Strafke
header-stripes

Nieuws

De Warmste Tafel breidt uit naar 11 Truiense horecazaken

woensdag 27 november 2019

Deze eindejaarsperiode wordt het hartverwarmende concept van ‘De Warmste Tafel’ doorgetrokken naar de Truiense horecazaken. Bezoekers kunnen naast de standaard formule van de Warmste Tafel, ook kiezen voor een formule in een van de deelnemende restaurants.

Lees meer →

Twee inbraken in tuinhuisjes per week

woensdag 27 november 2019

In drie maanden tijd heeft de politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken 23 inbraken in tuinhuizen vastgesteld. Vooral Gingelom werd getroffen, en de preventiedienst waarschuwt dan ook.

Lees meer →

Keukenbrand zet woning in lichterlaaie

woensdag 27 november 2019

Een uitslaande brand heeft een huis op de Ziekerenweg in Sint-Truiden onbewoonbaar gemaakt.

Lees meer →

Gilde brengt een gesmaakt slotconcert

woensdag 27 november 2019

Zondag organiseerde de Koninklijke Harmonie der Gilde het slotconcert van het feestelijke Trudojaar. Dirigent en muzikanten namen de aanwezigen mee op een muzikale trip door de rijke geschiedenis van onze historische stad.

Lees meer →

Harmonie Gingelom bestaat 140 jaar

woensdag 27 november 2019

De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia in Gingelom viert dit jaar haar 140-jarig bestaan. Dat vond de harmonie dan ook de perfecte gelegenheid om een boek uit te brengen over hun geschiedenis. Het boek met de titel ‘Harmonie in eenvoud’ werd vorig weekend officieel voorgesteld aan het publiek.

Lees meer →

App helpt fruittelers minder sproeimiddelen gebruiken

woensdag 27 november 2019

Het Proefcentrum voor Fruitteelt in Kerkom is in de prijzen gevallen met zijn online Impactmeter.

Lees meer →

Inge Kindt overleden

dinsdag 26 november 2019

Inge Kindt (53), de echtgenote van Koen Vanmechelen, is na een slepende ziekte (kanker) overleden. Team Truineer wenst Koen en de ganse familie veel sterkte en zijn innige deelneming toe.

Lees meer →

Eisbear Winterbar meteen schot in de roos

dinsdag 26 november 2019

Afgelopen weekend opende de Eisbear Winterbar voor het eerst haar deuren. De Truienaren leken het concept best te smaken en zakten massaal af naar het Minderbroedersplein. Het perfecte startschot van de eindejaarsactiviteiten in Sint-Truiden.

Lees meer →

Opvolger Marc Brys is niet voor deze week

dinsdag 26 november 2019

Nicky Hayen zal STVV minstens tot en met Genk aansturen. Een nieuwe coach is dus niet voor morgen. En neen, het zou geen Japanner worden. "Ik heb alleszins geen signaal in die richting gekregen", vertelt klankbord en voorzitter David Meekers.

Lees meer →

VIDEO - Black Friday kortingen bij Grammen Lux

dinsdag 26 november 2019

Céline Malyster doet in onderstaande filmpje zes superdeals uit de doeken bij Grammen Lux. Profiteer van Black Friday kortingen tot -40% nu vrijdag, zaterdag en maandag. Als kers op de taart krijgen de eerste twintig mensen die kopen voor een bedrag van 600 euro, een blender t.w.v. 59,99 euro er gratis boven op.

Lees meer →

Tom Felton oftwel Draco Malfidius in Brustem?

dinsdag 26 november 2019

Onder andere op het vliegveld van Brustem wordt momenteel de nieuwe Nederlandse film 'De Slag om de Schelde' gedraaid. Eén van de acteurs is Tom Felton, oftewel Draco Malfidius uit de Harry Potter-fims. Mogelijk zakt ook hij dus af naar Brustem.

Lees meer →

Amaury Verelst alleen baas van Verelst & Gilen

dinsdag 26 november 2019

Amaury Verelst neemt de volledige honderd procent in handen van Verelst & Gilen. Alexander Gilen zal dus niet meer actief zijn binnen het bedrijf en heeft nieuwe toekomstplannen.

Lees meer →

Koop in ’t zwart bij Mercedes Claes & Zonen

dinsdag 26 november 2019

Neen, deze reclameslogan van Claes & Zonen spoort u niet aan tot belastingontduiking. Wel springt Claes & Zonen op een originele manier op de kar van Black Friday, waardoor u op vrijdag 29 en zaterdag 30 november profiteert van kortingen tot 21% op meer dan 70 onmiddellijk leverbare Mercedes-Benz stockwagens. Ook op bestelwagens en Certified tweedehandswagens geniet u van extra kortingen.

Lees meer →

Verse eetwaren gedumpt in de Joucksteeg

dinsdag 26 november 2019

In de Joucksteeg is een zak verse voeding gedumpt. Eerst deed de ronde dat het om een voedselpakket voor hulpbehoevenden ging. Maar dat is het zeker niet.

Lees meer →

Geen Truiense emissiezone, wel klimaatcafé voor uitleg

dinsdag 26 november 2019

Vandaag vindt in De Kring van Wilderen een nieuw klimaatcafé plaats. Afspraak van 19 tot 21 uur. Daar zal je ook te horen krijgen dat een lage emissiezone in onze stad niet aan de orde is.

Lees meer →

Hasp-O Stadsrand redt grote inheemse tijm

maandag 25 november 2019

Projectmedewerkers Bos & Biodiversiteit van vzw Regionaal Landschap Noord-Hageland en het pedagogisch team afdeling tuinbouw van Hasp-O Stadsrand slaan de handen in elkaar om de ondergang van de inheemse wilde tijm tegen te gaan voor het definitief te laat is.

Lees meer →

STVV en Breys nemen afscheid van mekaar

maandag 25 november 2019

Een kroniek van een aangekondigd ontslag: STVV heeft maandagavond Marc Brys en zijn assistenten ontslagen. De nederlaag tegen Charleroi was de druppel voor het Truiense bestuur. In afwachting van een nieuwe coach neemt Nicky Hayen de honneurs waar.

Lees meer →

Eisbear Bar goed gestart!

maandag 25 november 2019

De Eisbear Bar op het Minderbroedersplein opende afgelopen vrijdag. "We blikken terug op een succesvolle tweedaagse. Zowel op vrijdag als zaterdag liep onze almhut goed vol met telkens zo'n 400 bezoekers. Ons concept wordt in Sint-Truiden goed onthaald", klinkt het bij de organisatie. "Het wordt uitkijken naar komende weken met optredens van oa Wim Soutaer, Swoop en de Dikdakkers. Nu vrijdag komt Laura Lynn."

Lees meer →

Samenwerkingsovereenkomst tussen Asster, politie en Parket

maandag 25 november 2019

Ondanks de schijnbaar tegengestelde doelstellingen van politie en hulpverlening zijn ze onlosmakelijk verbonden door de mensen die zij in hun dagelijkse werk ontmoeten. De politie wordt regelmatig geconfronteerd met mensen met een psychiatrische problematiek. De psychiatrie wordt dan weer geconfronteerd met een aantal fenomenen die de bijstand van politie wenselijk/noodzakelijk maken, zoals agressie, het plegen van strafbare feiten, enz.

Lees meer →

Atheneum Speelhof zamelt 4.647 euro in voor Rode Neuzen

maandag 25 november 2019

Van een festival over een escape room tot een schaaktornooi... de leerlingen van Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof hebben alles uit de kast gehaald voor Rode Neuzen Dag. Met tientallen acties slaagden ze erin om maar liefst 4.647 euro in te zamelen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek