Strafke
header-stripes

Nieuws

Diensten De Lijn verstoord door staking

maandag 30 december 2019

Bij De Lijn wordt er de twee laatste dagen van het jaar, vandaag maandag en morgen dinsdag dus, gestaakt door het ACOD. Daardoor zijn de diensten verstoord. Mogelijk zal dat ook op oudejaarsavond nog zo zijn.

Lees meer →

BREAKING NEWS van de SNaat. Kangoeroes op komst.

maandag 30 december 2019

Joenges toch, metskes toch, Truineers, en Truinoskes. We zijn in gevaar. Na de wolf, bedreigt nu de kangoeroe onze contreien. Bieste dei weider sprenge dan hunne stek lang is..... Dzje koent ter niks be doen. Ma het 'vlees' is wel lekker. En ge krijgt er geen vliegend schijt van.

Lees meer →

Thuur Vanhove (19) helpt Somalische vrouw bij bevalling

zondag 29 december 2019

TVL meldt dat een Truiense jongeman, Thuur Vanhove (19) een radeloze hoogzwangere Somalische vrouw samen met haar man meenam richting het ziekenhuis. De bevallingsruimte haalden ze echter niet meer. De vrouw beviel op de passagierszetel met behulp van een verpleegkundige. De kleine Shurahbil werd om 22.22 uur geboren.

Lees meer →

Turay neemt afscheid van Djurgården en praat met STVV

zondag 29 december 2019

Buya Turay, die onder Brys in onmin geraakte bij STVV, maakte intussen furore bij Djurgården waarmee hij drie vliegen in één klap sloeg: de nationale titel, de trofee van topscorer nationaal en Gouden Schoen. Zelf nam hij intussen op facebook afscheid van de supporters. Intussen praat hij weer met STVV dat hem tot vandaag verhuurde.

Lees meer →

Warmste Tafel boenk erop... gift 12000 euro

zondag 29 december 2019

Bedankt mensen, zij die hun benen (en voeten natuurlijk) onder tafel schoven aan De Warmste Tafel. Jullie waren met ruim 3200. 2651 in het oude postgebouw waar Joris Leclère jullie gastheer was. Alles samen 500 in alle deelnemende horecazaken. Top!

Lees meer →

Danny Engelbosch overleden

zondag 29 december 2019

Danny Engelbosch is vanochtend overleden. Danny kennen we als een gedreven kinesist, een even gedreven lid van 't Neigemenneke en zijn engagement destijds bij STVV

Lees meer →

Jo en zijn jas zijn eindelijk herenigd

zondag 29 december 2019

Geweldig verhaal.... terwijl Jo Creten al ruim een jaar dacht dat hij zijn jas was kwijt gespeeld, reisde die met enkele vrienden en kennissen zowat de hele wereld rond. Nu kreeg hij die terug. Samen met een fotoboek 'de avonturen van Jo's jas'. Een mooier geschenk had onze Jo zich niet durven dromen.

Lees meer →

Bestuur Zepperen-Brustem vernieuwd en herschikt

zondag 29 december 2019

Er waait een nieuwe wind door eerste provincialer VV Zepperen-Brustem. Nieuwe mensen maken de dienst uit. Andere functies zijn herschikt. David Bamps (foto) is de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur.

Lees meer →

Casper De Norre biedt excuses aan.

zondag 29 december 2019

De foto waarop Casper De Norre een sticker toont met daarop 'anti Sint-Truiden' zorgt voor beroering in Genk en in Sint-Truiden en zelfs in gans de voetbalwereld. Hij reageert nu zelf op zijn facebookpagina.

Lees meer →

Muscat en Trani zullen STVV leiden

zondag 29 december 2019

Kevin Muscat, een legende in Australië, en ex-profvoetballer Luciano Trani, ook uit Australië, zijn onderweg naar Stayen om er STVV te leiden. Dat betekent meteen dat Nicky Hayen ook in de staf blijft. Want Muscat moet nog zijn Pro License afronden. Dat meldt de Herald Sun.

Lees meer →

Prinsen Pronknacht in Sporthal Jodenstraat

zondag 29 december 2019

De Orde van de Commeduur organiseert op 18 januari haar traditionele Prinsen Pronknacht. Dit jaar vindt die plaats in de Sporthal Jodenstraat met alweer een pleiade aan artiesten.

Lees meer →

11-jarige Sacré Coeur verwelkomt twee nieuwe leden

zondag 29 december 2019

De carnavalvereniging Sacré Coeur, elf jaar geleden heel spontaan ontstaan na een 'fantastische' kroegentocht van schepenen, middenstanders en ex-leden van de Raad van Elf, groeit en bloeit. Intussen sloten twee nieuwe leden aan. Niet van de minsten trouwens. Jonas Schroyen en Kristof Duchateau.

Lees meer →

STVV oefent tegen Schalke

zondag 29 december 2019

STVV oefent tijdens de winterstage in Pinatar tegen het Duitse Schalke 04, de ploeg van ex-kanarie Benito Raman. Op die plek wordt ook nog een tweede oefenmatch gespeeld, maar daarvoor staat de tegenstander nog niet vast.

Lees meer →

Uniek Kuifje-album gevonden op Sunday Markt

zaterdag 28 december 2019

Je slag slaan op de Sunday Markt. Het kan nog altijd. Zo kwam ons aan het oor dat een attente bezoeker een album van Kuifje op de kop kon slaan. Met name de eerste druk van Kuifje in Chinees Tibet, een album dat trouwens fel werd gecontesteerd.

Lees meer →

Trendbreuk: STVV pakt uit met winstcijfers

zaterdag 28 december 2019

Terwijl veel Belgische clubs te kampen hebben met torenhoge schulden, zijn die bij STVV door transfers en publiciteit voor het grootste stuk weggewerkt. Nu pakt STVV zelfs uit met winst.

Lees meer →

Maarten krijgt signaal dat kan tellen

zaterdag 28 december 2019

Maarten Vandevoordt kan voluit zijn kans blijven gaan. Zijn bazen gaan NIET op zoek naar een nieuwe keeper. Dat heeft het bestuur van Racing Genk beslist.

Lees meer →

90-jarig 'monument' Firmin Aerts in de bloemen

vrijdag 27 december 2019

De Stad Sint-Truiden, de fruitsector en de Keizerlijke Commanderie brachten hulde aan Firmin Aerts. Hij gaf in september, één maand na zijn negentigste verjaardag, te kennen zijn publieke functies binnen de Commanderie, waarvan hij de stichter is, neer te leggen.

Lees meer →

Magnifiek gebaar van onze Roxy-vrienden

vrijdag 27 december 2019

Onze vallende sterren vielen voor het goede doel, met name de egeltjes. 3000 euro oftewel 1 euro per verkocht ticket ging intussen naar De Egeltjes. Mooi gebaar van hen in deze warme tijden.

Lees meer →

VRAAG - 70km/u? Of toch 90km/u?

vrijdag 27 december 2019

Een lezer kreeg een boete op de Hasseltse Steenweg. "Vandaag verkeersboete ontvangen. Geflitst ter hoogte van de Gamma, in de richting van de N80. Op het PV stond dat de max snelheid 70km/u was, maar het is daar max 90km/u. Misschien zijn er nog mensen die een onterechte boete in de brievenbus kregen. Wij werden geflitst op 17 december om 18u37. Wij hebben een betwistingsformulier ingevuld en opgestuurd." Onze vraag: Mag je daar 90 of is het er toch begrensd tot 70?

Lees meer →

Opnieuw een geslaagde editie van de Après Ski

vrijdag 27 december 2019

Sint-Truiden vierde feest op tweede Kerstdag. De Grote Markt liep helemaal vol voor de elfde editie van Apres Ski. Headliners Sam Gooris en Die Freddies pronkten op de affiche en voor de eerste keer werd er gewerkt met herbruikbare bekers.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek