Strafke
header-stripes

Nieuws

Britt Herbots niet naar Tokio

zaterdag 11 januari 2020

De Truiense volleybalster Britt Herbots zal niet te bewonderen zijn op de Olympische spelen. De Yellow Tigers, een erg jonge ploeg, verloren gisteren in het Nederlandse Apeldoorn de beslissende wedstrijd tegen Turkije (2-3) en zijn hiermee uitgeschakeld. Britt werd wel topschutter voor België.

Lees meer →

STVV RETRO: wat is er van .....Ivan Cvjetkovic?

zaterdag 11 januari 2020

Nadat we vorige week Mladen Rudonja aan u voorstelde, kozen we opnieuw voor een typische linksbuiten, die furore maakte bij STVV in de periode van 1988 tot 1991: Ivan Cvjetkovic. De Kroatische spits (nu 60), die vaak de aanvalslinie met Harry Knops en Jacques Kingambo vormde, kwam in 1988 van Dynamo Zagreb over naar de Kanaries.

Lees meer →

Nazon scoort en STVV wint

vrijdag 10 januari 2020

STVV wonin de Pinatar Arena een vriendschappelijk duel (1-0) tegen AFE. Nazon scoorde een kwartier voor tijd de enige treffer na een blunder van de doelman. Bij de Kanaries moest doelman Schmidt reeds na enkele minuten naar de kant wegens een enkelblessure. Steppe vierde zijn wederoptreden na maanden blessureleed.

Lees meer →

Zondag 26 januari 2020 - Mosselfeest post Sint-Truiden

vrijdag 10 januari 2020

De vriendenkring van brandweer Sint-Truiden organiseert op zondag 26 januari 2020 haar jaarlijks mosselfestijn in de kazerne van Sint-Truiden (Zepperenweg 26).

Lees meer →

Ken in De Bron, Sacha in Old Tom

vrijdag 10 januari 2020

Even de puntjes op de i zetten. De Bron blijft. En Ken (Gysenbergs) blijft ook. En de Old Tom heropent. Met Sacha, de broer van Ken, als patron. Meteen weten we dat het niet om een verhuis gaat, maar om een echte aanwinst in ons Truiens Horecalandschap.

Lees meer →

STVV plots leider

vrijdag 10 januari 2020

STVV staat momenteel op kop in de nationale competitie... Ga weg.... en toch is het waar. Met dank aan Elias Bray, spelersnaam ZayroR, onze speler in de e-Pro League.

Lees meer →

Yellow Eagles maken zich op voor terugronde

vrijdag 10 januari 2020

De hockeyclub van Sint-Truiden, Yellow Eagles, gaan vanaf dinsdag 14 januari opnieuw aan de slag op het veld van Nieuw Sint-Truiden. Je kan daar kennis maken met een super toffe en faire teamsport of kom gewoon eens langs voor enkele gratis proeftrainingen. Jong of oud, iedereen is welkom vanaf 5j. Het oefenschema vindt u hieronder.

Lees meer →

Verhuist Café de Bron naar de Grote Markt?

vrijdag 10 januari 2020

De geruchten lopen reeds een tijdje dat Café de Bron zijn pijlen richt op het pand op de hoek van de Grote Markt en de Minderbroedersstraat (de vroegere Old Tom). Gisteren werden Ken Gysenbergs, uitbater van Café de Bron, en Maurice Schoofs, eigenaar van het pand, samen gespot in het café op de Grote Markt. (wordt vervolgd)

Lees meer →

Ook toneel in Bevingen, Zepperen en Aalst

vrijdag 10 januari 2020

De voorbije dagen kon u reeds lezen dat Theatergroep Pol Stas, het Nieuw Sint-Truidens toneel en Wiric kortelings op de planken staan maar de komende dagen en weken zorgen ook de Bevingse toneelgroep, de Zepperse toneelvrienden en de Aalsterse bontmakers voor een komische toneelvoorstelling. De Bevingse toneelgroep geeft vanavond de aftrap. Alle info vindt u onderaan.

Lees meer →

Kinderen in dialect opvoeden: alleen voordelen

vrijdag 10 januari 2020

“Wie de kans heeft, wil ik oproepen om de kinderen volkomen in het dialect op te voeden” Dat zegt Rik Vosters, Professor taalkunde VUB.

Lees meer →

Nog iemand last van die rubbergeur?

vrijdag 10 januari 2020

Er komen diverse klachten binnen omtrent geurhinder in Sint-Truiden. Mensen klagen over rubbergeur. Een idee waar dit vandaan komt....

Lees meer →

De Snaat: minse no m'n AT

donderdag 9 januari 2020

Belangrijke minse, niet om wat ze zijn, wel om wie ze zijn. Die liggen mij nauw aan het hart. In de zesde monumentenstad van Vlaanderen, zijn zij monumenten met een gelaat: Richard en Jerom, Tjèn en Etienne, Lon en Swa, Denise en Marie-Jeanne. Wat meer van dit soort mensen. En het leven zou plezanter zijn. Wee ze zen, en wè ze der aatzien.... www.truineer.be.

Lees meer →

Tribune Noord gesloten, Vluchtweg naar Oost

donderdag 9 januari 2020

STVV vraagt met deze foto en volgende tekst om de supporters er op attent te maken dat Tribune Noord de eerstvolgende thuismatch tegen KVK Kortrijk zal gesloten blijven. Een gevolg van de sancties die werden opgelegd na de stopgezette match tegen Racing Genk. Tribune Oost biedt een uitweg.

Lees meer →

Kent iemand deze gasten?

donderdag 9 januari 2020

Carrefour Market Borgloon post op haar facebookpagina foto's van drie gasten die diefstal plegen en vervolgens het pand verlaten zonder te betalen. Het gaat om een reeks van twintig foto's die opgenomen zijn door de camera's in de zaak.

Lees meer →

De eerste sneeuw..... niet voor morgen

donderdag 9 januari 2020

10 graden, 11 graden, 12 graden.... het zijn temperaturen die je in maart verwacht. Zeker nog tot 20 januari zal er geen verandering in komen. Pas na 20 januari zou het koeler worden en af en toe kunnen vriezen. Al is vriezen een groot woord. En sneeuwpret, neen, die zit er zeker ook nog niet aan te komen. Op dat vlak zijn we aangewezen op herinneringen.

Lees meer →

Aardige buit tijdens controle o.m. op Saffraanberg

donderdag 9 januari 2020

We meldden gisteren al dat er een grootscheepse politiecontrole plaatsvond op Saffraanberg. Dit was een gecoördineerde actie van de politiezone, de federale politie, ViaBel en de douane. De resultaten mogen er zijn.

Lees meer →

VIDEO: Repaircafé lanceert plantenhotel en eigen lied

donderdag 9 januari 2020

Vanaf 15 januari verhuist het Repaircafé van het Technicum naar de school Momentum op de Grevensmolenweg op Nieuw Sint-Truiden. De school koppelt daar ook een nieuw initiatief aan vast: een plantenhotel. Naar aanleiding van de verhuis heeft Marco Lenaerts een 'Repairlied' geschreven. Hij brengt het samen met de kinderen van Momentum. Bekijk hieronder het filmpje.

Lees meer →

Onze gouverneur zegt waarop het staat

donderdag 9 januari 2020

Mooie (bijna) laatste woorden van Herman Reynders als gouverneur. Recht uit het hart heeft hij het op TVL over de provincie, de Limburgers, de sterktes, de zwaktes en de uitdagingen waarvoor wij in onze provincie staan. En hij kijkt rihting de gemeentebesturen. Dit willen we u niet onthouden. Bekijk alles via onderstaande link.

Lees meer →

Malaise bij STVV... toch volgens de radio

donderdag 9 januari 2020

Veel supporters van STVV zullen vanochtend waarschijnlijk hun oren niet hebben geloofd. "Boli naar Midden-Oosten, alweer een speler weg, malaise bij STVV", hoorden we op het ochtendnieuws van de radio. Of hoe sommigen toch een loopje nemen met de realiteit.

Lees meer →

Boerenjaar op Vier: ook onze boeren in picture

donderdag 9 januari 2020

Na Boer Zoekt Vrouw pakt de zender Vier sedert dinsdag uit met een nieuwe boerensaga, met name Boerenjaar. Daarin komen ook twee families uit onze streek aan bod: Paul & Daan Schreurs uit Kozen (foto, fruitteelt), en de familie Louwet uit Gusccoven (akkerbouw en veeteelt, en uitbating zorgboerderij). Elke week op Vier.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek