politie, ViaBel en de douane. De resultaten mogen er zijn.

Lees meer →

VIDEO: Repaircafé lanceert plantenhotel en eigen lied

donderdag 9 januari 2020

Vanaf 15 januari verhuist het Repaircafé van het Technicum naar de school Momentum op de Grevensmolenweg op Nieuw Sint-Truiden. De school koppelt daar ook een nieuw initiatief aan vast: een plantenhotel. Naar aanleiding van de verhuis heeft Marco Lenaerts een 'Repairlied' geschreven. Hij brengt het samen met de kinderen van Momentum. Bekijk hieronder het filmpje.

Lees meer →

Onze gouverneur zegt waarop het staat

donderdag 9 januari 2020

Mooie (bijna) laatste woorden van Herman Reynders als gouverneur. Recht uit het hart heeft hij het op TVL over de provincie, de Limburgers, de sterktes, de zwaktes en de uitdagingen waarvoor wij in onze provincie staan. En hij kijkt rihting de gemeentebesturen. Dit willen we u niet onthouden. Bekijk alles via onderstaande link.

Lees meer →

Malaise bij STVV... toch volgens de radio

donderdag 9 januari 2020

Veel supporters van STVV zullen vanochtend waarschijnlijk hun oren niet hebben geloofd. "Boli naar Midden-Oosten, alweer een speler weg, malaise bij STVV", hoorden we op het ochtendnieuws van de radio. Of hoe sommigen toch een loopje nemen met de realiteit.

Lees meer →

Boerenjaar op Vier: ook onze boeren in picture

donderdag 9 januari 2020

Na Boer Zoekt Vrouw pakt de zender Vier sedert dinsdag uit met een nieuwe boerensaga, met name Boerenjaar. Daarin komen ook twee families uit onze streek aan bod: Paul & Daan Schreurs uit Kozen (foto, fruitteelt), en de familie Louwet uit Gusccoven (akkerbouw en veeteelt, en uitbating zorgboerderij). Elke week op Vier.

Lees meer →

‘De Kotmadam’ bij ‘De buurtpolitie’ !

woensdag 8 januari 2020

Niet letterlijk natuurlijk want de kotmadam heeft voor zover we weten niets verkeerd gedaan. Enkele acteurs uit beide series slaan de handen in elkaar voor de sexy theatercomedy ‘Van de kant in de gracht’. Walter Van De Velde (Lili en Marleen, Hallo België, Samson) schreef deze toneelhit.

Lees meer →

De wondere wereld van... Al Rayan en het WK 2022

woensdag 8 januari 2020

Zonder commentaar. Bekijk gewoon de filmpjes via onderstaande linken

Lees meer →

Dit wordt de nieuwe thuishaven van Yohan Boli

woensdag 8 januari 2020

4,5 jaar geleden kwam hij gratis over van CS Verviers, nu verhuist hij voor flink wat oliedollars naar Al-Rayyan. Niet zomaar een club, zo blijkt, een club ook die in het verleden heel wat grote namen aantrok. Momenteel staat er een nieuw stadion in de steigers, eentje waar ook matchen zullen gespeeld worden in het kader van het WK 2022 in Qatar.

Lees meer →

Luc Haijen overleden

woensdag 8 januari 2020

We vernemen net het overlijden van Luc Haijen. Luc was jarenlang slager-beenhouwer in de Stapelstraat, de hoek met de Gootstraat. Team Truineer wenst zijn gezin, zijn familie en zijn vrienden veel sterkte toe.

Lees meer →

Zware brand in Stationsstraat Borgloon

woensdag 8 januari 2020

In Borgloon is vanmiddag rond 14 uur een zware brand uitgebroken in de woonwinkel Driedeco in de Stationsstraat. De oorzaak is nog niet gekend. De mensen binnen konden zich tijdig in vrijheid brengen.

Lees meer →

Grootscheepse alcoholcontrole Saffraanberg

woensdag 8 januari 2020

In de vooravond voerde en voert de politiezone een grootscheepse alcholcontrole op Saffraanberg, richting Engelmanshoven. Er is geen ontsnappen aan. Wie riskeert te draaien is sowieso de klos. Want tegenover Aluminium Peeters staat een combi die de bewegingen opvolgt.

Lees meer →

Volleybalster Britt Herbots wil naar Tokio

woensdag 8 januari 2020

Van woensdag 8 januari t/m zondag 12 januari 2020 is er het laatste Europese olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de OS van Tokio 2020. Britt Herbots, geboren in Sint-Truiden en spelend voor het Italiaanse UYBA, wil met de Yellow Tigers naar de Olympische spelen maar makkelijk zal dat niet gaan want in het Nederlandse Apeldoorn kan alleen de winnaar van de finale een ticket bemachtigen.

Lees meer →

VOKA-topvrouw over haar drijfveer en de uitdagingen

woensdag 8 januari 2020

De eerste vrouwelijke voorzitter van VOKA... Die titel mag Karin Van De Velde, CEO van Callexcell, op haar palmares bijschrijven. Op TVL vertelt ze wat haar drijfveren zijn. En ze vertelt ook dat "ze hier fier is op haar voorzitterschap'

Lees meer →

En weg is ie, onze Yohan Boli

woensdag 8 januari 2020

Het hing al lang in de lucht. Maar Yohan Boli is weg. Naar het Midden Oosten, een niet nader genoemde club, maar waarschijnlijk Al-Duhail, de club die al in de zomer belangstelling toonde. Boli zou de club 3 miljoen opbrengen.

Lees meer →

Nina gezicht achter campagne tegen GSM-en achter stuur

woensdag 8 januari 2020

Verkeersinstituut Vias lanceert vandaag een nieuwe campagne om te wijzen op de gevaren van de smartphone achter het stuur. Turnkampioen Nina Derwael wordt het gezicht van de campagne. (Bron Belga/Vias)

Lees meer →

Wiric viert jubileum met theatervoorstelling

woensdag 8 januari 2020

Wiric, dat zich focust op dagopvang, huisvesting, werkbegeleiding en toegankelijke hulpverlening voor inwoners met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking, bestaat in 2020 veertig jaar en viert dit jubileum in het eerste weekend van februari met een totaalspektakel van 40 jaar dromen en groeien. De voorstelling draagt de naam ‘Catch a dream …en hou hem vast’.

Lees meer →

Coaches kankerpatiënten krijgen diploma

woensdag 8 januari 2020

In het Sint-Trudoziekenhuis hebben de eerste negen 'schoonheids'coaches voor kankerpatiënten hun diploma in ontvangst mogen nemen. Het zijn negen mensen die intussen heel veel appreciatie verdienen door het ziekenhuis en die door de mensen die met deze vreselijke ziekte geconfronteerd worden als een belangrijke meerwaarde worden ervaren.

Lees meer →

Gilen Woonprojecten zoekt projectleiders

woensdag 8 januari 2020

Gilen Woonprojecten is nog op zoek naar werf en projectleiders voor zeer uiteenlopende projecten in de buurt van St-Truiden. Nieuwbouw, renovatie, restauratie. Zelfstandig of in loonverband.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek